Football Talk

Ματίας Αλμέιδα: «Το μεγαλείο της ΑΕΚ απαιτεί να πρωταγωνιστεί - Να πείσω τον Δημήτρη Μελισσανίδη να μείνω για 10 χρόνια!» (video)

Ματίας Αλμέιδα: «Το μεγαλείο της ΑΕΚ απαιτεί να πρωταγωνιστεί - Να πείσω τον Δημήτρη Μελισσανίδη να μείνω για 10 χρόνια!» (video)
Η συνέντευξη Τύπου του Ματίας Αλμέιδα ολοκληρώθηκε και το BN Sports, που βρέθηκε στο Σεραφείδιο, σας μεταφέρει όσα ειπώθηκαν από τον νέο προπονητή της ΑΕΚ.
Ο νέος προπονητής της ΑΕΚ, Ματίας Αλμέιδα, «άνοιξε» για πρώτη φορά τα χαρτιά του, μέσω της συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο προπονητικό της κέντρο στα Σπάτα. Το BN Sports βρέθηκε στο Σεραφείδειο και σας μεταφέρει όσα ειπώθηκαν από τον Αργεντίνο τεχνικό.

Οι στόχοι της νέας σεζόν, η φιλοσοφία της ομάδας του, το νέο γήπεδο, αλλά και το... δεκαετές συμβόλαιο που θα ήθελε να πάρει από τον Δημήτρη Μελισσανίδη! Παράλληλα, τόνισε πως είναι ένας άνθρωπος που δέχεται την κριτική και θεωρεί πως λειτουργεί ευεργετικά.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε: 
 
Πώς ανέλαβε την ΑΕΚ:
«Υπάρχουν πολλοί λόγοι. Μου αρέσουν πολύ οι προκλήσεις. Στα 15 μου έφυγα από το σπίτι για να ακολουθήσω το όνειρο του ποδοσφαιριστή. Είχα μία καριέρα και όταν αποφάσισα να γίνω προπονητής, σκέφτηκα πως θα ήθελα να κάνω μία παρόμοια καριέρα. Από την πρώτη κλήση που δέχθηκα από τον σύλλογο μου άρεσε το πρότζεκτ. Προσπάθησα να μπω μέσα στον τρόπο που λειτουργεί το κλαμπ, την ιστορία του και το πάθος του κόσμου. Ως ποδοσφαιριστής πέρασα από κάποιες ομάδες με μεγάλη ιστορία, όπως η ΑΕΚ. Η απόφασή μου να δεχθώ την πρόταση έχει να κάνει καθαρά με αγωνιστικά κριτήρια».
 
Για την αγωνιστική του φιλοσοφία:
«Η φιλοσοφία μου έχει να κάνει με τον σεβασμό. Κάνω προπόνηση με τον τρόπο που ζω, όπως έπαιξα. Δείχνω σεβασμό σε κάθε ανθρώπινο ον, μου αρέσει να με σέβονται. Προσπαθώ να είμαι ειλικρινής και έχω πάντα ένα μεγάλο πάθος για το ποδόσφαιρο κι αυτό που κάνω. Ο χρόνος θα δείξει τη φιλοσοφία μου, με έργα και όχι με λόγια. Το να μιλήσω εδώ, δεν νομίζω πως μου ταιριάζει. Θα προσπαθήσουμε να χτίσουμε μία ανταγωνιστική ομάδα, που να είμαι χαρούμενη που φορά αυτήν την φανέλα και θα είναι ανταγωνίστρια. Για να γίνει κάτι τέτοιο, απαιτείται επαγγελματισμός, στο στυλ μας θα είναι βασισμένο στην 'Ένωση', στην ευτυχία να παίζει κάποιος ποδόσφαιρο. Να παλεύουμε για κάθε διεκδικούμενη μπάλα. Γνωρίζουμε πώς είναι το ποδόσφαιρο. Τα αποτελέσματα καθορίζουν συχνά το μέλλον. Θα κυνηγήσουμε αυτά τα αποτελέσματα, για να γράψουμε ιστορία εδώ».
 
Οι πρώτες σκέψεις βλέποντας πέρυσι την ομάδα:
«Είδα κάποια πράγματα στα πρώτα ματς, τόσο από κοντά, όσο και από βίντεο. Εξέτασα ξεχωριστά κάθε ποδοσφαιριστή με το σταφ μου. Αλλά γενικά, δεν μιλάω για ό,τι προηγήθηκε. Δεν ήμουν εδώ, δεν προπονούσα την ομάδα, οπότε θέλω να δείξω σεβασμό στον κόσμο που εργάστηκε. Θέλω να μιλήσω από εδώ και πέρα».
 
