Football Talk

Νόριτς: Είναι η Championship η ευκαιρία των Τζόλη και Γιαννούλη να καθιερωθούν στα «καναρίνια»; (video)

Νόριτς: Είναι η Championship η ευκαιρία των Τζόλη και Γιαννούλη να καθιερωθούν στα «καναρίνια»; (video)

Ναι, η Νόριτς θεωρείται… ασανσέρ. Πώς αλλιώς μπορεί να χαρακτηρίσει κανείς μία ομάδα που έχει την τάση να ανεβαίνει και να πέφτει για τέσσερις συνεχόμενες φορές, δίχως να μπορεί σε καμία από τις εν λόγω περιπτώσεις να προσαρμοστεί στα δεδομένα της κατηγορίας; Ωστόσο, αν στρέψουμε την προσοχή μας στον Δημήτρη Γιαννούλη και τον Χρήστο Τζόλη, αυτό δεν είναι απαραίτητα… κακό!

Μπορεί η Νόριτς να θεωρείται κάθε φορά που θα βρεθεί στην Championship το φαβορί για να επιστρέψει στην Premier League, όμως αυτό δεν σημαίνει πως όταν βρίσκεται στην κορυφαία κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, θα καταφέρει κάτι ιδιαίτερο.

Το αντίθετο μάλιστα, καθώς στις τέσσερις τελευταίες περιπτώσεις που κέρδισε την άνοδο της στην Premier League, επέστρεψε την επόμενη σεζόν στην Championship, δικαιώνοντας μάλιστα φέτος το στατιστικό που λέει πως όποια ομάδα είναι τελευταία και με 10 ή λιγότερους βαθμούς στην 10η αγωνιστική, θα υποβιβαστεί και ως τελευταία!

Αυτό επί της ουσίας βίωσαν φέτος τα «καναρίνια», που δεν διατήρησαν τον Ντάνιελ Φάρκε στον πάγκο τους, απολύοντας τον μετά την πρώτη τους νίκη, πήραν τον Ντιν Σμιθ, αλλά δεν διεκδίκησαν ποτέ ρεαλιστικά την παραμονή τους στην κατηγορία!

Το βασικότερο θέμα μας όμως, όσον αφορά την ομάδα, της οποίας πολυτιμότερος ποδοσφαιριστής είναι ο Τίμο Πούκι, που πέτυχε το 50% των γκολ της στην σεζόν, είναι ο Δημήτρης Γιαννούλης και ο Χρήστος Τζόλης.

Οι δύο Έλληνες που αισίως συμπληρώνουν δύο και ένα χρόνια στις τάξεις της, διαγράφοντας προς το παρόν διαφορετικές πορείες, πράγμα που μπορεί φυσικά να ερμηνευτεί.

Ο πρώτος βρέθηκε στο «Νησί» έξι μήνες νωρίτερα από τον δεύτερο και προσαρμόστηκε στις συνθήκες της Championship, κερδίζοντας θέση βασικού, σε μία ομάδα που ετοιμαζόταν να ανέβει στη μεγάλη κατηγορία, την ώρα που ο Τζόλης «έπεσε» απευθείας στα… βαθιά.


Δαπανήθηκαν για χάρη του 10 και… κάτι εκατομμύρια, αποτελώντας την πιο ακριβή αγορά της ομάδας του και αυτομάτως του προστέθηκε αρκετή πίεση, που έκανε την εμφάνισή της στις 13 παρουσίες του σε επίπεδο πρωταθλήματος.

Όχι όμως και στο Λιγκ Καπ, όπου στο ντεμπούτο του με τα «κίτρινα», κόντρα στην Μπόρνμουθ, κατέγραψε 2 γκολ και ισάριθμες ασίστ, όντας και ο πολυτιμότερος παίκτης της Νόριτς, στην ευρεία νίκη – πρόκριση, με 6-0!


Παρόλα αυτά, ο Χρήστος Τζόλης δεν έλαβε τον χρόνο συμμετοχής που αναμενόταν, κυρίως από τον Ντιν Σμιθ, και κατά συνέπεια δεν βρήκε αγωνιστικό ρυθμό. Αντιθέτως, ο Γιαννούλης έπαιξε στα 7 από τα 9 τελευταία ματς της ομάδας του στην Premier League, ήταν θετικός και αναδείχθηκε και MVP της, στην ήττα με 1-0 από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, χάρη στο πέναλτι – γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο.

 

Όπως και να έχει όμως, η επιστροφή της ομάδας στην Championship μοιάζει με μία πρώτης τάξεως ευκαιρία και για τους δύο, προκειμένου να καθιερωθούν! Να είναι αμφότεροι βασικοί και με την δική τους βοήθεια, η Νόριτς να κάνει το… σύνηθες: Να επιστρέψει δηλαδή στην Premier League.

Αν στηριχθούν και οι δύο από τον αγγλικό σύλλογο, έχουν κάθε προσόν ώστε να αποδειχθούν κομβικοί. Και κάπως έτσι, η ιστορία του Κάντγουελ και της Νόριτς να επαναληφθεί από τον Τζόλη.

Ξεχώρισε στην δεύτερη κατηγορία, δεν άντεξε τον ανταγωνισμό στην πρώτη και έφυγε ως δανεικός. Εμείς θέλουμε να λάβει χώρα μόνο το πρώτο σκέλος. Να ξεχωρίσει ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ, μαζί με τον Γιαννούλη, στο Κάροου Ρόουντ, και έπειτα η ίδια η ομάδα να μην μπορεί να φανταστεί την… πορεία της στην Premier League, δίχως αυτούς!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0