Football Talk

Φορτούνα Ντίσελντορφ – Ολυμπιακός 1-2: Πρώτη νίκη με ανατροπή και σημάδια βελτίωσης για τους Πειραιώτες

Φορτούνα Ντίσελντορφ – Ολυμπιακός 1-2: Πρώτη νίκη με ανατροπή και σημάδια βελτίωσης για τους Πειραιώτες

Παρότι ο Ολυμπιακός έπαιξε δεύτερο ματς με διαφορά 24 ωρών, έδειξε πολλά θετικά στοιχεία απέναντι στη Φορτούνα Ντίσελντορφ, της οποίας επικράτησε με 2-1.

Αρκετά βελτιωμένος φάνηκε ο Ολυμπιακός απέναντι στη Φορτούνα Ντίσελντορφ, 24 ώρες μετά το πρώτο του φιλικό με τη Ριντ, επικρατώντας με 2-1 και κερδίζοντας την πρώτη του ανεπίσημη νίκη. Σισέ και Χασάν τα γκολ των «ερυθρολεύκων» και πρώτο δείγμα από τον Άβιλα.

Παρά το γεγονός πως έπαιξε φιλικό πριν από 24 ώρες, ο Ολυμπιακός μπήκε καλύτερα στο ματς και διατήρησε την κατοχή της μπάλας, αφήνοντας τη Φορτούνα Ντίσελντορφ να πιέζει. Οι Γερμανοί δεν επέτρεψαν στο Ολυμπιακό να δημιουργήσει φάσεις παρότι ο Βαλμπουενά είχε ένα σουτ πάνω στον πορτιέρο στο 8ο λεπτό.

Από εκεί και πέρα, υπήρξαν λίγες προσπάθειες, με τις δύο ομάδες να πιέζουν και να ψάχνουν την δημιουργία επιθέσεων. Τελικά, μία αδράνεια στην άμυνα του Ολυμπιακού ήταν αρκετή για τον Πέτερσον ώστε να ανοίξει το σκορ στο 23’. Ο άσος των Γερμανών κουβάλησε τη μπάλα και με ωραίο σουτ στο «γάμα» έκανε το 1-0 για τη Φορτούνα.

Η απάντηση του Ολυμπιακού ήταν εκ νέου πίεση και την προσπάθεια να ισοφαρίσει άμεσα. Μετά το cooling break, οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν πιο δυναμικά και στο 29’, ο Βαλμπουενά βρήκε τον Σισέ με εκτέλεσε φάουλ και ο Σενεγαλέζος με ωραίο αριστερό σουτ ισοφάρισε σε 1-1.

Αυτό ήταν και το τελικό σκορ του πρώτου μέρους, με τον Ολυμπιακό να είναι πιο ανεβασμένος από το παιχνίδι με τη Ριντ

Στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός κλήθηκε να διαχειριστεί ξανά τις πολλές αλλαγές αλλά αυτή τη φορά, του βγήκε σε καλό. Ο Κανέ κέρδισε το φάουλ, το οποίο εκτέλεσε ο Ραντζέλοβιτς και εκεί, ο Χασάν με κεφαλιά έφερε τούμπα το ματς, στο 62ο λεπτό.

Η Φορτούνα άγγιξε την ισοφάριση αλλά το πολύ δυνατό σουτ του Γιόχα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Βατσλίκ και κατέληξε άουτ στο 69’. Στο 75’, ο Χασάν από σκόρερ παραλίγο να γίνει… μοιραίος καθώς από δική του παράβαση (χέρι), ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα. Ωστόσο, ο Γκίντσεκ είδε τον Βατσλίκ να αποκρούει το πέναλτι και να διατηρεί το 2-1.

Ο Ολυμπιακός είχε ακόμα μία ευκαιρία για να σκοράρει αλλά το σουτ του Μπουχαλάκη πέρασε άουτ, με το 2-1 να μένει μέχρι το τέλος. Έτσι, ο Ολυμπιακός πέτυχε την πρώτη ανεπίσημη νίκη της σεζόν, δείχνοντας βελτιωμένος από το παιχνίδι με τη Ριντ.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Κρίστινσον (Βατσλίκ 46’), Άβιλα (Μπαγκαλιάνης 57’), Παπασταθόπουλος (Α. Παπαδόπουλος 57’), Σισέ (Κανέ 57’, Ανδρούτσος 78’), Ρέαμπτσιουκ (Κούτρης 57’, Κεϊτά 84’), Κούντε (Μπουχαλάκης 46’), Μ. Καμαρά (Α. Καμαρά 57’), Εμβιλά (Ραντζέλοβιτς 57’), Βαλμπουενά (Φαντιγκά 57’), Μασούρας (Καρβάλιο 57’), Τικίνιο (Χασάν 57’).

Στη συνέχεια ο Πέδρο Μαρτίνς ανέφερε: 

Για το ματς: «Παρόμοιο με το χθεσινό παιχνίδι, δεν είχε μεγάλες διαφορές. Είδα θετικά πράγματα στο α' μέρος και ενδιαφέροντας στο β'. Αν και δεχθήκαμε το γκολ, να δουλέψουμε όταν δεχόμαστε αντεπιθέσεις. Είμαι αισιόδοξος, βλέπω βελτίωση, οι παίκτες μου δουλεύουν σκληρά να συνεχίσουμε».

Τι θέλει να δει να βελτιώνεται: «Να δουλέψουμε πάνω στην αντεπίθεση, όταν μας κάνουν επίθεση και η άμυνα μας είναι ψηλά. Επίσης όταν πιέζουμε ψηλά δεν το κάνουμε σαν ένα μπλοκ, το κάνουμε μεμονωμένα. Αυτά πρέπει να διορθώσουμε, είναι λογικό δεν είχαμε χρόνο μαζί. Όπως και στην επίθεση χρειαζόμαστε δουλειά, δεν έχουμε βρει τους ρυθμούς μας, δεν φτάνουμε όσο βαθιά θα θέλουμε,. έχουμε χρόνο μπροστά μας».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0