Football Talk

ΑΕΚ: Το δυνατό μπάσιμο που έχει κάνει για Βιτάο και Γιόνσον, οι δυσκολίες και η πίστη (video)

ΑΕΚ: Το δυνατό μπάσιμο που έχει κάνει για Βιτάο και Γιόνσον, οι δυσκολίες και η πίστη (video)
Πώς έχουν τα δεδομένα αυτή τη στιγμή για τον 22χρονο Βραζιλιάνο στόπερ και τον 29χρονο Δανό αμυντικό χαφ – Τι ισχύει για τον Πλάνιτς.
 

Η ΑΕΚ έχει μπροστά της ένα δύσκολο έργο, καθώς χωρίς το δέλεαρ της Ευρώπης γι’ αυτήν φέτος, καλείται να πείσει και να φέρει καλούς παίκτες στο ελληνικό πρωτάθλημα. Η αλήθεια είναι πως η Ένωση «χτυπάει» καλές πόρτες για την ενίσχυσή της και προσπαθεί να τα φέρει εις πέρας. Δεν είναι εύκολο το εγχείρημά της, όμως ο χρόνος από τη μία και το νέο γήπεδο από την άλλη, μπορεί να της επιτρέψουν να σκέφτεται θετικά.

Στο κέντρο της άμυνας η εξαιρετική περίπτωση του Βραζιλιάνου στόπερ της Σαχτάρ, Βιτάο, απασχολεί σοβαρά την ΑΕΚ. Ο 22χρονος παίκτης ανήκει στην Ουκρανική ομάδα, όμως λόγω των γεγονότων στη χώρα πήγε δανεικός στην Ιντερνασιονάλ του Πόρτο Αλέγκρε μέχρι τις 30 Ιουνίου. Τον παίκτη μάλιστα προσπάθησε να τον πάρει ο ΠΑΟΚ τον χειμώνα, χάρη στην ειδική διάταξη της FIFA, όμως ο Βιτάο δεν πείστηκε να έρθει να παίξει στη χώρα μας. Δεν πείστηκε να έρθει στον ΠΑΟΚ του Μπότο που γνωρίζονται οι δυο τους από τη Σαχτάρ, σε μία περίοδο που η ομάδα της Θεσσαλονίκης έπαιζε και Ευρώπη! Αυτή η στάση του Βιτάο τότε δείχνει πόσο δύσκολη είναι η περίπτωσή του τώρα για την ΑΕΚ. Όμως η Ένωση τη δουλεύει.

Το συμβόλαιο του Βιτάο τελειώνει το 2024 με τη Σαχτάρ και η ΑΕΚ σε πρώτη φάση προσπαθεί να τον αποκτήσει για έναν χρόνο, που η FIFA του δίνει το δικαίωμα να επιλέξει ομάδα εκτός Ουκρανίας και κατόπιν να έρθει σε συμφωνία με τη Σαχτάρ ώστε να τον αποκτήσει με οψιόν το καλοκαίρι του 2023. Πρόκειται για παίκτη, ο οποίος διαθέτει στοιχεία που θέλει ο Αλμέιδα να βάλει στο παιχνίδι της ΑΕΚ: έχει ένταση, άλμα, ταχύτητα για στόπερ και είναι καλός στο ψηλό παιχνίδι. Η Σαχτάρ αγόρασε τον Βιτάο (1.86 μ. ύψος) από την Παλμέιρας το καλοκαίρι του 2019 έναντι 4 εκατ. ευρώ. Στην Ιντερνασιονάλ όπου ανήκει έως τις 30 Ιουνίου έπαιξε 9 σερί παιχνίδι όταν πήγε εκεί, ενώ έπαιξε και ως αριστερό στόπερ, παρά το γεγονός ότι το καλό του πόδι είναι το δεξί. Παρά τις δυσκολίες λοιπόν, η ΑΕΚ δουλεύει και προσπαθεί σοβαρά να κάνει δικό της τον Βιτάο.

Η περίπτωση Γιόνσον και τα χαρακτηριστικά του

Πάμε και στην περίπτωση του Γενς Γιόνσον. Κι αυτόν τον θέλει η ΑΕΚ στο ρόστερ και προσπαθεί να τον αποκτήσει, έχοντας τις ίδιες δυσκολίες που αναλύσαμε και πιο πάνω για τον Βιτάο. Πρόκειται για παίκτη διεθνή με τη Δανία και ο οποίος πρέπει να πειστεί να έρθει στην Ελλάδα για την Ένωση. Ο 29χρονος αμυντικός χαφ έπαιζε στην Κάντιθ με την οποία έχει συμβόλαιο έως τις 30 Ιουνίου, όμως αποφάσισε να μην ανανεώσει τη συνεργασία του με την ισπανική ομάδα και να μείνει ελεύθερος. Στα χέρια του έχει πολλές προτάσεις και μεταξύ αυτών και της ΑΕΚ.

Η Ενωση έχει ξεχωρίσει τον Γιόνσον και είναι στο γκρουπ 2-3 κεντρικών χαφ που έχει προκρίνει και δουλεύει. Γεννημένος στο Άαρχους ξεκίνησε την καριέρα του στην τοπική ομάδα. Το 2016 πήρε μεταγραφή στην Κόνιασπορ με την οποία μέτρησε 119 συμμετοχές, έξι γκολ και τρεις ασίστ μέχρι το καλοκαίρι του 2020 όταν και συμφώνησε να πάει στην Κάντιθ. Με την ισπανική ομάδα αυτά τα δυο χρόνια είχε 61 συμμετοχές στην Πριμέρα και στο Κύπελλο Ισπανίας, όντας βασικός τον πρώτο 1,5 χρόνο. Στο τελευταίο μισό της σεζόν μπήκε στο περιθώριο, καθώς είχε περάσει το μήνυμα στη διοίκηση ότι δεν έχει διάθεση να ανανεώσει.

Πρόκειται για ένα «δυνατό» εξάρι και έχει τα χαρακτηριστικά που θέλει ο Αλμέιδα: δυνατός στο παιχνίδι του, καλά τρεξίματα, ενώ του αρέσει να παίζει κάθετο ποδόσφαιρο.

Και για τον Βιτάο και για τον Γιόνσον υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες. Δεν είναι σαφώς οι μοναδικές περιπτώσεις στόπερ και κεντρικών χαφ που εξετάζει η ΑΕΚ, όμως υπάρχει αισιοδοξία πως μπορεί κάποια εξ αυτών να καταλήξει σε «γάμο».

Τι ισχύει για Πλάνιτς

Οσον αφορά την περίπτωση του Μπόγκνταν Πλάνιτς της Μακάμπι Χάιφα, όπου γράφτηκε για την ΑΕΚ, απ’ την ΠΑΕ τονιζόταν ότι αυτή τη μεταγραφική περίοδο δεν απασχολεί την ομάδα, καθώς η Μακάμπι δεν δείχνει διάθεση να τον παραχωρήσει.

Θοδωρής Καρβουνιάρης


www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0