Football Talk

Αστέρας Τρίπολης: Ο Μεταξάς φέρνει Γκαρντάβσκι, Στάνκο και ρίχνει το βάρος στο κέντρο! (video)

Αστέρας Τρίπολης: Ο Μεταξάς φέρνει Γκαρντάβσκι, Στάνκο και ρίχνει το βάρος στο κέντρο! (video)

Οι μεταγραφές των «δικών» του παικτών από τον ΠΑΣ στον Αστέρα μαζί με το ήδη υπάρχον υλικό της ομάδας, κάνουν τον Ηρακλή Μεταξά να έχει το κεφάλι του ήσυχο σε ό,τι αφορά το κέντρο.

Η εποχή Μεταξά στον Αστέρα Τρίπολης έχει επισήμως ξεκινήσει. Ο 54χρονος προπονητής άφησε πίσω του μια εξαιρετικά επιτυχημένη σεζόν στον πάγκο του ΠΑΣ Γιάννινα και πια στοχεύει σε μια εξίσου καλή πορεία με την ομάδα της Αρκαδίας.

Βέβαια δεν θα γινόταν να μην φέρει μαζί του κι ένα κομμάτι της περσινής του επιτυχίας, θα είχε αδικήσει τον εαυτό του αν δεν το έκανε. Για τον λόγο αυτό ο Μεταξάς επέλεξε να εγκαταστήσει στην Τρίπολη τους Μίκαελ Γκαρντάβσκι και Κάλεμπ Στάνκο.

Μίκαελ Γκαρντάβσκι

Ο Γερμανός μέσος ανακοινώθηκε προσφάτως από τον Αστέρα, στην προσπάθεια της ομάδας να ενισχύσει το κέντρο του γηπέδου. Φυσικά αυτή η κίνηση ήταν εξαιρετικά σημαντική για την ομάδα, απ’ όλες τις απόψεις.  

Αρχικά είναι φανερό πως η ομάδα της Αρκαδίας έχει βασικό στόχο να χτίσει γερές βάσεις στο κέντρο. Την περασμένη σεζόν ο 31χρονος συνέβαλλε κομβικά στο παιχνίδι του ΠΑΣ Γιάννινα -αγωνιζόμενος κυρίως στη δεξιά πτέρυγα- με πάσες-κλειδιά και την αθόρυβη αλλά σωστή κυκλοφορία της μπάλας

Μάλιστα και επιθετικά είχε άποψη, γεγονός που έδειξε και με την επίτευξη ενός γκολ. Πιο συγκεκριμένα στην μόλις δεύτερη εμφάνισή του με την φανέλας της ομάδας, ο Γκαρντάβσκι βρήκε δίχτυα απέναντι στον Παναθηναϊκό εξαπολύοντας ένα δυνατό σουτ εκτός περιοχής, ενώ σ’ όλη τη σεζόν μοίρασε και δύο ασίστ.

Εκτός από το κέντρο ο Γερμανός μπορεί να αγωνιστεί και στα άκρα της άμυνας. Ο Ηρακλής Μεταξάς επέλεξε και αυτή τη λύση ορισμένες φορές, ωστόσο στο κέντρο μπορεί να σταθεί με μεγαλύτερη ευκολία.

Κάλεμπ Στάνκο

Πακέτο με τον Γκαρντάβσκι, έρχεται και ο Κάλεμπ Στάνκο. Ο Αμερικανός αποκτήθηκε στα μισά της περασμένης σεζόν από την ομάδα των Ιωαννίνων και κατάφερε κι αυτός να ξεχωρίσει.

Όντας αναντικατάστατος σε όλες τις αναμετρήσεις, ο Αμερικανός αγωνίζεται επίσης στη μεσαία γραμμή όμως το παιχνίδι του βασίζεται κυρίως στο αμυντικό κομμάτι. Ο ίδιος κατέγραψε 20 συμμετοχές και 2 ασίστ σε αυτό το εξάμηνο στα Ιωάννινα, ενώ μάλιστα στην αναμέτρηση των play off κόντρα στην ΑΕΚ αγωνίστηκε -όχι και με τεράστια επιτυχία- στην κορυφή της επίθεσης!

Και το καλύτερο; Αμφότεροι οι παίκτες ήρθαν ως ελεύθεροι στον Αστέρα, κάτι που σημαίνει πως η ομάδα δεν χρειάστηκε να ξοδέψει μία προκειμένου να τους αποκτήσει!

Επιπλέον μαζί με Μπερτόλιο, Μουνάφο, Κανελλόπουλο και Ιγκλέσιας πλάι τους, όλα δείχνουν πως το κέντρο θα αποτελέσει κομβικό σημείο για το παιχνίδι της ομάδας τη νέα σεζόν και πλέον το μόνο που μένει είναι να τους δούμε εν δράσει!

Ξανθίππη Δασκαλάκη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0