Football Talk

Τσέλσι: Ραγδαίες εξελίξεις και «shopping spree» μεταγραφών αξίας… 200 εκατομμυρίων ευρώ!

Τσέλσι: Ραγδαίες εξελίξεις και «shopping spree» μεταγραφών αξίας… 200 εκατομμυρίων ευρώ!

Η Τσέλσι έχει περάσει και με τη βούλα στην νέα εποχή του Τοντ Μπόελι στο «τιμόνι»… διώχνοντας τα υψηλά μέλη που ήταν επί ηγεσίας Αμπράμοβιτς και σχεδιάζοντας ένα πλάνο περί μεταγραφών που μπορεί να αγγίξει τα 200 εκατομμύρια ευρώ για να ανανεωθεί η ομάδα των «μπλε». 

Μάντσεστερ ΣίτιΛίβερπουλ, Άρσεναλ και Τότεναμ έχουν «απλωθεί» από τις αρχές του καλοκαιριού και έχουν ενισχύσει τις ομάδες τους με ποδοσφαιριστές παγκόσμιας κλάσης, σε αντίθεση με την Τσέλσι που μέχρι στιγμής ψάχνει να γεμίσει τα κενά των υψηλών στελεχών του συλλόγου. Όπως αυτές των Μαρίνα Γκρανόβσκαϊα (Διευθύντρια της Τσέλσι), Μπρους Μπακ (Πρόεδρος) και Πετρ Τσεχ (Σύμβουλος τεχνικής και επίδοσης των ποδοσφαιριστών). Αντικαθιστώντας τους (προς το παρόν) με τον νέο ιδιοκτήτη, Τοντ Μπόελι και ελπίζοντας στην πιθανή έλευση του πρώην Αθλητικού Διευθυντήτης Λίβερπουλ και «γκουρού» στις μεταγραφικές υποθέσεις, Μάικλ Έντουαρντς. Έτσι ώστε να κινηθούν με «ασφάλεια» στην ανανέωση του ρόστερ της ομάδας του Τόμας Τούχελ που ετοιμάζεται για ολικό «restart». 

Αποχωρήσεις
0_GettyImages-1396734549.jpg

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Δύο από τους βασικούς αμυντικούς των «μπλε», οι Αντόνιο Ρούντιγκερ και Αντρέας Κρίστενσεν αποχώρησαν ως ελεύθεροι από την ομάδα του Λονδίνου για να μετακομίσουν στην Ισπανία και στην Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα αντίστοιχα. Ενώ η πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία του κλαμπ, ο Ρομέλου Λουκάκου, ο οποίος αγοράστηκε το καλοκαίρι του 2021 από την Ίντερ έναντι 110 εκατομμυρίων ευρώ επέστρεψε και πάλι στο Μιλάνο μετά από ένα χρόνο ως δανεικός για 8 εκατομμύρια ευρώ. Από εκεί και έπειτα, οι δύο Ισπανοί αμυντικοί, Σέζαρ Αθπιλικουέτα και Μάρκος Αλόνσο φαίνεται να βρίσκονται πολύ κοντά στην Μπαρτσελόνα, αλλά ο πρώτος θα αποχωρήσει από την Τσέλσι μόνο εάν η ομάδα βρει πρώτα τον αντικαταστάτη του. Τέλος, Τίμο Βέρνερ και Ζορζίνιο θα πωληθούν αν έρθει η κατάλληλη πρόταση και στην υπόθεση Χακίμ Ζιγιέςένας δανεισμός είναι αρκετά πιθανός.

Μεταγραφές
skysports-matthijs-de-ligt_5812809.jpg

Πως θα καλυφθούν όλα αυτά τα κενά; Ο Τούχελ και η διοίκηση της ομάδας έχει ως πρωταρχικούς στόχους τις μεταγραφές των Ραχίμ Στέρλινγκ και Ζιλ Κουντέ, οι οποίοι μπορεί να αγοραστούν για 120 εκατομμύρια ευρώ. Βέβαια, πέραν του Γάλλου αμυντικού της Σεβίλλης, στη λίστα κεντρικών αμυντικών βρίσκονται οι Ματάις Ντε Λιχτ και Νέιθαν Άκε. Επιπλέον, διόλου απίθανη είναι η συμμετοχή των δανεικών Αρμάντο Μπρόγια και Κόνορ Γκάλαχερ στην πρώτη ομάδα της Τσέλσι. Με τον Αλβανό επιθετικό να έχει όλη την υποστήριξη από τον σύλλογο των «μπλε» αλλά παράλληλα να ενδιαφέρονται αρκετές ομάδες για την απόκτησή του. 

Η επόμενη χρονιά προβλέπεται αρκετά δύσκολη για την Τσέλσι, παρόλα αυτά, το μεταβατικό στάδιο που διανύει είναι απαραίτητο και με την πάροδο του χρόνου θα φανεί αν οι κινήσεις του καλοκαιριού θα δικαιώσουν ή όχι τις αποφάσεις του Αμερικανού ιδιοκτήτη που έχει ξεκινήσει ήδη την δική του… επανάσταση.

Φοίβος Πεφάνης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0