Football Talk

Λέφσκι Σόφιας: Η Κυπελλούχος Βουλγαρίας στο δρόμο του ΠΑΟΚ για τους ομίλους του Conference League

Λέφσκι Σόφιας: Η Κυπελλούχος Βουλγαρίας στο δρόμο του ΠΑΟΚ για τους ομίλους του Conference League
H κληρωτίδα έφερε τη Λέφσκι Σόφιας από τη Βουλγαρία, ως το πρώτο εμπόδιο του ΠΑΟΚ προς τους ομίλους του Conference League.
Την Κυπελλούχο Βουλγαρίας, Λέφσκι Σόφιας, θα αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του UEFA Conference League, θέλοντας να κάνει το πρώτο βήμα προς τους ομίλους της διοργάνωσης. Στις 21 και στις 28 Ιουλίου θα γίνουν τα παιχνίδια, με το δεύτερο να γίνεται στην Τούμπα και το BN Sports παρουσιάζει το προφίλ της βουλγαρικής ομάδας.

Αναλυτικά:

Έτος ίδρυσης: 1914

Έδρα: «Γκεόργκι Ασπαρούχοβ» χωρητικότητας 25.000 θέσεων.

Επίσημη ιστοσελίδαhttps://levski.bg/

Η Λέφσκι Σόφιας είναι από τους πιο πετυχημένους συλλόγους της Βουλγαρίας, έχοντας κατακτήσει 26 πρωταθλήματα και 27 Κύπελλα στη γειτονική χώρα. Η περσινή σεζόν την βρήκε να τερματίζει στην τέταρτη θέση, η οποία και της έδωσε το εισιτήριο για τα προκριματικά του Conference League ενώ κατέκτησε το Κύπελλο Βουλγαρίας κόντρα στη ΤΣΣΚΑ Σόφιας.

Είναι η μοναδική ομάδα από την Βουλγαρία που δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ από την πρώτη κατηγορία ενώ ήταν εκείνη που κατάφερε βρεθεί πρώτη απ' όλες σε φάση ομίλων του Champions League! Συνολικά έχει βρεθεί δυο φορές στους «8» του Κυπέλλου UEFA, άλλες τρεις στα προημιτελικά του Κυπέλλου Κυπελλούχων.

Προπονητής: Ο 55χρονος προπονητής της ομάδας, Στάνιμιρ Στοΐλοφ, είναι στον πάγκο της ομάδας από τον Σεπτέμβρη του 2021 ενώ στο παρελθόν έχει διατελέσει τεχνικός της Αστάνα στο Καζακστάν αλλά και ομοσπονδιακός προπονητής της Βουλγαρίας και του Καζακστάν. Το 2004 είχε αναλάβει ξανά την ομάδα της Λέφσκι, στην οποία παρέμεινε μέχρι τον Μάιο του 2008, κατακτώντας δύο πρωταθλήματα και ισάριθμα κύπελλα.

768x432.jpg

Σύστημα: 4-2-3-1 είναι το σύστημα που αρέσκεται να εφαρμόζει ο Στοΐλοφ

Παίκτες κλειδιά

Ο 24χρονος Μαροκινός επιθετικός Μπιλάν Μπάρι είναι ο πιο σημαντικός παίκτης της ομάδας έχοντας 52 συμμετοχές και 10 γκολ. Από κοντά και ο πολύ ταλαντούχος Μάριν Πετκόβ, ο οποίος μόλις στα 18 του έχει καταφέρει να καταγράψει 56 συμμετοχές, με 4 γκολ και 3 ασίστ. Εξίσου μεγάλο ταλέντο της ομάδας είναι και ο 20χρονος μέσος Φίλιπ Κράστεβ, ο οποίος έχει με την Λέβσκι σε 16 συμμετοχές μέχρι στιγμής, 3 γκολ και 5 ασίστ.


Αντώνης Κεφαλωνίτης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0