Football Talk

Οι 9+1 ποδοσφαιριστές που... φιλούσαν υπέροχα! (video)

Οι 9+1 ποδοσφαιριστές που... φιλούσαν υπέροχα! (video)

Παγκόσμια ημέρα φιλιού σήμερα (6/7) και το BN Sports θυμάται στιγμές συναισθηματικής «μέθης» που κατέληξαν σε ένα φιλί και έμειναν στην ιστορία.

Φιλί. Η πάγια και πιο συνηθισμένη πρακτική των ανθρώπων να εξωτερικεύουν τα συναισθήματά τους προς κάποιον ή κάτι. Ένας από τους τρόπους να εκφράσουν την αγάπη τους και να πουν με μια κίνηση ότι θα έλεγαν με κάποιες προτάσεις.

Οι ερμηνείες της κίνησης αυτής όμως ποικίλουν αφού δεν δίνεται μόνο για ερωτικούς σκοπούς. Με αφορμή τον ανεπίσημο εορτασμό της (κατά πολλούς) Παγκόσμιας ημέρας φιλιού, το BN Sports κάνει flashback ξεχωρίζοντας κάποιες σκηνές που οι ποδοσφαιριστές δε συγκράτησαν την έξαρση όσων ένιωθαν και σφράγισαν μια στιγμή υπερβολικής έντασης, ευτυχίας, επιτυχίας με ένα φιλί.

Χρίστο Στόιτσκοφ και Ρόναλντ Κούμαν (1992)

Η Μπαρτσελόνα έχει κατακτήσει τον πρώτο της ευρωπαϊκό τίτλο. Στα επινίκια της κατάκτησης του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, ο Βούλγαρος σταρ, όχι και τόσο νηφάλιος όπως φαίνεται, φίλησε με περίσσιο πάθος το «χρυσό» σκόρερ του τελικού απέναντι στη Σαμπντόρια, Ρόναλντ Κούμαν.

Πολ Γκασκόιν και Άλι Μακόιστ (1996)

Οι δυο τους έγιναν πολύ καλοί φίλοι κατά τη διάρκεια συνύπαρξής τους στο Άιμπροξ. Μία είναι η εικόνα όμως που μένει χαραγμένη στο μυαλό των φιλάθλων. Σε μια αναμέτρηση για τα ημιτελικά του σκωτσέζικου FA Cup απέναντι στην Ινβερνές, ο «Γκάζα» συγκρούστηκε τυχαία με τον Σκωτσέζο μετά το γκολ του δεύτερου και αποφάσισε να του ξανακολλήσει το κεφάλι για να τον φιλήσει καλύτερα, όπως έχει ο ίδιος πει.

CwUxnm5XUAAYv-I.jpg

Κλαούντιο Κανίγια και Ντιέγκο Μαραντόνα (1996)

«Το φιλί της ψυχής». Έτσι έμεινε στην ιστορία η στιγμή εκείνη που οι Κανίγια και Μαραντόνα πανηγύρισαν το διασυρμό (4-1) απέναντι στη μισητή αντίπαλο και κάτοχο του Κόπα Λιμπερταδόρες, Ρίβερ Πλέιτ. Μάλιστα συνέβη σε μια περίοδο έντονης αμφισβήτησης της ελευθερίας στην Αργεντινή, με τον ομοσπονδιακό τεχνικό, Ντανιέλ Πασαρέλα να τονίζει δημοσίως ότι δεν θα καλέσει ομοφυλόφιλους παίκτες στην αποστολή της ομάδας. Όχι και τόσο τυχαίος συσχετισμός λοιπόν.

FILI2.jpg
Λοράν Μπλαν και Φαμπιάν Μπαρτέζ (1998)

Μια συνήθεια που έγινε λατρεία. Ο Λοράν Μπλαν, πριν από κάθε αναμέτρηση στο Μουντιάλ της Γαλλίας, φιλούσε τον φαλακρό τερματοφύλακά του στο κεφάλι, θέλοντας να του ευχηθεί καλή τύχη. Μια κίνηση που έγινε σύμβολο και συνεχίστηκε και στο Euro του 2000. Μάλιστα, όταν ο Γάλλος αμυντικός σταμάτησε την καριέρα του, ο Μπαρτέζ δεν άφησε άλλο συμπαίκτη να φιλήσει το άτριχο μέρος της κεφαλής του.


