Football Talk

Η αναγέννηση των Ελλήνων μέσω… Ολλανδίας: Τα 5+1 παραδείγματα προς μίμηση του Σουρλή (video)

Η αναγέννηση των Ελλήνων μέσω… Ολλανδίας: Τα 5+1 παραδείγματα προς μίμηση του Σουρλή (video)

Ο Βασίλης Σουρλής έκανε το επόμενο βήμα στην καριέρα του και θα συνεχίσει ως δανεικός στη Φορτούνα Σιτάρντ, δίνοντας την ασίστ στο BN Sports να σας θυμίσει έξι περιπτώσεις Ελλήνων παικτών που οι δανεισμοί τους στην Ολλανδία… πέτυχαν.

Με αμέτρητες επιβεβαιώσεις, το ολλανδικό πρωτάθλημα είναι το κατάλληλο για Έλληνες ποδοσφαιριστές. Αρκετοί ποδοσφαιριστές είδαν την καριέρα του να αναγεννιέται ή να απογειώνεται μέσω της χώρας της τουλίπας και ο Βασίλης Σουρλής δεν γινόταν να επιλέξει κάτι διαφορετικό από την Φορτούνα Σιτάρντ.

Ο 19χρονος χαφ θα αγωνιστεί ως δανεικός στον ολλανδικό σύλλογο από τον Ολυμπιακό και το BN Sports σας δίνει έξι παραδείγματα προς… μίμηση για τον Έλληνα άσο.

Βαγγέλης Παυλίδης

Μπορεί στη Μπόχουμ να μην έβρισκε χώρο αλλά στην Ολλανδία ξεδίπλωσε τις εκτελεστικές του ικανότητες. Ο Βαγγέλης Παυλίδης χρειάστηκε έξι μήνες ως δανεικός στη Βίλεμ για να κερδίσει την παραμονή του και την ευκαιρία να μεγαλουργήσει στη χώρα της τουλίπας. Στον δανεισμό του είχε 14 συμμετοχές με απολογισμό πέντε γκολ και τέσσερις ασίστ, κάνοντας παραπάνω από αισθητή την παρουσία του. Αυτή τη στιγμή, βρίσκεται στην Άλκμααρ, η οποία δαπάνησε 2,5 εκατ. ευρώ για να τον πάρει.

Κώστας Τσιμίκας

Ίσως το πιο βροντερό παράδειγμα για τους Έλληνες που παίζουν δανεικοί στην Ολλανδία. Ο Ολυμπιακός δεν τον υπολόγιζε εκείνη την περίοδο και ο Κώστας Τσιμίκας είχε πάρει την πρώτη γεύση του εξωτερικού στη Δανία. Ωστόσο, με τη φανέλα της Βίλεμ σε ένα χρόνο, έκανε την απόλυτη διαφορά. Συνολικά μέτρησε 37 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις και με απολογισμό έξι γκολ και τέσσερις ασίστ. Φυσικά, αυτό ήταν και το εισιτήριο να επιστρέψει στον Ολυμπιακό και από εκεί, να πάρει τη μεγάλη μεταγραφή στη Λίβερπουλ.

Μάριος Βρουσάι

Μαζί με τον Παυλίδη ήταν τα… αστέρια της Βίλεμ και την οδήγησαν στις υψηλότερες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. Ο Μάριος Βρουσάι έμεινε για 1,5 χρόνο στη Βίλεμ και έκανε τρομερά πράγματα, παρά τον τραυματισμό που είχε υποστεί προς το τέλος της θητείας του εκεί. Ο Ολυμπιακός δεν επέτρεψε τη μόνιμη μεταγραφή του αλλά την επιστροφή του στο «ερυθρόλευκο» ρόστερ, με 10 ασίστ και έξι γκολ στο παλμάρε του.

Δημήτρης Λημνιός

Ήταν ο μεγάλος άτυχος για την Εθνική Ελλάδας στο 4/4 που πέτυχε στο Nations League. Ο Δημήτρης Λημνιός μπορεί να «χάθηκε» στην Κολονία αλλά μέσω της Τβέντε αναγέννησε σε μεγάλο βαθμό την καριέρα του. Ο ολλανδικός σύλλογος επέστρεψε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις χάρη στον Έλληνα άσο, ο οποίος μέτρησε οκτώ τέρματα και δύο ασίστ σε 36 αγώνες, όμως ο τραυματισμός του, ίσως του προκαλέσει ένα μεγάλο πισωγύρισμα. Μπορεί και όχι.

Γιάννης – Φοίβος Μπότος

Πριν αποδεχτεί την πρόταση της Γκόου Αχέντ Ίγκλς, ο Γιάννης-Φοίβος Μπότος ήταν απλώς ένα ανερχόμενο αστέρι της ΑΕΚ, χωρίς να πάρει της απαραίτητες ευκαιρίες. Ο δανεισμός του στην Ολλανδία για δύο χρόνια, ήταν αυτό που χρειαζόταν ο 21χρονος μεσοεπιθετικός. Εκτός από την άνοδο στα μεγάλα σαλόνια, ο νεαρός άσος έμεινε και έπαιξε και στη Eredivisie, παρουσιάζοντας εξαιρετικό πρόσωπο. Επέστρεψε στην Ελλάδα με 47 συμμετοχές, οκτώ γκολ και τρεις ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις και πλέον μπορεί να πάρει μία ευκαιρία στην Ένωση.

Γιάννης Μασούρας

Μπορεί το αποτέλεσμα να μην ήταν αυτό που περίμενε αλλά ο Γιάννης Μασούρας έφτιαξε ένα πολύ καλό όνομα στην Ολλανδία με τη φανέλα της Σπάρτα Ρότερνταμ. Η ομάδα κατάφερε και σώθηκε από τον υποβιβασμό και ο Έλληνας μπακ επέστρεψε στον Ολυμπιακό για να δει αν μπορεί να πάρει κάποια ευκαιρία. Η υπεροπλία στο δεξί άκρο της άμυνας δεν του επιτρέπει να μείνει αλλά τα 19 ματς που έπαιξε στη χώρα της τουλίπας, ήταν αρκετά για τον ίδιο.

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0