Football Talk

Άγιαξ: Οι 4+1 «διάδοχοι» ακόμα μιας χρυσής γενιάς ποδοσφαιριστών που φτάνει στο τέλος της (video)

Άγιαξ: Οι 4+1 «διάδοχοι» ακόμα μιας χρυσής γενιάς ποδοσφαιριστών που φτάνει στο τέλος της (video)

Ακόμα μια σπουδαία «φουρνιά» ποδοσφαιριστών του Άγιαξ φαίνεται πως πλησιάζει στο τέλος της, καθώς πολλά από τα «αστέρια» της ομάδας βρίσκονται στην πόρτα της εξόδου. Όπως, όμως, έχει αποδείξει στο παρελθόν ο «Αίαντας», δεν έχει πρόβλημα να παράγει ποδοσφαιριστές από το πάνω ράφι. Το BN Sports παρουσιάζει 4+1 ταλέντα του συλλόγου που μπορεί να μας εντυπωσιάσουν τα επόμενα χρόνια.

Αν υπήρχε διαγωνισμός παραγωγής ποδοσφαιρικών «αστεριών», ο Άγιαξ θα κατακτούσε μάλλον άνετα την πρώτη θέση. Ο ολλανδικός σύλλογος έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη ως… επαγγελματίας στην «καλλιέργεια» ταλέντου και στην ανάπτυξη παικτών που αργότερα διαπρέπουν στις κορυφαίες διοργανώσεις. Όταν, μάλιστα, αναγκάζεται να… ξεπουλήσει, δεν δυσκολεύεται να αναπληρώσει άμεσα τα κενά, παραμένοντας ανταγωνιστικός.

Αφού το 2019 έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του Champions League, σε μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις των τελευταίων χρόνων, δεν κατάφερε να κρατήσει τους περισσότερους από τους… πρωτεργάτες του επιτεύγματος αυτού. Ντε Λιχτ, Ντε Γιόνγκ και Ζίγιες αποτέλεσαν τις πιο «ηχηρές» αποχωρήσεις, με τον Φαν Ντε Μπεκ να φεύγει κι αυτός για άλλες πολιτείες έναν χρόνο αργότερα. Κι όμως, μόλις δύο σεζόν μετά την διάλυση αυτής της εξαιρετικά ποιοτικής ομάδας, ο Άγιαξ παρουσίασε ξανά ένα κορυφαίο σύνολο, με το αποτέλεσμα στο τέλος της σεζόν βέβαια να είναι το ίδιο. 
5568.webp

Μαζραουί και Γκράφενμπερχ έχουν ήδη μετακομίσει στην Μπάγερν, ο Αλέ έχει συμφωνήσει σε όλα με την Ντόρτμουντ, ενώ Άντονι και Λισάντρο Μαρτίνες συνδέονται έντονα με Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Άρσεναλ αντίστοιχα, με την παραμονή τους στο Άμστερνταμ να θεωρείται αμφίβολη. Αν κρίνουμε όμως από τις… συνήθειες του Άγιαξ, οι «διάδοχοι» των ποδοσφαιριστών αυτών δεν θα αργήσουν να βρεθούν, ενώ ίσως βρίσκονται ήδη στην ομάδα!

Ντεβάιν Ρενσχ (19 ετών)

Ήδη από την σεζόν 2021/22 ο δεξιός μπακ Ντεβάιν Ρενσχ είχε «κλέψει» τις εντυπώσεις, δείχνοντας πως είναι ικανός για μεγάλα πράγματα. Πλέον, με την αποχώρηση του Μαζραουί, ο δρόμος για την κορυφή είναι ορθάνοιχτος. Οι 28 εμφανίσεις του αποφοίτου των ακαδημιών του Άγιαξ με την πρώτη ομάδα την αγωνιστική περίοδο που πέρασε αποδεικνύουν πως ο Τεν Χαγκ τον εμπιστευόταν και ο νέος προπονητής, Άλφρεντ Σρόιντερ, δεν έχει λόγο να μην πράξει αναλόγως. Οι συνθήκες είναι ιδανικές και η επόμενη σεζόν αναμένεται καθοριστική για την καριέρα του 19χρονου Ολλανδού.


