Football Talk

Η Μπαρτσελόνα ανακοινώνει την πρώτη «συμφωνία σωτηρίας» με την βοήθεια του Πέρεθ και της Ρεάλ Μαδρίτης!

Η Μπαρτσελόνα ανακοινώνει την πρώτη «συμφωνία σωτηρίας» με την βοήθεια του Πέρεθ και της Ρεάλ Μαδρίτης!
Η Μπαρτσελόνα ετοιμάζεται να ανακοινώσει την πρώτη της «συμφωνία σωτηρίας» σε μια προσπάθεια να ανασάνει οικονομικά και πίσω από το deal αυτό έχει βάλει το χέρι της και η αιώνια αντίπαλος, Ρεάλ Μαδρίτης!

Γράφει ο Θοδωρής Βασίλης

Η οικονομική κατάσταση της Μπαρτσελόνα είναι τραγική. Κάτι που το είχε παραδεχτεί και ο ίδιος ο πρόεδρος των «μπλαουγκράνα», Ζοάν Λαπόρτα. «Από το μη αναστρέψιμο πλέον βρισκόμαστε στη μονάδα εντατικής θεραπείας», είχε δηλώσει την προηγούμενη εβδομάδα ο Λαπόρτα για να δείξει την δραματική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι Καταλανοί.

Η δήλωση αυτή έγινε προς τα μέλη της Μπαρτσελόνα σε μια προσπάθεια ο Λαπόρτα να πείσει τα μέλη του συλλόγου πως η ομάδα θα πρέπει άμεσα να ενεργοποιήσει τις συμφωνίες σωτηρίας - που θα δώσουν ανάσα στα ταμεία. Μία από τις συμφωνίες αυτές είναι αυτή που αναφέρεται στην πώληση του 10% των τηλεοπτικών τους δικαιωμάτων για τα επόμενα 25 χρόνια για ένα ποσό που θα κυμαίνεται μεταξύ 205 και 215 εκατ. ευρώ. Η συμφωνία αυτή είναι με το αμερικανικό επενδυτικό όμιλο Sixth Street Partners και ενδέχεται να ανακοινωθεί ακόμα και την Τετάρτη (29/6).

Μέχρι στιγμής όλα καλά, με μια ιδιαιτερότητα όμως. Για την συμφωνία αυτή με τον αμερικανικό κολοσσό έχει βάλει το χέρι της και η μεγάλη αντίπαλος των «μπλαουγκράνα», Ρεάλ Μαδρίτης, και συγκεκριμένα ο πρόεδρος της, Φλορεντίνο Πέρεθ!

Για όσους δεν γνωρίζουν, η Sixth Street είναι ένας αμερικανικός επενδυτικός όμιλος η οποία ιδρύθηκε το 2009 από μια ομάδα ανθρώπων που είχαν εργαστεί στην Goldman Sachs, κι έχει επενδύσει στους Σαν Αντόνιο Σπερς στο NBA, στο Spotify, ο οποίο αποτελεί το νέο χορηγό της Μπαρτσελόνα, αλλά κυρίως έχει επενδύσει στην Ρεάλ Μαδρίτης με ένα ποσό που φτάνει τα 360 εκατ. ευρώ στο νέο Σαντιάγκο Μπερναμπέου μέσω διαφόρων εμπορικών συμφωνιών που αφορούν το νέο γήπεδο των Μαδριλένων.

Η ισπανική La Liga μέσω του προέδρου της, Χαβιέρ Τέμπας, είχε προτείνει στην Μπαρτσελόνα να υπογράψει ένα δάνειο με την CVC που αφορούσε τα τηλεοπτικά δικαιώματα των ισπανικών ομάδων, με τους Καταλανούς όμως να απορρίπτουν την πρόταση του Τέμπας, αφού επιθυμούν ένα υψηλότερο ποσό και για τον λόγο αυτό στράφηκαν μέσω του Πέρεθ στην Sixth Street.

Οι σχέσεις του Λαπόρτα με τον Πέρεθ είναι γνωστές, ενώ και το γεγονός πως οι δύο άνδρες ήταν από τους βασικούς συντελεστές της European Super League γυρνώντας την πλάτη στην UEFA και στις εγχώριες λίγκες δείχνει πως στην Βαρκελώνη θέλουν να ακολουθήσουν ξεχωριστό δρόμο και να μην υποκύψουν στις επιθυμίες του Τέμπας ο οποίος επανειλημμένως πιέζει την Μπαρτσελόνα για τον τρόπο που διαχειρίζεται τα οικονομικά της προβάλλοντας διάφορα εμπόδια όπως με την μη δυνατότητα εγγραφής των νέων αποκτημάτων στην La Liga εάν κι εφόσον δεν βελτιώσει τα οικονομικά της.

Αυτό θα είναι το πρώτο deal που επιθυμεί ο Λαπόρτα σε μια προσπάθεια να βγει ο καταλανικός σύλλογος από το οικονομικό τέλμα στο οποίο βρίσκεται, ενώ ετοιμάζει άλλες έξι παρόμοιες συμφωνίες που θα μπορέσουν σύμφωνα με τον διοικητικό ηγέτη των «μπλαουγκράνα» ... «να μεταφέρουν την Μπαρτσελόνα από την εντατική σε μια πτέρυγα όπου θα μπορεί να λάβει περισσότερες θεραπείες και σύντομα να βγει εντελώς από το νοσοκομείο».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0