Football Talk

ΠΑΟΚ: Τα (νέα) ντεμπούτα και η… γλυκιά ήττα από την Χρόνινγκεν

ΠΑΟΚ: Τα (νέα) ντεμπούτα και η… γλυκιά ήττα από την Χρόνινγκεν

Ο ΠΑΟΚ γνώρισε την πρώτη του ήττα στη φιλική του προετοιμασία στην Ολλανδία από την Χρόνινγκεν (2-1), με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να δοκιμάζει νέα συστήματα και πρόσωπα που άρεσαν… τουλάχιστον στη πρώτη ώρα αγώνα. 

 

Ο «Δικέφαλος» του Βορρά δεν κατάφερε να επικρατήσει στο δεύτερό του φιλικό στην Ολλανδία και (μάλλον) έχασε την νίκη κόντρα στην Χρόνινγκεν μέσα από τα χέρια του. Παρόλα αυτά, ο Λουτσέσκου μπορεί να κρατήσει μόνο θετικά δείγματα από το φιλικό του Σαββάτου (02/07), συνεχίζοντας την σκληρή δουλειά στις προπονήσεις και την πλήρη αφοσίωση στο επόμενο φιλικό κόντρα στην Άλκμααρ

Η «πρώτη» του Κοτάρσκι και οι ευχάριστες παρουσίες των… μικρών

Στιγμιότυπο_2022-07-02_9.45.53_μμ.png

Ο Ντόμινικ Κοτάρσκι ενσωματώθηκε πριν από λίγες μέρες με την νέα του ομάδα στο «campus» των «ασπρόμαυρων» στην Ολλανδία και το Σάββατο ο Ρουμάνος τεχνικός του έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστεί για πρώτη ανεπίσημη φορά με τα χρώματα του ΠΑΟΚ. Ο Κροάτης τερματοφύλακας πήρε στα πόδια του 45 λεπτά στο πρώτο ημίχρονο και έδειξε θετικά στοιχεία, καθώς όταν χρειάστηκε να υπερασπιστεί την εστία του προτού απειλήσει ο δεξιός οπισθοφύλακας της ολλανδικής ομάδας, εκείνος καθάρισε την φάση με τα πόδια και γενικά δεν έδωσε κανένα δικαίωμα στην αντίπαλη ομάδα.

Παράλληλα, για δεύτερο διαδοχικό παιχνίδι ήταν ακόμα πιο βελτιωμένος ο νεαρός Γιάννης Κωνσταντέλιας, ο οποίος ήταν ο τελικός αποδέκτης στην πολύ όμορφη ομαδική συνεργασία που ξεκίνησε από τον Αντόνιο Τσόλακ, δίνοντας πολύ ωραία πάσα στον Χοάν Σάστρε για να «σερβίρει» έτοιμο γκολ στον Έλληνα μεσοεπιθετικό. Ενώ εξίσου ελπιδοφόρες ήταν και οι παρουσίες των τριών μελών της ακαδημίας, Κωνσταντίνου ΚουλιεράκηΠαναγιώτη Τζίμα και Μάριου Τσαούση στις θέσεις της άμυνας (κέντρο, δεξιά και αριστερά αντίστοιχα).

Το πάθημα θα γίνει μάθημα

FWrF4p6XwAU9iPc.jpeg

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης είναι 18 μέρες μακριά από το πρώτο σημαντικό αγώνα της σεζόν, αυτόν κόντρα στην Λέφσκι Σόφιας για τα προκριματικά του δευτέρου γύρου του UEFA Europa Conference League. Δυστυχώς, για τον ΠΑΟΚ στο τέλος μετράει μόνο το αποτέλεσμα, αλλά δίχως αμφιβολία οι ήττες σε φιλικό είναι οι πιο «γλυκές». Αυτή από την Χρόνινγκεν πρέπει να λειτουργήσει διδακτικά έτσι ώστε να περιορίσει τα λάθη που έγιναν και προήλθαν τα γκολ και να παρουσιάσει τον καλύτερο δυνατό εαυτό του ενάντια στην Άλκμααρ των Βαγγέλη Παυλίδη και Παντελή Χατζηδιάκο την Τετάρτη (06/07). Ένα φιλικό που θα είναι διαφορετικό από τα πρώτα δύο, μιας και η ΑΖ είναι ένας σύλλογος που έχει εμπειρία σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις και είναι (σχεδόν) πάντα στην πρώτη 5άδα της Eredivisie.

Φοίβος Πεφάνης 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0