Μοχάμεντ Νταραμί (20 ετών)

Αν και δεν είναι… δημιούργημα του Άγιαξ, ο Μοχάμεντ Νταραμί αποτελεί κεφάλαιο στο μέλλον του συλλόγου. Οι εξαιρετικές εμφανίσεις του Δανού εξτρέμ με την Κοπεγχάγη, όπου έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα, ανάγκασαν τον «Αίαντα» να δαπανήσει 12 εκατομμύρια ευρώ το καλοκαίρι του 2021 για να τον αποκτήσει. Ταχύτατος, εκρηκτικός και με εξαιρετική ντρίμπλα, μοιάζει ο ιδανικός αντικαταστάτης σε μια πιθανή αποχώρηση του Άντονι. Ήδη από την περσινή σεζόν, άλλωστε, αποτελεί μέλος του rotation της ομάδας, με τον χρόνο του να αναμένεται να αυξηθεί από του χρόνου.


Κένεθ Τέιλορ (20 ετών)

Ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα των ακαδημιών του Άγιαξ, ο Κένεθ Τέιλορ έχει «τραβήξει τα βλέμματα» εδώ και μερικά χρόνια, παρά το νεαρό της ηλικίας του. Ένας all-around μέσος, ικανός τόσο στο δημιουργικό και εκτελεστικό κομμάτι του παιχνιδιού, όσο και στα αμυντικά του καθήκοντα. Η παρουσία του Γκράφενμπερχ δεν άφηνε χώρο στον ίδιο για να καθιερωθεί, αν και κατάφερε να φορέσει την φανέλα της πρώτης ομάδας σε 19 περιπτώσεις την περασμένη σεζόν. Μάλιστα, με την δεύτερη ομάδα του Άγιαξ, στην δεύτερη κατηγορία Ολλανδίας, σκόραρε εφτά φορές σε 11 εμφανίσεις. Πλέον, η αποχώρηση του νέου μέσου της Μπάγερν αφήνει περιθώρια για τον νεαρό Ολλανδό, ο οποίος μπορεί με το σπουδαίο ταλέντο του να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία.


Νατσί Ουνουβάρ (19 ετών)

Ο νεότερος σκόρερ στο ντεμπούτο του στην ιστορία του Άγιαξ, Νατσί Ουνουβάρ, αποτελεί ένα επιθετικό «διαμάντι» στις διαθέσεις του ολλανδικού συλλόγου. Την σεζόν 2019/20, λίγο πριν κλείσει τα 17, ο Ολλανδός επιθετικός (που αγωνίζεται και ως εξτρέμ) σκόραρε στην παρθενική του εμφάνιση με την πρώτη ομάδα, σε έναν αγώνα κυπέλλου με την Σπάκενμπουργκ, μόλις 11 λεπτά αφού πέρασε στο γήπεδο. Την αγωνιστική περίοδο 2021/22 περιορίστηκε σε συμμετοχές κυρίως με την δεύτερη ομάδα, με την όποια βέβαια εντυπωσίασε, έχοντας 16 γκολ και 12 ασίστ σε 33 εμφανίσεις. Η γεμάτη στατιστική του και το αστείρευτο ταλέντο του «υπόσχονται» πως το μέλλον είναι λαμπρό και δεν αποκλείεται να τον δούμε να «ματώνει» τα αντίπαλα δίχτυα στο εγγύς μέλλον.


Γιούρι Ρεχίρ (18 ετών)

Ένα… πολυεργαλείο των ακαδημιών του Άγιαξ, ένας ποδοσφαιριστής με πολλές ικανότητες, καθώς μπορεί να αγωνιστεί τόσο ως μέσος όσο και ως δεξιός μπακ με την ίδια επιτυχία, ο Γιούρι Ρεχίρ έχει ήδη «τραβήξει τα βλέμματα» με τις εμφανίσεις του στην δεύτερη ομάδα. Μόλις στα 18 του χρόνια, αυξάνει μέρα με την μέρα την αξία του, «φωνάζοντας» στον Σρόιντερ πως είναι έτοιμος για την πρώτη ομάδα. Ήδη από την περσινή σεζόν έκανε τα πρώτα του «δειλά» βήματα, με τρεις εμφανίσεις στο πρωτάθλημα και δύο στο κύπελλο (όπου πέτυχε και ένα γκολ). Λόγω του νεαρού της ηλικίας του ίσως θα πρέπει να κάνει περισσότερη υπομονή από τους υπόλοιπους, έχει όμως τα φόντα για να μας απασχολήσει τα επόμενα χρόνια.


Κώστας Ξενακούδης
www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0