Football Talk

FIFA Ranking: Εκτόξευση επτά θέσεων για την Εθνική ομάδα!

FIFA Ranking: Εκτόξευση επτά θέσεων για την Εθνική ομάδα!

Άνοδο επτά θέσεων για την Εθνική ομάδα και η «γαλανόλευκη» συγκαταλέγεται ανάμεσα στις χώρες με τη μεγαλύτερη αναρρίχηση στη γενική κατάταξη της FIFA, μετά το 4/4 στο Nations League, επί εποχής Πογέτ. Παραμένει στην κορυφή η Βραζιλία, σκαρφάλωσε στην τριάδα η Αργεντινή.

Το εξαιρετικό ξεκίνημα της Εθνικής Ελλάδας με τον Ουρουγουανό στον πάγκο, πέρα από το θετικό κλίμα, τα χαμόγελα και τη συσπείρωση, έφερε και την κατακόρυφη άνοδο στη γενική κατάταξη της FIFA, όπως αυτή ανακοινώθηκε το πρωί της Πέμπτης (23/6)

Πιο συγκεκριμένα, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα «σκαρφάλωσε» επτά (!) θέσεις στην Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία από την τελευταία φορά (31/3) και πλέον συναντάται μέσα στις κορυφαίες 50 ομάδες. Από την 55η θέση που «έκλεισε» το μήνα Μάρτιο, πλέον η Εθνική βρίσκεται στην 48η. Επιπλέον, η συγκεκριμένη εξέλιξη έχει τη δική της σημασία, καθώς έπειτα από τον περασμένο Οκτώβριο κατάφερε να «σπάσει το φράγμα» της 50άδας.

Μάλιστα η άνοδος αυτή είναι τέτοια ούτως ώστε να συμπεριληφθεί η «γαλανόλευκη» ανάμεσα στα τέσσερα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα που είδαν τις «μετοχές» τους να εκτοξεύονται. Το κουαρτέτο συμπληρώνουν, σαφώς χαμηλότερα, το Καζακστάν, η Κούβα και η Μαλαισία.

Κυριαρχία Λατινικής Αμερικής, πτώση για τους Παγκόσμιους Πρωταθλητές

Ανακατατάξεις υπήρξαν και στα υψηλά «στρώματα» της βαθμολογίας. Στην κορυφή παρέμεινε η «Σελεσάο», διευρύνοντας μάλιστα τη διαφορά από το δεύτερο Βέλγιο. Την τριάδα της κατάταξης συμπληρώνει η «αλμπισελέστε», εκτοπίζοντας τους Γάλλους, οι οποίοι έχασαν μια θέση.

Αυτή είναι η πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια που Βραζιλία και Αργεντινή, «κατοικοεδρεύουν» ταυτόχρονα στο βάθρο. Όσον αφορά την υπόλοιπη δεκάδα, τη μεγαλύτερη άνοδο (δυο θέσεις) έγραψαν οι Ολλανδοί, όντας πλέον 8οι, ενώ και οι Δανοί εξαργύρωσαν την εκπληκτική τους πορεία στον 1ο όμιλο της Α’ κατηγορίας, φιγουράροντας στην πρώτη δεκάδα.

Μάνος Φυρογένης

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0