Football Talk

La Liga: Καταγγελίες κατά των Παρί Σεν Ζερμέν και Μάντσεστερ Σίτι για παραβίαση του FFP

La Liga: Καταγγελίες κατά των Παρί Σεν Ζερμέν και Μάντσεστερ Σίτι για παραβίαση του FFP

Νέες κατηγορίες της La Liga σε βάρος των δύο ομάδων για επικείμενες παραβιάσεις των κανονισμών της UEFA.

Η La Liga υπέβαλε καταγγελία στην UEFA κατά της Παρί Σεν Ζερμέν όπως και της Μάντσεστερ Σίτι για εικαζόμενη παραβίαση των κανόνων του Financial Fair Play (FFP).

Η LaLiga υπέβαλε τις καταγγελίες με το σκεπτικό ότι οι δύο ομάδες «παραβιάζουν συνεχώς» τους κανονισμούς του FFP και ισχυρίστηκε ότι οι πρακτικές τους «αλλάζουν το οικοσύστημα και τη βιωσιμότητα» του ποδοσφαίρου. Οι Ισπανοί υποστηρίζουν ότι οι δύο σύλλογοι βλάπτουν όλους τους ευρωπαϊκούς συλλόγους και πρωταθλήματα και φουσκώνουν τεχνητά την αγορά, με τα χρήματά τους να «μην παράγονται μέσα στο ίδιο το ποδόσφαιρο», αλλά μέσω χορηγιών και άλλων συμβολαίων που «δεν ανταποκρίνονται στους όρους μάρκετινγκ και δεν κάνουν οικονομική έννοια».

Η La Liga δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να διευρύνει τις καταγγελίες τις επόμενες ημέρες εάν έρθουν στο φως νέες πληροφορίες. Επίσης έχει προσλάβει δικηγορικά γραφεία στη Γαλλία και την Ελβετία, με στόχο να κινήσει νομικά μέτρα ενώπιον των αρμόδιων φορέων στη Γαλλία και την Ευρωπαϊκή Ένωση το συντομότερο δυνατό. Στην Ελβετία, διερευνά διαφορετικές επιλογές εκπροσώπησης λόγω πιθανών συγκρούσεων συμφερόντων που αφορούν τον πρόεδρο του γαλλικού συλλόγου Νάσερ Αλ-Κελαϊφί.

Το 2017 και 2018, η La Liga είχε προβεί σε καταγγελίες στην UEFA κατά των δύο ομάδων για παραβίαση των κανόνων του FFP, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να επιβληθούν κυρώσεις και στους δύο συλλόγους. Μάλιστα περιέγραψε την επακόλουθη ανατροπή αυτών των κυρώσεων από το CAS ως «ύποπτη».

Οι τελευταίοι ισχυρισμοί της βασίζονται σε δεδομένα, καθώς και σε λεπτομερή παρακολούθηση και ανάλυση των ελεγμένων λογαριασμών των δύο συλλόγων.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0