Football Talk

Αστέρας Τρίπολης: Η επιτυχία περνάει από το δρόμο του Μεταξιού!

Αστέρας Τρίπολης: Η επιτυχία περνάει από το δρόμο του Μεταξιού!

Ο Ηρακλής Μεταξάς είναι ο νέος «οπλαρχηγός» της Τρίπολης, διαδεχόμενος τον Μίλαν Ράσταβατς στην προσπάθεια των Αρκάδων να βρεθούν ξανά στις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη.

Εποχή Ηρακλή Μεταξά στην Τρίπολη, με τον Έλληνα τεχνικό να παρουσιάζεται από τον Γιώργο Μποροβήλο, ως ο νέος προπονητής του Αστέρα. Δυο «σχολές» που εκ πρώτης όψεως δε φαντάζουν τόσο αντίθετες. Μάλιστα, αν συγχρονιστούν τα «χνώτα» τους και ο Αστέρας παρουσιάσει στο γήπεδο αυτό που οραματίζονται οι άνθρωποί του φέρνοντας στο Θ. Κολοκοτρώνης, τον πρώτο συμπατριώτη μας που κάθισε στον πάγκο ομάδας της Bundesliga, το αποτέλεσμα θα είναι άκρως θετικό.
metaxas-1.jpg

Όσο δύσκολο και αν φάνταζε για κάποιον πέρυσι τέτοια εποχή να παραμείνει ο ΠΑΣ Γιάννινα εξίσου ανταγωνιστικός μετά τη φυγή του αναμορφωτή του, Αργύρη Γιαννίκη, τόσο διαψεύστηκε. Ο Μεταξάς εξέλιξε το μοντέλο του προκατόχου του και διατήρησε την ομάδα των Ιωαννίνων σε υψηλές πτήσεις ενισχύοντας την ταυτότητα του συλλόγου. Ωστόσο η σεζόν 2022-23 θα τον βρει αρκετά χιλιόμετρα νοτιότερα, σε μία σύμπραξη που αναμένεται με πολύ ενδιαφέρον.
giannikis-metaxas-768x461.jpg

Η παγίωση του Αστέρα στα υψηλά «στρώματα»

Σήμα κατατεθέν του Αστέρα Τρίπολης αποτελούσε ανέκαθεν η έδρα του, η προσήλωση στο πλάνο του προπονητή και οι «άσοι που έβγαζε από το μανίκι» στο επιθετικό κομμάτι, εκ Λατινικής Αμερικής κυρίως ορμώμενοι. Ο Μίλαν Ράσταβατς έκανε καλή δουλειά αυτά τα δυόμιση χρόνια που παρέμεινε στην Τρίπολη, πρόσφερε σταθερότητα στο σύλλογο στο πάνω μισό του βαθμολογικού πίνακα, με τον κύκλο του να κλείνει ως το μακροβιότερο προπονητή που έκατσε στον πάγκο της ομάδας επί εποχής πρώτης κατηγορίας.
1b66cb59c8f885dd44a4086727bb9f5c_XL_1.jpg

Η προδιαγεγραμμένη εξέλιξη και το πρώτο «άρωμα»

Γεννημένος στην Κολωνία και μεγαλωμένος σε μια χώρα με μακρά προπονητική παράδοση, είχε κατανοήσει από μικρός ότι η θέση του βρίσκεται στους πάγκους. Χρέη βοηθού στις αναπτυξιακές ομάδες της «Μάνσαφτ», πρώτος προπονητής στις «ρεζέρβες» των Μπόχουμ και Φράιμπουργκ και από εκεί στο πλάι του Μίχαελ Σκίμπε στην Εθνική ομάδα το 2015.

Ήταν το «δεξί χέρι» του Γερμανού σε μια κατάσταση «ηλεκτρισμένη» για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα λόγω των προηγούμενων αποτελεσμάτων. Όμως οι δυο τους επανάφεραν στη γαλανόλευκη το κλίμα συσπείρωσης με διεθνείς που έπαιζαν για το σύνολο, επουλώνοντας εν μέρει τις πληγές του παρελθόντος. Ένα πρώτο, πετυχημένο πέρασμα από το ελληνικό ποδόσφαιρο πριν ωριμάσει και άλλο στο «σχολείο που έμαθε γράμματα».

metaxas-skibe.jpg

Τα εν Ελλάδι διαπιστευτήριά του

Τα λεγόμενα του Μεταξά στη Συνέντευξη Τύπου της παρουσίασής του, ήρθαν να επιβεβαιώσουν αυτά που αντιληφθήκαμε από εκείνον τη σεζόν που ολοκληρώθηκε, ως προς τη φιλοσοφία και την τακτική του. Φειδωλός στους στόχους του και επιμονή στην εργατικότητα.

«Στόχος μου είναι να είναι πάντα έτοιμη η ομάδα και να δίνει το 100% σε κάθε ματς. Αν τα δώσω όλα και με νικήσει ο αντίπαλος εγώ θα του δώσω το χέρι επειδή σημαίνει ότι ήταν καλύτερος» ήταν μία από τις πολλές ατάκες του που θύμισε κάτι από τον μαχητικό ΠΑΣ.

«Όταν ήμουν στη δεύτερη ομάδα της Μπόχουμ και είχα το υλικό που... είχα, έπαιζα με αμυντικό στυλ όπως στον ΠΑΣ. Όμως στη Φράιμπουργκ που είχα ένα πάρα πολύ καλό ρόστερ παίζαμε πολύ επιθετικά» τόνισε, δίνοντας το στίγμα της επόμενης ημέρας και τη δυνατότητα προσαρμογής.

Οι Γιαννιώτες, με εκείνον στην άκρη του πάγκου, αγωνίζονταν με πάθος και αυταπάρνηση, κοιτάζοντας στα ίσια οποιοδήποτε αντίπαλο. Όλοι κατέθεταν το μέγιστο των δυνατοτήτων τους μέσα στο γήπεδο, με κύριο μέλημα την άμυνα και τη διατήρηση του μηδέν.

Αυτό βέβαια δε σημαίνει πως δεν πέτυχε και εμφατικές νίκες, με πιο αξιομνημόνευτη φυσικά αυτή στο «Κλεάνθης Βικελίδης» με 5-0. Ο ΠΑΣ Γιάννινα της σεζόν 2021-22 ήταν μια συμπαγής ομάδα με νοοτροπία νικητή και ποδοσφαιριστές που ίδρωναν τη φανέλα. Στο γεγονός αυτό ευελπιστεί και η διοίκηση των Αρκάδων. Και αφού ο Αστέρας δεν μπορεί να αποκτήσει τη βάση οπαδών των Ηπειρωτών, τι καλύτερο από το να πάρει τον ίδιο το «μαέστρο», ελπίζοντας σε μία άρτια και συντονισμένη παράσταση;

Μάνος Φυρογένης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0