Football Talk

Ο Χαριστέας σκοράρει και η Λισαβόνα γίνεται η… πρωτεύουσα της Ελλάδας! (video)

Ο Χαριστέας σκοράρει και η Λισαβόνα γίνεται η… πρωτεύουσα της Ελλάδας! (video)
Πέρασαν 18 χρόνια από το απόλυτο ποδοσφαιρικό έπος. Για την ακρίβεια, 18 χρόνια και… κάτι λεπτά. Διότι ο χρόνος έχει κολλήσει στο 57ο και στο κόρνερ που κερδίζει η Ελλάδα απέναντι στην Πορτογαλία, στον τελικό του EURO 2004. Ο Άγγελος Χαριστέας σκοράρει ξανά με κεφαλιά και η Λισαβόνα «βάφεται» γαλανόλευκη!

Κάθε φορά που θα βλέπει κανείς το video, θα λέει «δεν μπορεί να έχει γίνει». Και κάθε φορά που ο Άγγελος Χαριστέας πηδάει ψηλότερα από όλους στην εκτέλεση κόρνερ του Άγγελου Μπασινά στο 57ο λεπτό, η μπάλα θα καταλήγει στα δίχτυα.

Γίνεται το 1-0! Η Ελλάδα προηγείται της Πορτογαλίας στον τελικό του EURO 2004 και είναι έτοιμη να πανηγυρίσει το απόλυτο ποδοσφαιρικό έπος. Δεν σταματά στην πρόκριση επί της Γαλλίας, με τον Άγγελο να σκοράρει ξανά, και σε αυτήν επί της Τσεχίας, που ο Τραϊανός Δέλλας πήδηξε πρώτος στο… συστημένο κόρνερ του Βασίλη Τσιάρτα.
euro-2004_-_Αντιγραφή.jpg

Με την συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα, η Εθνική προηγείται στο Ντα Λουζ των Πορτογάλων του Λουίς Φίγκο και του «πιτσιρικά» τότε, Κριστιάνο Ρονάλντο. Μισή ώρα μετά, ακούγεται το τελευταίο σφύριγμα της λήξης. Προσπαθεί τουλάχιστον ο Κολίνα να σφυρίξει το τέλος της αναμέτρησης.


Αυτό οριακά ακούγεται. Οι ιαχές των πανηγυρισμών είναι περισσότερες από ό,τι κανείς θα περίμενε και η Λισαβόνα έχει «βαφτεί» γαλανόλευκη. Η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης. Και το γκολ του Άγγελου Χαριστέα δεν θα ξεχαστεί ποτέ.


Ναι, μιλάμε για έναν παίκτη που βρίσκεται στο Top-5 της λίστας των σκόρερ με την Εθνική μας. Αλλά εκείνο το άλμα και εκείνη η στιγμή που η μπάλα καταλήγει στα δίχτυα, δεν θα σβήσει ποτέ από τη μνήμη κανενός, όσες φορές και αν τη δει! Οι πολυμήχανοι Έλληνες το… κάνουν ξανά!





Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0