Football Talk

Ελ Αραμπί – Βαλμπουενά: Οι δύο παλιοί του Ολυμπιακού που… μεγαλώνουν τον σύλλογο!

Ελ Αραμπί – Βαλμπουενά: Οι δύο παλιοί του Ολυμπιακού που… μεγαλώνουν τον σύλλογο!
Γιουσέφ Ελ Αραμπί και Ματιέ Βαλμπουενά, δύο από τους πιο μεγάλους (ηλικιακά) ποδοσφαιριστές στην ομάδα του Ολυμπιακού επέκτειναν την συνεργασία τους με την ομάδα, για να συνεχίζουν να προσφέρουν εντός και εκτός γηπέδων με την εμπειρία τους.

Οι Πειραιώτες έδεσαν τον Μαροκινό σέντερ φορ και τον Γάλλο «μάγο» μέχρι το 2024 και 2023 αντίστοιχα, για να προχωρήσουν σε μία κίνηση που έφερε χαμόγελα στους φιλάθλους του Ολυμπιακού, τον Πέδρο Μαρτίνς, αλλά και στο ελληνικό ποδόσφαιρο που θα έχει για τουλάχιστον ένα ακόμα χρόνο αυτούς τους πολύπειρους ποδοσφαιριστές στο Γεώργιος Καραϊσκάκης και γενικά στα άλλα γήπεδα της χώρας.
FVYsPY5WAAES8ff.jpg

 Η «απάντηση» στην αμφισβήτηση

Οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν την περασμένη σεζόν με ένα μεγάλο… στραβοπάτημα. Όταν στις 10 Αυγούστου 2021, ο Ολυμπιακός αποκλείστηκε από την Λουντογκόρετς στην διαδικασία των πέναλτι στον 3ο γύρο προκριματικών του UEFA Champions League. Όπως ήταν λογικό, αυτή η ήττα σήκωσε «θύελλα» αντιδράσεων για την ομάδα αλλά και τους «μεγάλους» (Βαλμπουενά και Ελ Αραμπί) λόγω της ηλικίας τους. Βέβαια, για μία ακόμα φορά ο Πορτογάλος τεχνικός δεν έχασε πίστη τους «γερόλυκους» της ομάδας οι οποίοι σκόραραν συνολικά 26 γκολ και μοίρασαν 12 ασίστ για όλες τις διοργανώσεις.

Εξάλλου, ο Μαροκινός τα πρώτα του δύο χρόνια στην Ελλάδα έχει βγει πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα με 20+ γκολ. Μόνο φέτος δεν κατάφερε να χριστεί πρώτος σκόρερ, λόγω του ότι ο Τομ φαν Βέερτ του Βόλου βρήκε τέσσερα γκολ παραπάνω από τον «killer» του Ολυμπιακού.
FVTm6NpWAAItdxz.jpg

Επιπλέον, ο 35άχρονος επιθετικός «σκότωσε» την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και στις δύο περιπτώσεις (2-3, 2-3), σκοράροντας τα πέντε από τα έξι γκολ, ενώ σημείωσε και ένα ακόμα χατ-τρικ στο Περιστέρι κόντρα στον Ατρόμητο (3-0). Από την άλλη, ο... τρελός 37άχρονος έβαλε δύο κρίσιμα τέρματα επί του Βόλου στα τελευταία λεπτά του αγώνα, με το ένα γκολ να είναι καλύτερο από το άλλο.

Συνεχίζουν ακάθεκτοι
valbuena-el-arabi.jpgΑμφότεροι, θα συνεχίζουν να κάνουν αυτό που ξέρουν καλύτερα εντός αγωνιστικού χώρου, με τον Βαλμπουενά να δημιουργεί και τον Ελ Αραμπί να εκτελεί. Παράλληλα θα είναι εξίσου χρήσιμοι ως αρχηγοί και δεύτεροι «προπονητές». Είναι ευχάριστο που ο Ολυμπιακός έχει την δυνατότητα να είναι «στολισμένος» με διεθνείς αθλητές αυτού του βεληνεκούς, διότι δίνουν κίνητρο και συμβουλές στους νεότερους για την καλύτερη πιθανή επίδοση, και βέβαια για ένα πιο λαμπρό μέλλον. Στόχος τους για τη νέα σεζόν; Ίσως, οι «αριθμοί» τους να κινηθούν στην ίδια κλίμακα με φέτος, βέβαια αυτό που είναι «απωθημένο» για το κλαμπ και οι ίδιοι θα επιδιώξουν να επιτευχθεί, είναι μία μακρινή πορεία στην Ευρώπη.

Φοίβος Πεφάνης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0