Football Talk

Χρόνινγκεν – ΠΑΟΚ 2-1: Ο «δικέφαλος» τις ευκαιρίες, οι Ολλανδοί τα γκολ

Χρόνινγκεν – ΠΑΟΚ 2-1: Ο «δικέφαλος» τις ευκαιρίες, οι Ολλανδοί τα γκολ

Ήττα στο δεύτερο φιλικό του τεστ κόντρα στη Χρόνινγκεν για τον ΠΑΟΚ (2-1), σ’ ένα ματς που η ομάδα του Λουτσέσκου μπήκε δυναμικά όμως ήταν άστοχη κι εν τέλει το πλήρωσε.

Αντιμέτωπος με την ήττα με 2-1 από τη Χρόνινγκεν ήρθε ο ΠΑΟΚ, στη δεύτερη φιλική του αναμέτρηση στο πλαίσιο της προετοιμασίας του επί ολλανδικού εδάφους. Τα πρώτα λεπτά δεν προμήνυαν σε καμία περίπτωση το τελικό αποτέλεσμα, ωστόσο η αστοχία του «δικέφαλου του βορρά» λειτούργησε καταλυτικά για το τελικό αποτέλεσμα.

lucesku.jpg

Από το ξεκίνημα της αναμέτρησης φαινόταν πως ο ΠΑΟΚ είχε πατήσει αρκετά πιο ορεξάτος στον αγωνιστικό χώρο. Η πρώτη καλή στιγμή για τον «δικέφαλο του βορρά» ήρθε μόλις στο 2ο λεπτό, με τον Τσαούση να εκτελεί ένα κόρνερ αλλά κανέναν συμπαίκτη του να μην μπορεί να εκμεταλλευτεί ιδανικά τη φάση.

Στο 12’ οι Θεσσαλονικείς «χτύπησαν» ξανά με τον Αουγκούστο να μοιράζει αρχικά στον Ολιβέιρα κι εκείνος στη συνέχεια στον Ζίβκοβιτς. Ο Σέρβος με τη σειρά του επιχείρησε να κάνει το πλασέ όμως το δοκάρι δεν του έκανε τη… χάρη, με τη μπάλα να βρίσκει εκεί.

Ο ρυθμός του παιχνιδιού ολοένα και ανέβαινε, με τον ΠΑΟΚ να συνεχίζει να είναι κυρίαρχος στον αγωνιστικό χώρο. Στο 14’ ο Τσαούσης εκτέλεσε ωραία το φάουλ και ο Ίνγκασον έγινε αποδέκτης της μπάλας.

Έπειτα ο Ισλανδός στόπερ πλάσαρε, όμως η προσπάθειά του κατέληξε στην αγκαλιά του Βέριπς. Να μπλοκάρει τη μπάλα χρειάστηκε και μετά από λίγο, καθώς στο 19’ ο Ολιβέρια ήταν εκείνος που προσπάθησε να παραβιάσει την εστία του.

Το δεύτερο ημίχρονο βρήκε τον ΠΑΟΚ να είναι εξίσου ενεργός επιθετικά, κάτι που γρήγορα μετουσιώθηκε σε γκολ. Ο Σάστρε έφυγε από τα δεξιά και γύρισε ωραία στον Κωνσταντέλια. Εκείνος με τη σειρά του έκανε την προβολή και άνοιξε το σκορ στο 49’.

Οι καλές ευκαιρίες συνέχισαν για την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου, αλλά μαζί με αυτές ήρθε και η αστοχία. Στο 59’ ο Σοάρες πέρασε τον προσωπικό του αντίπαλο, βρέθηκε σε τετ α τετ με τον τερματοφύλακα και εν τέλει… αστόχησε σε κενή εστία!

Λίγα λεπτά αργότερα (65’) ο Κωνσταντέλιας προσπάθησε να βρει ξανά δίχτυα αλλά το δοκάρι είχε πάλι την… τιμητική του, βάζοντας ξανά «στοπ» στην ομάδα. Κάπου εκεί η Χρόνινγκεν άρχισε να ξυπνά!

Στο 78’ ο Ίραντουστ εκμεταλλεύτηκε το «δώρο» του Μιχάι και με λόμπα έφερε την ισορροπία στο παιχνίδι (1-1). Δεν συμπληρώθηκαν ούτε δέκα λεπτά και η Χρόνινγκεν κατάφερε να φτάσει στην πλήρη ανατροπή του σκορ.

Συγκεκριμένα ο Άμπραχαμ εισέβαλλε από τα αριστερά κι έκανε το γύρισμα. Ο Ταλιχμανίδης δεν μπόρεσε να διώξει και o Ντελέου, όντας μόνος του, έγραψε το 2-1 (85’), το οποίο ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

paokkk.jpg

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Α’ ημίχρονο

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Τζίμας, Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Τσαούσης, Ντόουγκλας, Σβαμπ, Ελ Καντουρί, Αντίγια, Κουαλιάτα, Ολιβέιρα

Χρόνινγκεν: Βέριπς, Πελουπέσι, Τε Βιέρικ, Ματουτά, Κάλεϊ, Φαν Γκέλντερεν, (23’ Σβέρκο), Κασανβίρτζο, Λούντκβιστ, Ενγκονγκέ, Ποστέμα, Ορατμανγκόεν

Β’ ημίχρονο

ΠΑΟΚ: Ταλιχμανίδης, Σάστρε, Κουλιεράκης, Μιχάι, Ράφα Σοάρες, Τσιγγάρας και Ντάντας, Φιλίπε Σοάρες, Κωνσταντέλιας, Ρικάντρο, Τσόλακ

Χρόνινγκεν: Ντε Μπουρ, Ντάνκερλουϊ, Σβέρκο, Ντε Λέου, Ίραντουστ, Άμπραχαμ, Ντάμερς, Μουσάμπα, φαν Κάαμ, Γιόοσεν, Βαλέντε

Ξανθίππη Δασκαλάκη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0