NINTCHDBPICT000663845677.jpg
Τζιανλουίτζι Μπουφόν και Ιγκόρ Τούντορ (1999)

Δυο Βαλκάνιοι, δυο έντονες προσωπικότητες, δυο παθιασμένοι άνθρωποι. Ο Ιγκόρ Τούντορ και ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν συνυπήρξαν στη Γιουβέντους για κάποια χρόνια και σε ένα ματς της «Βέκια Σινιόρα» απέναντι στην Τορίνο, πρόσφεραν «τροφή» για σχόλια στον Τύπο.

Στίβεν Τζέραρντ και Τσάμπι Αλόνσο (2005)

Η Λίβερπουλ μόλις έχει ολοκληρώσει τον άθλο της Κωνσταντινούπολης, γυρίζοντας από την κόλαση στον παράδεισο. Σε εκείνον τον αλησμόνητο τελικό, Στίβεν Τζέραρντ και Τσάμπι Αλόνσο είχαν βάλει το λιθαράκι τους, σκοράροντας από ένα τέρμα στο δεύτερο ημίχρονο. Μετά τη διαδικασία των πέναλτι και κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών, ο Άγγλος ξεχείλισε από συναισθήματα και είπε να το εκφράσει φιλώντας τον Ισπανό, με τους κακεντρεχείς στο Νησί να μιλούν για κάτι παραπάνω από μια στιγμή.

Γκάρι Νέβιλ και Πολ Σκόουλς (2010)

Ένα ντέρμπι του Μάντσεστερ έχει πάντα τη δική του αξία. Πόσο δε μάλλον όταν γίνεται προς το τέλος της σεζόν και ένας εκ των δύο αντιπάλων, διεκδικεί τον τίτλο. Όπερ και εγένετο τον Απρίλιο του 2010. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν στο κατόπι της Τσέλσι (τελικά δεν την πρόλαβε) και ήθελε μόνο νίκη στην έδρα της συμπολίτισσας για να μείνει ζωντανή στη διεκδίκηση του τίτλου. Αυτή ήρθε στο 90+3’ και ο Γκάρι Νέβιλ, φίλησε τον σκόρερ και επί χρόνια συμπαίκτη του, Πολ Σκόουλς, για να τον ευχαριστήσει.

Ολιβιέ Ζιρού και Ματιέ Ντεμπισί (2012)

Οι «τρικολόρ» έδιναν φιλικό αγώνα στη Γερμανία, στο πλαίσιο της προετοιμασίας ενόψει του Euro στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας. Λίγο μετά τη συμπλήρωση του πρώτου εικοσαλέπτου, ο Γάλλος επιθετικός εκμεταλλεύτηκε την τελική πάσα του συμπατριώτη του και άνοιξε το σκορ. «Απλώς ήθελα να τον ευχαριστήσω» δήλωσε μετά το ματς ερωτώμενος για το φιλί που έδωσε στον Ντεμπισί

Ντανιέλ Καρίσο και Ιβάν Ράκιτιτς (2014)

Ο τελικός του Europa League στο Τορίνο είχε μόλις τελειώσει και η Σεβίλλη ήταν η νικήτρια. Οι Ανδαλουσιανοί είχαν επικρατήσει στα πέναλτι της Μπενφίκα, σε μια «μάχη» της Ιβηρικής που έμελλε να ήταν η εκκίνηση των back-to-back-to-back κατακτήσεων της ομάδας. Στα μεθεόρτια, με την κούπα αγκαλιά, ο φακός έπιασε τους δυο κομβικούς μέσους να γιορτάζουν, με ένα φιλί.

Σερζ Ντιέ και Γιώργος Δαλούκας (2009)

Σε ένα τοπικό ντέμρπι γεμάτο ένταση και γκολ ανάμεσα στον Ηρακλή και τον Άρη, ο Αφρικανός από την Ακτή Ελαφαντοστού είπε να «διασκεδάσει τις εντυπώσεις». Στο 27΄λεπτο και αφού είχε δεχτεί την κίτρινη κάρτα από το διεθνή διαιτητή Γιώργο Δαλούκα, τον πλησίασε και χαμογελώντας του (λόγω του μαρκαρίσματός του), πήγε να τον φιλήσει στο μάγουλο με τον Έλληνα ρέφερι να αιφνιδιάζεται.


Μάνος Φυρογένης

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0