Football Talk

Ολυμπιακός: Το αρνητικό σερί με τις ομάδες του Ισραήλ και ο «εφιάλτης» Μπακχάρ (video)

Ολυμπιακός: Το αρνητικό σερί με τις ομάδες του Ισραήλ και ο «εφιάλτης» Μπακχάρ (video)

Άτυχος πρέπει να θεωρείται ο Ολυμπιακός καθώς μπορεί η Μπακάμπι Χάιφα να μην στο επίπεδό του αλλά η ιστορία με τις ομάδες του Ισραήλ, μόνο καλές δεν είναι.

Γράφει ο Νότης Χάλαρης

Και όπως πάντα, η κληρωτίδα μόνο υπέρ του Ολυμπιακού δεν στάθηκε. Μπορεί η Μακάμπι Χάιφα να μην τρομάζει για το μέγεθος και το ρόστερ της αλλά η ιστορία του ελληνικού συλλόγου με αυτούς του Ισραήλ, μόνο θετική αύρα δεν βγάζει. Έξι χρόνια μετά τον αποκλεισμό σοκ από τη Χαποέλ Μπερ Σέβα, οι Πειραιώτες βρίσκονται ξανά μπροστά σε μία ομάδα από το Ισραήλ και όχι την οποιαδήποτε.

Εκείνη, που την τελευταία φορά που την αντιμετώπισε, ηττήθηκε με 3-0 εκτός έδρας ενώ ο άνθρωπος που κάθεται στην άκρη του πάγκου της, ήταν εκείνος που τον απέκλεισε το 2016. Ο Μπαράκ Μπακχάρ ήταν ο τεχνικός της Χαποέλ Μπερ Σέβα όταν άφησε εκτός Champions League τους «ερυθρολεύκους» και το BN Sports σας φρεσκάρει τη μνήμη πάνω στο θέμα.

Το «ερυθρόλευκο» σοκ μιλάει… εβραϊκά!

Ο Ολυμπιακός έχει αντιμετωπίσει συνολικά τρεις ομάδες από το Ισραήλ. Η Μακάμπι Χάιφα ήταν η πρώτη που βρήκε μπροστά του από το Ισραήλ και η εμπειρία ήταν παραπάνω από εφιαλτική. Ήταν για τους ομίλους του Champions League του 2002/03, με την ομάδα του Πειραιά να ζει εφιαλτικές στιγμές.

Ο Γιακούμπου Αγιεγκμπένι με το χατ-τρικ, ανάγκασε τον Ολυμπιακό να διασυρθεί με το βαρύ 3-0 στο Ισραήλ ενώ στη Ριζούπολη, παρότι η Μακάμπι προηγήθηκε με 3-1, εν τέλει οι «ερυθρόλευκοι» έφυγαν με την ισοπαλία με 3-3.

Έπειτα, το δεύτερο σοκ, ήρθε το καλοκαίρι του 2010. Με τον Βαγγέλη Μαρινάκη έτοιμο να αναλάβει, ο Ολυμπιακός είδε τη Μακάμπι Τελ Αβίβ να τον αφήνει εκτός Ευρώπης (!). Συγκεκριμένα, για τα play off του Europa League, οι «ερυθρόλευκοι» δεν μπόρεσαν να ανατρέψουν το εις βάρος του 1-0 στο Ισραήλ και παρά τη νίκη με 2-1 στον Πειραιά, έμειναν εκτός.

Τελευταία φορά που βρέθηκε με ομάδα του Ισραήλ, ήταν το καλοκαίρι του 2016. Τότε, η άσημη Χαποέλ Μπερ Σεβά εκμεταλλεύτηκε τη λευκή ισοπαλία στον Πειραιά (0-0) και με το γκολ του Τζέντεκ πήρε μία τεράστια πρόκριση, αφήνοντας εκτός Champions League τους «ερυθρολεύκους».

Μπαράκ Μπακχάρ: Εκδίκηση ή… επανάληψη

Φυσικά, οι άσχημες μνήμες για τον Ολυμπιακό δεν πηγάζουν μόνο από τον σύλλογο αλλά και τον άνθρωπο που κάθεται στον πάγκο του. Συγκεκριμένα, ο Μπαράκ Μπακχάρ θεωρείται από πιο ανερχόμενους προπονητής του Ισραήλ, καθώς στα δύο χρόνια που βρίσκεται στην τεχνική ηγεσία της Μακάμπι, έχει πανηγυρίσει ισάριθμα πρωταθλήματα. Εκτός αυτού, είναι ο άνθρωπος που απογείωσε τη Χαποέλ Μπερ Σέβα μέσα σε πέντε χρόνια.

Ανάμεσα στις επιτυχίες του, είναι και η πρόκριση επί του Ολυμπιακού. Ο 42χρονος κόουτς βρισκόταν στην άκρη του πάγκου της Χαποέλ όταν εκείνη άφησε εκτός Champions League την ομάδα του Πειραιά, πετυχαίνοντας το με μαεστρικό τρόπο. Το γεγονός πως βρίσκεται ξανά απέναντι στον Ολυμπιακό μπορεί να έχει δύο εξελίξεις. Ή να επαναλάβει το κατόρθωμά του, ή να δει το σύνολο του Πέδρο Μαρτίνς να παίρνει… εκδίκηση.

Όπως και να έχει, το γεγονός πως ο Ολυμπιακός έμαθε τον αντίπαλό του, δεν σημαίνει κάτι στη δεδομένη στιγμή. Έχει μπροστά του σχεδόν ένα μήνα για να προετοιμαστεί κατάλληλα και να σπάσει τη «κατάρα» με τις ομάδες του Ισραήλ, ωστόσο, και μόνο από την παράδοση, γίνεται αντιληπτός ο βαθμός δυσκολίας.

90812935_bakhar1.jpg

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0