Football Talk

ΑΕΚ - μεταγραφικά: Ο Γιόνσον, ο Βιτάο και η άμυνα

ΑΕΚ - μεταγραφικά: Ο Γιόνσον, ο Βιτάο και η άμυνα

Όλες οι τελευταίες μεταγραφικές εξελίξεις στην ΑΕΚ και τι να περιμένουμε.

Η ΑΕΚ έκανε την πρώτη της μεταγραφή, ανακοινώνοντας την Τρίτη (28/6) την απόκτηση του Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς. Ήταν το πρώτο… χτύπημα. Αναμένονται φυσικά κι άλλα. Η περίπτωση του Γιόνσον είναι αυτή που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο προσκήνιο.

Ο Δανός αμυντικός χαφ έχει πάρει στα χέρια του μία σούπερ πρόταση από την ΑΕΚ για συμβόλαιο 4ετούς διάρκειας με ετήσιες απολαβές που φτάνουν το 1 εκατ. ευρώ. Και στην πατρίδα του υπήρξαν δημοσιεύματα που έκαναν αναφορά στην παραπάνω πρόταση της ΑΕΚ, υπογραμμίζοντας πως καλύπτει τα «θέλω» του Γιόνσον.

Ο παίκτης ωστόσο είχε ξεκαθαρίσει από την πρώτη στιγμή ότι προτεραιότητά του είναι να παίξει στην Ισπανία και ζήτησε χρόνο από την ΑΕΚ, μήπως και βρεθεί τέτοια. Το γεγονός ότι την προηγούμενη Παρασκευή ήρθε ο Γιόνσον στην Αθήνα μαζί με τη σύζυγό του και τον μάνατζέρ του και τσέκαραν την πόλη, δείχνει ότι εξετάζει πολύ σοβαρά την πρόταση της ΑΕΚ σε όλα τα επίπεδα.

Από την 1η Ιουλίου ο Δανός διεθνής χαφ μένει και τυπικά ελεύθερος και είναι πολύ πιθανό τις επόμενες ώρες να γνωρίζουμε οριστικά αν θα πραγματοποιηθεί αυτή η μεταγραφή ή η ΑΕΚ θα πάει για άλλο «6άρι». Υπάρχει ωστόσο συγκρατημένη αισιοδοξία ότι ο Γιόνσον θα πει το «ναι».

Ο Βιτάο και η άμυνα

Εφόσον η ΑΕΚ καταφέρει και κλείσει τον Γιόνσον ή άλλον αμυντικό χαφ, πριν αναχωρήσει για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της στην Ολλανδία (12 Ιουλίου αναχωρεί), τότε θα έχει καταφέρει να πάρει τους δυο από τους τρεις κεντρικούς χαφ που ήθελε ο Αλμέιδα και σε χρονικό σημείο εξαιρετικό. Από εκεί και πέρα ζητούμενο είναι να ενισχυθεί και το κέντρο της άμυνας.

Ο Βιτάο είναι στις πρώτες επιλογές της ΑΕΚ. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η Ένωση συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις προκειμένου να κάνει δικό της τον 22χρονο Βραζιλιάνο στόπερ της Σαχτάρ. Μάλιστα, οι επαφές προχωρούν και με τη Σαχτάρ. Η υπόθεση σαφώς και δεν είναι εύκολη, καθώς ο Βιτάο είναι ένας παίκτης σε σούπερ ηλικία, με πολλές παραστάσεις σε υψηλό επίπεδο και το όνομά του παίζει σε πολλές μεταγραφικές λίστες ομάδων. Ωστόσο, η ΑΕΚ συνεχίζει την προσπάθεια να τον κάνει δικό της.

Εκτός του Βιτάο υπάρχει κι άλλος ένας μεγάλος στόχος για το κέντρο της άμυνας, όπου η Ένωση δεδομένα θα αποκτήσει δυο ποδοσφαιριστές. Ο άλλος στόχος αφορά παίκτη που ανήκει σε σύλλογο επίσης και η ΑΕΚ προσπαθεί να τον αποκτήσει μιλώντας με την ομάδα του. Οι επαφές είναι προχωρημένες, όμως φαίνεται πως θα χρειαστεί κι άλλος χρόνος. Ο Βιτάο λοιπόν και ένας ακόμα είναι οι δυο βασικοί στόχοι του Δικεφάλου για τις θέσεις των στόπερ. Χρόνος υπάρχει αυτή τη στιγμή, οι συζητήσεις και οι προσπάθειες να κλείσουν και οι δυο συνεχίζονται. Το σίγουρο είναι πως η ΑΕΚ έχει και εναλλακτικές περιπτώσεις.  

Σε αυτή τη χρονική στιγμή λοιπόν, αναμένουμε την οριστική κατάληξη στην υπόθεση Γιόνσον και μετά η ΑΕΚ πάει για την άμυνα. Παράλληλα, κοιτάει να πάρει κι έναν επιθετικό, έναν εξτρέμ και έναν ακόμη περιφερειακό επιθετικό, ανάλογα με το τι θα γίνει με την υπόθεση Άμραμπατ (προς το παρόν δεν υπάρχει καμία εξέλιξη και ο παίκτης πρέπει να είναι στην πρώτη προπόνηση της ΑΕΚ). Συν τοις άλλοις υπάρχει πάντα στο προσκήνιο και οι επαφές με τη Θέλτα για την απόκτηση του Πινέδα.

Θοδωρής Καρβουνιάρης, Φάνης Τσοκανάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0