Οι πρώτες λέξεις φέτος στους παίκτες:
«Μίλησα με τους παίκτες σήμερα, κάναμε μία παρουσίαση του σταφ μας. Οι ποδοσφαιριστές, το τεχνικό τιμ, οι διοικούντες, όλοι μαζί θα προσπαθήσουμε να φέρουμε επιτυχίες, ως μία γροθιά».
 
Για το σύστημα που θα ήθελε να χρησιμοποιήσει:
«Υπάρχει ένα στυλ παιχνιδιού που δίνω παραπάνω σημασία. Έχουμε πολλές ιδέες για το πώς η ομάδα θα καταφέρει αυτά που θέλουμε, αλλά ποτέ κανείς δεν μπορεί να κλείνεται σε ένα σύστημα. Θέλω να δω τους ποδοσφαιριστές μου να κάνουν προπόνηση. Το σημαντικό είναι να φτάσουμε στο πρώτο παιχνίδι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Πιστεύω πως έχουμε τον αναγκαίο χρόνο για να βρούμε αυτό που θέλουμε. Πολλές φορές ίσως έχεις κάτι στο μυαλό σου, αλλά έρχονται διαφορετικά τα πράγματα. Είμαι ανοιχτός σε νέες ιδέες».
 
Για την επιστροφή της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια και την πίεση που υπάρχει:
«Είμαι πολύ ενθουσιασμένος για το μέλλον. Έχω μεγάλη διάθεση. Είμαι εδώ και έναν μήνα στην Αθήνα, για να μάθω τον πολιτισμό και την κουλτούρα της Ελλάδας. Περπατάω, πηγαίνω σε διάφορα μέρη για να ακούσω πράγματα για το ποδόσφαιρο και τη ζωή. Παντού με συνοδεύει η οικογένειά μου. Σας τα λέω όλα αυτά, γιατί για εμένα είναι απαραίτητα. Έφερα και τη μητέρα μου για να γνωρίσει το μέρος που θα ζήσω. Οπότε, αυτό που αισθάνομαι είναι πολύ μεγάλο.
 
Όσον αφορά την λέξη πίεση στο ποδόσφαιρο, έχει μία ξεχωριστή θέση για εμένα. Έχω μοιραστεί στιγμές με τον Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, που με τίμησε με τη φιλία του και πάντα έλεγε πως πίεση νιώθει ο πατέρας, ο οποίος δεν μπορεί να προσφέρει φαγητό στο παιδί του. Όταν κάνεις κάτι με αγάπη, τα αποτελέσματα θα ακολουθήσουν. Δεν κινούμαστε με βάση τα χρήματα, αλλά με βάση τη δόξα. Όταν μιλάω έτσι, εκπροσωπώ όλο το σταφ που με συνοδεύει, γιατί σε κάθε αλλαγή για εμάς, επηρεάζονται και οι οικογένειες μας. Πριν λίγες ημέρες πέθανε η μητέρα του συνεργάτη μου Κάρλος Ρόα, αλλά εμείς είμαστε εδώ. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο που επιλέξαμε και το υπηρετούμε με αγάπη.
 
Για το γήπεδο έχω τεράστιο ενθουσιασμό. Αυτήν την πίεση, θα την μεταφέρουμε στον αντίπαλο. Ο κόσμος θα είναι ένας έξτρα παίκτης».
 
Για την αδυναμία των τελευταίων ετών στα ντέρμπι:
«Αν είχα οποιαδήποτε αμφιβολία δεν θα είχα αποδεχθεί την πρόταση και θα ήμουν ήρεμος το σπίτι μου. Πιστεύω στη δουλειά που θα κάνουμε και πως όλοι θα δώσουν το καλύτερο δυνατό. Η ιστορία και το μεγαλείο της ΑΕΚ απαιτούν να είναι πρωταγωνίστρια. Για να το πράξεις, χρειάζεται να αποκτήσεις ταυτότητα. Θέλουμε να παλέψουμε για να είμαστε πρωταθλητές. Εγώ σέβομαι την ιστορία όλων των ομάδων, αλλά είναι πολύ σημαντικό να κυνηγήσουμε την κατάκτηση του πρωταθλήματος».
 
Για τους νέους παίκτες που εξετάζονται:
«Πιστεύω πως η ομάδα δουλεύει ως γκρουπ και ψάχνει τους κατάλληλους παίκτες. Είμαστε αρκετά καλοί, αλλά θέλω μεγαλύτερο ανταγωνισμό μεταξύ των ποδοσφαιριστών. Είναι σημαντικό να έχεις από την αρχή της προετοιμασίας τους παίκτες που θες να χρησιμοποιήσεις. Ωστόσο, τώρα αρχίζει να κινείται λίγο περισσότερο η αγορά και δεν είναι εύκολο. Ξέρω ότι η διοίκηση παλεύει για κάποιες υποθέσεις και ξέρω πως θα βρούμε τις λύσεις που ψάχνουμε».
 
