Football Talk

Champions League: Με το δεξί Μάλμε και Λουντογκόρετς στην πρεμιέρα!

Champions League: Με το δεξί Μάλμε και Λουντογκόρετς στην πρεμιέρα!

Το Champions League επέστρεψε και οι ομάδες του πρώτου προκριματικού, ρίχτηκαν στη μάχη. Άνετο προβάδισμα για τη Λουντογκόρετς, δύσκολες νίκες για Μάλμε και Λεχ Πόζναν, έμειναν στην ισοπαλία Κλουζ και Ζαλγκίρις.

Η πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου επεφύλασσε την επιστροφή της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης στον πλανήτη του ποδοσφαίρου. Μπορεί ακόμα να βρίσκεται στα «γεννοφάσκια» της και να μην υπάρχει καν ελληνική εκπροσώπηση (ο Ολυμπιακός θα ξεκινήσει από το δεύτερο γύρο), όμως πάντα ένας αγώνας για τα «αστέρια», έχει τη δική του σημασία.

Στην πρώτη χρονικά αναμέτρηση, η ρουμάνικη Κλουζ δεν κατάφερε να φύγει με τη νίκη από την Αρμενία (0-0) παρότι ήταν σαφώς ανώτερη. Το γεγονός αυτό πρέπει να αποδείξει στη ρεβάνς σε μια εβδομάδα από τώρα (13/7 21:30) για να μην βρεθεί προ εκπλήξεως.

Το άλλο μεγάλο όνομα της πρώτης αυτής μέρας, η σουηδική Μάλμε κέρδισε στο νήμα την άγνωστη Βίκινγκουρ Ρέικιαβικ (3-2), αν και αγωνιζόταν για παραπάνω από 50 λεπτά με παίκτη παραπάνω. Παρόλα αυτά δεν εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τις 26 τελικές της και η υπόθεση πρόκριση παραμένει ανοιχτή ενόψει Ισλανδίας.

Στο πιο ανταγωνιστικό ματς της ημέρας, Λεχ Πόζναν και Κάραμπαχ δεν δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες και πολύ λογικά το σκορ έμεινε χαμηλά, λόγω και της αγωνιστικής απραξίας. Παρόλα αυτά, οι Πολωνοί κέρδισαν την πρώτη πράξη (1-0), με γκολ του Σουηδού Μικαέλ Ισάκ στο 41’, ο οποίος έχει ακουστεί ανά καιρούς για ελληνικές ομάδες, και απέκτησε ένα μικρό πρώτο προβάδισμα απέναντι στους Αζέρους.

Η Λιθουανική Ζάλγκιρις έμεινε στο «Χ» (1-1) με τη Μπάλκανι από το Κόσοβο, εκτός έδρας ενώ η Σάμροκ Ρόβερς από την Ιρλανδία, επιβλήθηκε άνετα (3-0) της μαλτέζικης Χιμπέρνιανς και έκανε τη ρεβάνς τυπική διαδικασία πιθανότατα. Τέλος, η Λουντογκόρετς, η οποία απέκλεισε πέρυσι τον Ολυμπιακό, δεν είχε πρόβλημα απέναντι στη Σουτιέσκα Νίκσιτς από το Μαυροβούνιο, νικώντας με 2-0.


Τα αποτελέσματα των πρώτων αγώνων:

Πιούνικ – Κλουζ 0-0

Μάλμε – Βίκινγκουρ Ρέικιαβικ 3-2

Λουντογκόρετς – Σουτιέσκα Νίκσιτς 2-0

Δε Νιου Σεντς – Λίνφιλντ 1-0

Λεχ Πόζναν – Κάραμπαχ 1-0

Κάλμπανι – Ζάλγκιρις 1-1

Σάμροκ Ρόβερς – Χιμπέρνιανς 3-0

Σκούμπι – Λίνκολν 3-0

Τετάρτη 6 Ιουλίου

Τομπόλ (Καζακστάν) - Φερεντσβάρος (Ουγγαρία) 17:00

Ελσίνκι (Φινλανδία) - RFS Ρίγα (Λετονία) 19:00

Μπόντο Γκλιμτ (Νορβηγία) - Κλακσβίκαρ (Νησιά Φαρόε) 19:00

Ντουντελάνζ (Λουξεμβούργο) - Τίρανα (Αλβανία) 20:30

Ζρίνσκι (Βοσνία) - Σερίφ (Μολδαβία) 21:00

Μάριμπορ (Σλοβενία) - Σαχτιόρ Σολιγκόρσκ (Λευκορωσία) 21:15

Σλόβαν Μπρατισλάβα (Σλοβακία) - Ντιναμό Μπατούμι (Γεωργία) 21:30

 

Οι ρεβάνς θα γίνουν την επόμενη εβδομάδα 12-13/7

 
Μάνος Φυρογένης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0