Football Talk

Οι προπονητές που δημιούργησαν σούπερ-ήρωες! (video)

Οι προπονητές που δημιούργησαν σούπερ-ήρωες! (video)

Οι τεχνικοί-επιστήμονες και οι «εφευρέσεις» τους την φετινή σεζόν στα ευρωπαϊκά γήπεδα. Από τους Αντσελότι-Βινίσιους και Τεντέσκο-Ενκουνκού μέχρι τους Μουρίνιο-Έιμπραχαμ και Κόντε-Κουλουσέφσκι

Οι «μάγοι» των πάγκων δεν οργανώνουν μόνο μία ομάδα για το καλύτερο πιθανό αποτέλεσμα πριν από έναν αγώνα ή την επίτευξη ενός στόχου, αλλά παράλληλα δίνουν κίνητρο στους ποδοσφαιριστές τους για να φτάσουν την μέγιστη επίδοση και να ακουμπήσουν το «Έβερεστ» της ελίτ. Το BN Sports σας παρουσιάζει τους ποδοσφαιριστές που «οργίασαν» στο χορτάρι τη φετινή σεζόν και εκτόξευσαν τις τιμές τους. 

Κάρλο Αντσελότι – Βινίσιους 

Η Ρεάλ Μαδρίτης σάρωσε όλα τα τρόπαια την φετινή χρονιά και επέστρεψε στον ευρωπαϊκό θρόνο της, νικώντας με 1-0 την Λίβερπουλ στον μεγάλο τελικό του UEFA Champions League, χάρη στο χρυσό γκολ του Βινίσιους. Δίχως αμφιβολία το δίδυμο Μπενζεμά-Βινίσιους κυριάρχησε στην Ευρώπη, όμως ο Γάλλος στράικερ είναι γνωστός εδώ και πολλά χρόνια για την ποιότητά του και ο Βραζιλιάνοςσυστήθηκε από την περσινή σεζόν στον κόσμο του ποδοσφαίρου, αλλά φέτος ήρθε ο Κάρλο Αντσελότι για να προσθέσει το «κερασάκι» στη τούρτα και να απογειώσει την κλάση του νεαρού εξτρέμ από το Σάο Γκονσάλο. Τι έκανε φέτος ο 21άχρονος; Πολύ απλά σε 52 εμφανίσεις με τα «λευκά» βρήκε δίχτυα 22 φορές και μοίρασε 20 ασίστ. Για αυτό το λόγο κι όλας, η «Βασίλισσα»βρίσκεται σε συζητήσεις με τον ίδιο για την επέκταση του συμβολαίου του μέχρι το 2026, βάζοντας στην ρήτρα αποδέσμευσής του ένα εξωπραγματικό ποσό που θα ακουμπάει τα 1 δις ευρώ. 

Ντομένικο Τεντέσκο – Κριστοφέρ Ενκουνκού 

9 Δεκεμβρίου 2021, ο Τεντέσκο αναλαμβάνει την Λειψία στην 14η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Bundesliga και μέχρι το τέλος της σεζόν καταφέρνει να την τερματίσει στην 4η θέση που την οδηγεί εκ νέου στα σαλόνια του Champions League και κυρίως οδηγεί τους «ταύρους» στην πρώτη κατάκτηση τρόπαιου τους. Νικώντας στην διαδικασία των πέναλτι την Φράιμπουργκ για τον τελικό τουDFB-Pokal. Παράλληλα, έχει αψεγάδιαστη συνεργασία με το «διαμάντι» της γερμανικής ομάδας, Κριστοφέρ Ενκουνκού, ο οποίος «έκλεψε» τον τίτλο του MVP από τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι. Καθώς, σε 33 αγώνες πρωταθλήματος σκόραρε 20 φορές και «σέρβιρε» άλλα 14 γκολ.

Μάλιστα, στις υπόλοιπες διοργανώσεις (Champions League, Europa League, DFB-Pokal) σημείωσε άλλα 15 τέρματα και μοίρασε πέντε ασίστ. Οδηγώντας όλα τα «μεγαθήρια» της Ευρώπης να θέλουν να τον αποκτήσουν το καλοκαίρι, με την ομάδα ιδιοκτησίας της Red Bull να τον κοστολογεί στα 80 εκατομμύρια ευρώ. 

Ζοζέ Μουρίνιο – Τάμι Έιμπραχαμ 

Ίσως το δίδυμο που χρειαζόταν η «Αιώνια Πόλη» και η Ρόμα μετά την εποχή του Φραντσέσκο Τότι. Οι Μουρίνιο και Έιμπραχαμ επέστρεψαν τους «τζιαλορόσι» στις επιτυχίες και σήκωσαν το βαρύ τρόπαιο του Europa Conference League στα «ουράνια» των Τιράνων. Βέβαια, αυτό οφείλεται κυρίως στον «Special One», ο οποίος δείχνει στην διοίκηση της ομάδας μόνο το όνομα του Άγγλου επιθετικού και αυτή δεν του χάλασε χατίρι, αγοράζοντάς των με 40 εκατομμύρια ευρώ από την ομάδα του Λονδίνου. Επιπλέον, ο πρώην ποδοσφαιριστής της Τσέλσι επιβεβαιώνει την απόφαση του Πορτογάλου τεχνικού να τον φέρει στο Ολίμπικο και «τρυπάει» τα αντίπαλα δίχτυα 26 φορές.

Αντόνιο Κόντε – Ντέγιαν Κουλουσέφσκι 

Τέλος, το πιο πρόσφατο μέλος που ήρθε να πλαισιώσει το αχτύπητο δίδυμο Κέιν-Σον στην Τότεναμ, ο Ντέγιαν Κουλουσέφσκι, σε λιγότερο από τρεις μήνες βάζει το «λιθαράκι» του για να στείλει τα «σπιρούνια» στο Champions League με τα πέντε γκολ και τις οκτώ ασίστ του. Φυσικό επόμενο, ο Σουηδός να αγαπηθεί από τους φιλάθλους της ομάδας και τους Κόντε-Παρατίτσι που εκτός απροόπτου θα σφραγίσουν το επόμενο καλοκαίρι την παραμονή του στο «N17» με μία αγορά από την Γιουβέντους που θα φτάσει τα 40 εκατομμύρια ευρώ.

Φοίβος Πεφάνης 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0