Football Talk

ΑΕΚ: Όπλο της οι δανεικοί που επιστρέφουν πιο… διψασμένοι από ποτέ!

ΑΕΚ: Όπλο της οι δανεικοί που επιστρέφουν πιο… διψασμένοι από ποτέ!

Αθανασιάδης, Αλμπάνης, Μαχαίρας και Μπότος επιστρέφουν στην ΑΕΚ από τους δανεισμούς τους και είναι έτοιμοι να τα… δώσουν όλα ενόψει της νέας σεζόν.

Η εκκίνηση της νέας σεζόν βρίσκεται κυριολεκτικά στην γωνία, με τους παίκτες να δηλώνουν έτοιμοι να επιστρέψουν στις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις. Φυσικά αλλαγές θα υπάρξουν σε όλα τα ρόστερ λόγω των μεταγραφών και αποχωρήσεων, ωστόσο οφείλει να γίνει λόγος και για τους δανεικούς. Και όταν μιλάμε για την ΑΕΚ, η ομάδα πρέπει να τους περιμένει αλησμόνητα!

Η «Ένωση», λοιπόν, ξεκινά τα μεταγραφικά της σχέδια με συν 4 παίκτες για τους οποίους δεν χρειάζεται να δώσει ευρώ παραπάνω. Γιώργος Αθανασιάδης, Χρήστος Αλμπάνης, Θοδόσης Μαχαίρας και Φοίβος Μπότος γυρίζουν στα Σπάτα με τις βαλίτσες τους γεμάτες αγωνιστική συμμετοχή, εμπειρίες και διακρίσεις (σχεδόν για όλους).

Γιώργος Αθανασιάδης

Η Σέριφ Τιράσπολ ήταν ίσως η ομάδα που, πλάι στη Μπόντο Γκλιμτ, ξάφνιασε τον κόσμο του ποδοσφαίρου φέτος. Στυλοβάτης αυτής, ο Γιώργος Αθανασιάδης. Ένας τερματοφύλακας που «τσίμπησε» η ΑΕΚ το καλοκαίρι του 2019, έπειτα από τις τρομερές του εμφανίσεις με τον Αστέρα.

Ο Έλληνας πορτιέρο έζησε τα… πάντα κατά τη διάρκεια της μονοετούς διαμονής του στη Μολδαβία. Αρχικά αγωνίστηκε στους ομίλους του Champions League, ποιος ποδοσφαιριστής δεν ονειρεύεται κάτι τέτοιο; Ωστόσο η πραγματικότητά του έγινε ακόμη πιο ονειρεμένη την βραδιά που ο ίδιος έκανε το ματς της ζωής του στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου, υποτάσσοντας το μεγαθήριο της Ρεάλ Μαδρίτης.

Έπειτα ήρθε η κατάκτηση του εγχώριου πρωταθλήματος και η προσωπική του ανάδειξη ως πολυτιμότερος παίκτης της χρονιάς, γεγονός που μαρτυρά πολλά. Όσον αφορά τους αριθμούς δε ο 29χρονος κίπερ σε συνολικά 35 συμμετοχές κράτησε την εστία του ανέπαφη 22 φορές, ενώ δέχθηκε 19 γκολ.

Giorgos-Athanasiadis-Serif.jpg

Χρήστος Αλμπάνης

Ακόμη μια εξαιρετική σεζόν πραγματοποίησε και ο Χρήστος Αλμπάνης με την φανέλα του Απόλλωνα Λεμεσού. Από την αρχή της προετοιμασία στην Ολλανδία, όταν ακόμη στην ΑΕΚ βρισκόταν ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς, ο 27χρονος εξτρέμ φάνηκε πως έχει αφήσει πίσω του όλους τους τραυματισμούς του και οδεύει προς μια λαμπρή σεζόν.

Όντως το αποτέλεσμα αυτόν ήταν, ωστόσο τις… επιτυχίες δεν τις χάρηκε η ΑΕΚ. Αντιθέτως ο ίδιος στην Κύπρο κατέκτησε τον πρώτο του τίτλο, καθώς η ομάδα αναδείχθηκε πρωταθλήτρια, και το πιο βασικό: χόρτασε χρόνο συμμετοχής.

Δεν αποτέλεσε την αλλαγή κάποιου, αλλά την πρώτη επιλογή του προπονητή. Βοήθησε την ομάδα του στην προσπάθειά της με 5 γκολ και 1 ασίστ (σε 29 ματς) και προπάντων δεν απουσίασε λόγω τραυματισμού!

Albanis-apollon-4.jpg

Φοίβος Μπότος

Ακόμη μια σωστή κίνηση της ΑΕΚ, ήταν ο δανεισμός του Φοίβου Μπότου στην Ολλανδία τον τελευταίο 1,5 χρόνο. Ο νεαρός άσος αγωνίστηκε από τον Ιανουάριο του 2021 στη Γκο Αχέντ Ιγκλς, στην προσπάθεια της οποίας έβαλε το λιθαράκι του προκειμένου να πάρει την άνοδο στην Eredivisie.

Ο χρόνος που πήρε με την ομάδα ήταν αρκετός και σε γενικές γραμμές οι άνθρωποι του συλλόγου του έδειξαν αρκετή εμπιστοσύνη, με τα αγωνιστικά λεπτά να είναι αρκετά πολύτιμα. Βοήθησε την ομάδα να ανεβεί ξανά στην πρώτη κατηγορία και την περασμένη σεζόν ανταπεξήλθε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις υποχρεώσεις του. Στην Ολλανδία αυτό το διάστημα αγωνίστηκε συνολικά σε 50 ματς και βρήκε δίχτυα σε 8 περιπτώσεις.

αρχείο_λήψης_16.jpg

Θεοδόσης Μαχαίρας

Μια πραγματικά άτυχη περίπτωση δανεισμού ήταν εκείνη το Θεοδόση Μαχαίρα στον Ιωνικό. Όχι γιατί «δεν κούμπωσε», αλλά γιατί δυστυχώς οι τραυματισμοί βάζουν μεγάλα εμπόδια στους ποδοσφαιριστές.

Ενώ λοιπόν ο νεαρός εξτρέμ είχε ξεκινήσει δυναμικά στην προετοιμασία, πριν καλά καλά ξεκινήσει η σεζόν ο ίδιος υπέστη ρήξη χιαστού. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να τον θέσει νοκ άουτ, με τον ίδιο να παίρνει μόλις μία συμμετοχή 11 λεπτών στην αναμέτρηση απέναντι στον Ολυμπιακό.

Μεγάλη ατυχία για τον 22χρονο καθώς με την φετινή πορεία του Ιωνικού, το μόνο σίγουρο ήταν πως και ο ίδιος θα απέδιδε εξίσου καλά!

240509004_819999592043525_7230733810330098187_n.jpg

Κάπως έτσι καταλαβαίνει κανείς πόση δίψα έχουν αυτοί οι παίκτες. Μια δίψα που χαρίζεται απλόχερα στην ΑΕΚ, με την ίδια να πρέπει απλά να τη διαχειριστεί. Αρκεί μόνο να το κάνει σωστά…

Ξανθίππη Δασκαλάκη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0