Για τους Γκατσίνοβιτς και Γιόνσον:
«Από το δικό μου στόμα, δεν θα ακούσετε ποτέ πως μπορεί να εξαρτώμαι από κάποιον ποδοσφαιριστή. Ο καθένας θα πρέπει να βοηθά, ώστε να φτιάξουμε μία ομάδα, ένα σύνολο. Νομίζω πως τα χαρακτηριστικά αυτών των δύο είναι κατάλληλα για ένα στυλ παιχνιδιού που σκέφτομαι να εφαρμόσω. Δεν θέλω να τους μεταφέρω πίεση, γιατί ο κάθε ποδοσφαιριστής στην θέση του, θα είναι σημαντικός».
 
Για τη ζωή του:
«Μου αρέσει το ποδόσφαιρο γιατί μου έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσω πολιτισμούς, φυλές, διάφορες κοινωνικές τάξεις. Σε όλα τα μέρη του κόσμου, το ποδόσφαιρο παίζεται με τον ίδιο τρόπο. Όλα τα πρωταθλήματα μοιάζουν και διαφέρουν παράλληλα. Σέβομαι όλους τους ανθρώπους, αναγνωρίζω πως έχω κάποια πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, μου αρέσει να μαθαίνω και να γνωρίζω ανθρώπους. Όταν θα έχω κάποιο πρόβλημα, θα πηγαίνω και θα το λέω».
 
Αν είχε τρεις λέξεις για να περιγράψει τη νέα ΑΕΚ:
«Αγάπη, πάθος, αυτοθυσία και θα προσθέσω το Ένωση.

Οι ποδοσφαιριστές δεν παίζουν για τους ίδιους. Από την πρώτη συνάντησή μας, τους είπα πως όλοι πρέπει να δουλεύουν για το σύνολο. Έως τώρα όλοι πατάμε στον ίδιο δρόμο. Η ειλικρίνεια είναι ο μοναδικός δρόμος για να γίνουμε σύνολο και να προκύψει ο σεβασμός. Δεν ξεχνάω πως υπήρξα ποδοσφαιριστής. Αυτό που λέω, είναι αυτό που σκέφτομαι. Επιθυμώ οι παίκτες να είναι χαρούμενοι που παίζουν ποδόσφαιρο και να μπορούν να δίνουν χαρά στον κόσμο που έρχεται να τους δει».

Για τους παίκτες από τις ακαδημίες:
«Έχω κάνει ήδη ενα μίτινγκ με τον Σωκράτη Οφρυδόπουλο, μιλήσαμε και σκοπεύω να πάρω επτά παίκτες από την ομάδα Β' στην προετοιμασία. Εμείς οι προπονητές δεν είμαστε μάγοι. Εγώ θα τους δώσω τα εργαλεία, αλλά είναι στο δικό τους χέρι. Πάντοτε φρόντιζα να δίνω ευκαιρίες, σε όλες τις ομάδες που υπήρξα προπονητής. Σίγουρα είναι σημαντικό για ένα μεγάλο κλαμπ όπως η ΑΕΚ να μπορέσει να βγάλει δικούς της ποδοσφαιριστές».

Για τα φιλικά που έρχονται:
«Με ενδιαφέρει η καθημερινή δουλειά, όχι τόσο τα φιλικά. Οι προπονήσεις θα σου φέρουν καλά αποτελέσματα».

Για την έλλειψη Ευρώπης:
«Είναι αλήθεια πως η απουσία των ευρωπαϊκών παιχνιδιών βλάπτει ως ένα σημείο τον σύλλογο. Όπως ο ενθουσιασμός ή το οικονομικό κομμάτι. Όταν ένας νέος προπονητής πάει σε ένα μέρος, συνήθως κάτι δεν λειτούργησε καλά προηγουμένως. Θα μου άρεσε να έρθω και να συμμετέχει στην Ευρώπη, αλλά ίσως να κάλυπτε πράγματα που δεν λειτουργούσαν καλά. Μερικές φορές, οι μεγάλες ομάδες χρειάζονται ένα 'ηλεκτροσόκ' για να συνέλθουν. Τώρα ξεκινάμε από το μηδέν και θα κυνηγήσουμε να είναι η ΑΕΚ εκεί που πρέπει».

Για την επαφή με τον Δημήτρη Μελισσανίδη και τη σχέση που έχουν:
«Πρώτα από όλα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη για τη δυνατότητα ζωής που μου δίνει. Αυτά που λέω μαζί του, πάντα μένουν μεταξύ μας. Είχαμε έναν πολύ ωραίο διάλογο, βλέπω ότι υπάρχει πολύ καλή προδιάθεση για να πετύχουμε. Αυτό που μένει είναι να έχει καλή απόδοση η ομάδα και να μείνω καιρό εδώ. Να πείσω τον πρόεδρο να με κρατήσει για δέκα χρόνια εδώ».


Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0