Football Talk

Παναθηναϊκός: Η ανθρωποφαγία άρχισε και… μόλις μπήκε Ιούλιος!

Παναθηναϊκός: Η ανθρωποφαγία άρχισε και… μόλις μπήκε Ιούλιος!

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε το βασικό κομμάτι της προετοιμασίας και η γκρίνια έχει ξεκινήσει ήδη. Ο Γιοβάνοβιτς κλείνει τα αυτιά του σε κάθε είδους σχόλιο και μένει «κλεισμένος» στην σκληρή δουλειά!

Γράφει ο Δημήτρης Φεραδούρος

Καθιερωμένα, η… γκρίνια, είναι ένα «προσόν» το οποίο χαρακτηρίζει τον κόσμο του Παναθηναϊκού! Υψηλές απαιτήσεις μαζί με υψηλά στάνταρ για ένα λαό που έχει μάθει να περιμένει πολλά από το τριφύλλι και έτσι πρέπει να είναι.

Κάθε καλοκαίρι η μεταγραφολογία ξεκινάει από την ημέρα που τελειώνει η σεζόν. Όλοι περιμένουν άμεσες κινήσεις! Άμεσες συνήθως είναι οι αποχωρήσεις και όχι οι αφίξεις. Παρόλα αυτά ο Γιοβάνοβιτς, έχει πάει στην προετοιμασία με τρεις μόνο προσθήκες, αλλά και μερικές κομβικές αποχωρήσεις.

 

Οι αποχωρήσεις και οι τρεις που ήρθαν 

Ο Παναθηναϊκός πρώτο από όλους, χαιρέτησε τον Τάσο Χατζηγιοβάννη! Ο Μυτιληνιός εξτρέμ, άνοιξε τα φτερά του μετά από 10 χρόνια παρουσίας του στο τριφύλλι, για την τουρκική Ανγκαρακουτσού. Για να είμαστε ακριβείς, την αντρική ομάδα υπηρέτησε για έξι χρόνια (από το καλοκαίρι του 2016).

Σειρά είχε ο Μαουρίσιο. Για τον Βραζιλιάνο μέσο, ο Παναθηναϊκός αποτέλεσε τον δεύτερο σταθμό της καριέρας του στην Ελλάδα μετά της τριετή θητεία του στον ΠΑΟΚ. Από το τριφύλλι αποχώρησε ως ελεύθερος, αφού δεν πληρούσε τα θέλω του Γιοβάνοβιτς και ο Σέρβος τεχνικός ήθελε να ανανεώσει την μεσαία γραμμή, προσθέτοντας ταχύτητα. Εξού, και η επιλογή του Άνταμ Τσέριν.

Μια ακόμη, αλλά αυτή τη φορά αναπάντεχη, αποχώρηση ήταν αυτή του Φραν Βέλεθ. Τα προηγούμενα δύο χρόνια, ο Ισπανός στόπερ, αποτέλεσε βαρόμετρο στα μετόπισθεν του Παναθηναϊκού και αγωνίστηκε σε ότι θέση και αν τον τοποθέτησαν οι προπονητές του με μεγάλο ζήλο και μαχητικότητα. Εξάλλου, ήταν και το στοιχείο που τον έκανε να ξεχωρίσει (αγωνίστηκε και ως 6αρι με τον Μπόλονι). Το κενό που δημιουργήθηκε στην ομάδα είναι μεγάλο, αλλά τα 800 χιλ. ευρώ που μπήκαν στα ταμεία της ομάδας από την Αλ Φατέχ μπορούν να υπερκαλύψουν τη θέση!

Τελευταίος -δόξα τω θεώ- αποχωρήσαντας ήταν ο Ούφε Μπεκ, ο οποίος κακά τα ψέματα, είχε γίνει «κακό σπυρί» στο σύλλογο. Για τρία χρόνια, ο Δανός, «έκατσε» στο συμβόλαιο του και οι απολαβές του ακούμπησαν τις 500 χιλ. ευρώ σε βάθος τριετίας!

Οι τρεις που αποκτήθηκαν από την Παναθηναϊκό είναι με χρονολογική σειρά οι Λοντίγκιν, Γκάνεα και Τσέριν!

Διαβάστε επίσης

Ξεκίνησαν τη λασπολογία, ας… δροσιστούν καλύτερα!  

Η λασπολογία, για τον Γιοβάνοβιτς δεν άργησε να έρθει. Από εκεί που ήταν «ο θεός που πήρε το Κύπελλο», ξεκινώντας με τον γνωστό ωχαδερφισμό οι προπονητές του… καναπέ τον κρίνουν διαρκώς. Για τις μεταγραφικές του επιλογές, για την αργοπορία του στο θέμα των μεταγραφών, ακόμα και για αυτούς που δεν έδωσε την έγκριση του για να έρθουν στην ομάδα.

Μόλις μπήκε Ιούλιος παιδιά, ηρεμία. Να κάνετε κανένα μπάνιο και να δροσίζεστε! Δεν είναι δυνατόν να δημιουργείται κλίμα εντός ολίγον ημερών. Για παράδειγμα, η προσθήκη του Τσέριν, έχει ήδη δημιουργήσει μια ατμόσφαιρα του τύπου «ποιος είναι αυτός», «από που ήρθε», «δεν κάνει»! Μια ματιά στο transfermark, αρκεί για να δει κανείς πως ο 22χρονος κεντρικός, έχει εκτοξεύσει την αξία του τα τελευταία χρόνια με την παρουσία του στη Ριέκα! Δεν προσπαθούμε να πλασάρουμε τον «νέο Μέσι», αλλά οι παίκτες κρίνονται από την εικόνα τους στο τερέν! Όλοι στο… εδώλιο θα βρεθούν και θα «λογοδοτήσουν».

pao-train-2.jpg

Το βασικό στάδιο της προετοιμασίας ξεκινάει σήμερα (6/7), αφού την Τρίτη στην Αυστρία υπήρξε «ξεμούδιασμα». Παρόλα αυτά, είναι αλήθεια πως υπάρχουν μερικά κενά στο ρόστερ. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, είναι ο πρώτος που τα γνωρίζει και στο μυαλό του σίγουρα καταλαμβάνει ένα κομμάτι από την σκέψη του! Το καλό είναι πως ο Σέρβος τεχνικός επικεντρώνεται στη δουλεία του και έχει κλειστά τα αυτιά του σε κάθε είδους σχόλιο!

*Όπως έχουμε ξανά πει, πίστη στον Ιβάν!

*Ηρεμία χρειάζεται. Όχι βιασύνη, αλλά αποτελεσματικότητα.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0