Football Talk

Γκενκ – Άρης 0-1: Χαμόγελα για Παναγίδη, Γκρέι και… δεύτερο ημίχρονο

Γκενκ – Άρης 0-1: Χαμόγελα για Παναγίδη, Γκρέι και… δεύτερο ημίχρονο

Το πείσμα του νεαρού Μιχάλη Παναγίδη, το ανεπίσημο ντεμπούτο του Γκρέι και το δεύτερο 45λεπτό είναι αυτά που κρατάει ο Χερμάν Μπούργος στην πρώτη νίκη της σεζόν επί της Γκενκ.

Το δεύτερο φιλικό του έδωσε ο Άρης στο πλαίσιο της προετοιμασίας του στην Αυστρία, νικώντας τη Γκενκ με 1-0. Θετικό πρόσημο για τον νεαρό Παναγίδη αλλά και τον Αντρέ Γκρέι.

ηηη_4.jpg

Η Γκενκ στάθηκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο επί του Άρη αλλά παρά τις τελικές προσπάθειες, ο Σιαμπάνης ήταν σταθερός και απεσόβησε τον κίνδυνο. Οι Βέλγοι προσπαθούσαν να σπάσουν την αμυντική λειτουργία των «κιτρίνων» αλλά οι παίκτες του Μπούργος ήταν απόλυτα συγκεντρωμένοι.

Βέβαια, η κατοχή ήταν τελείως υπέρ στη Γκενκ, με τον Άρη να μην μπορεί να χτίσει επίθεση για αυτό και δεν είχε τελική προσπάθεια. Τελικά, στο 36ο λεπτό, ο νεαρός Παναγίδης κυνήγησε μέχρι τέλους τη φάση, εκμεταλλεύτηκε το λάθος της βελγικής άμυνας και κέρδισε το πέναλτι.
πππ_3.jpg

Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ματέο Γκαρσία, ανοίγοντας το σκορ για τον Άρη. Ήταν κόντρα στη ροή του αγώνα αλλά με αυτό το τέρμα, η Γκενκ μπλόκαρε τελείως, μην απειλώντας τους «κίτρινους» μέχρι το τέλος του ημιχρόνου αλλά και για πάνω από 20 λεπτά στο δεύτερο μέρος. Στο 63’, ωστόσο, ο Τισουντάλι πάτησε περιοχή, βρήκε τον Ούγκο Κάιπερς αλλά το σουτ του εξουδετερώθηκε από τον Κούεστα.

Στο 76’, ο Άρης θα μπορούσε να διπλασιάσει τα τέρματά του, όμως ο Γκαρσία κόπηκε την τελευταία στιγμή έχοντας φτιάξει τρομερή φάση μαζί με τον Πάλμα. Φυσικά, αξιοσημείωτο ήταν το ανεπίσημο ντεμπούτο του Αντρέ Γκρέι τρία λεπτά μετά, ο οποίος φόρεσε για πρώτη φορά την κιτρινόμαυρη.

ηιξιο.jpg

Στο 86’, ο 31χρονος φορ βρέθηκε κοντά στο πρώτο του τέρμα αλλά το ωραίο σουτ που έκανε κατέληξε σε κόρνερ από τον Ρουφ. Οι Βέλγοι προσπάθησαν να βγουν σε αντεπίθεση αλλά το σκαστό σουτ του Φοφανά σταμάτησε και πάλι πάνω στον Κουέστα. Βέβαια, μετά το κόρνερ, ο Λέμαϊτς πήρε την κεφαλιά στην καρδιά της κίτρινης άμυνας αλλά κατέληξε άουτ.

Η τελευταία φάση ανήκε στον Άρη, με τον Πίρσμαν να παίρνει τη κεφαλιά στην περιοχή αλλά η μπάλα περνάει άουτ. Από εκεί και πέρα, τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το σφύριγμα της λήξης, με τον Άρη να πανηγυρίζει την πρώτη νίκη της σεζόν και να κρατάει την συνωστισμένη εμφάνισή του από το 25’ μέχρι το 86’ απέναντι στην κυπελλούχο Βελγίου.

ΑΡΗΣ (Χερμάν Μπούργος): Σιαμπάνης, Μαρμαρίδης, Χαΐροβιτς, Μπράμπετς, Τανούλης, Χρυσόπουλος, Ντιόπ (29’ Ασλανίδης), Σγουρός, Ματέο Γκαρσία, Παναγίδης, Χατζηιωάννου

Ο Άρης αγωνίστηκε στο δεύτερο ημίχρονο με: Κουέστα, Εμπακατά, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Χρυσόπουλος, Πίρσμαν, Ντουκουρέ, Ματέο Γκαρσία (76’ Γκρέι), Ιτούρμπε, Μαντσίνι, Πάλμα

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0