Football Talk

Αγγλία: «Τρία Λιοντάρια» σε κρίση, αρνητικά ρεκόρ, κούραση και προβληματισμός

Αγγλία: «Τρία Λιοντάρια» σε κρίση, αρνητικά ρεκόρ, κούραση και προβληματισμός

Η Αγγλία πραγματοποίησε τέσσερα κάκιστα έως τραγικά παιχνίδια για την διοργάνωση του UEFA Nations League, ισοφαρίζοντας και καταρρίπτοντας ιστορικά (αρνητικά) ρεκόρ, αλλά κυρίως δίνοντας ένα πιθανό μάθημα στον εαυτό της ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλου στο Κατάρ.

Το «οδυνηρό» δεκαήμερο του UEFA Nations League με τις τέσσερις αναμετρήσεις ανάμεσα σε Ουγγαρία, Γερμανία και Ιταλία έλαβε τέλος για τα «Τρία Λιοντάρια» με τον πιο άσχημο (πιθανό) τρόπο, καθώς η ήττα από τους Ούγγρους στο «Μολινό» με 4-0 γύρισε την ομάδα του Σάουθγκεϊτ σε τρεις διαφορετικές ημερομηνίες (2014, 1953, 1928). 
01g5hzdhstym864q51dc.webp

Αρχικά, το μακρινό 1928 ήταν η τελευταία φορά που εθνική Αγγλίας ηττήθηκε στην έδρα της με διαφορά τεσσάρων γκολ και η ομάδα που το κατάφερε αυτό ήταν η Σκωτία (5-1) με απόλυτους πρωταγωνιστές τους Άλεξ Τζάκσον και Άλεξ Τζέιμς. Στην συνέχεια, τον Νοέμβριο του 1953, οι Μαγυάροι του Φέρεντς Πούσκας είχαν αλώσει το «Νησί» με σκορ 6-3! Αυτή μάλιστα ήταν και η τελευταία τους νίκη μέχρι τις δύο τελευταίες σε διάστημα δέκα ημερών για το Nations League (1-0 και 4-0). Τέλος, το 2014, λόγω του ότι οι Άγγλοι εκείνη την χρονιά, λίγο πριν πάνε στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας και αποτύχουν παταγωδώς μετά από δύο ήττες από Ιταλία, Βραζιλία με 2-1 και μία «λευκή» ισοπαλία με την Κόστα Ρίκα (0-0), είχαν αδυνατίσει να βρουν το τρίποντο και στην προετοιμασία του συγκεκριμένου Μουντιάλ με τα δύο φιλικά παιχνίδια επί Ονδούρας (0-0) και Ισημερινού (2-2) να λήγουν ισόπαλα. Εν συνεπεία, να μην νικάει για πέντε σερί αγώνες

Δίχως αμφιβολία, η ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ είναι έτη φωτός καλύτερη από την αντίστοιχη του 2014, αλλά παράλληλα, αυτό το δεκαήμερο είναι μία υπενθύμιση, ένα «καμπανάκι», πως όλα όσα έχει χτίσει στις διοργανώσεις του Μουντιάλ (2018 έφτασε στα ημιτελικά) και Euro 2021 (έχασε στην διαδικασία των πέναλτι από την Ιταλία στον τελικό) μπορούν να καταστραφούν σε μόλις δέκα ημέρες! Αδικαιολόγητες εμφανίσεις; Πιθανώς, ναι. Αλλά κανείς δεν μπορεί να «σβήσει» το παρελθόν και τις πορείες που έχει κάνει η Αγγλία υπό τις οδηγίες του 51άχρονου τεχνικού
02d41509-ffe7-4995-b7b8-cb0d6bf9c440.jpg

Όπως είπε και ο αρχηγός της Εθνικής, Χάρι Κέιν, «Δεν είναι η κατάλληλη ώρα για να υπάρξει πανικός». Οι διεθνείς πρέπει να ξεκουραστούν και να επιστρέψουν στην καλύτερη δυνατή φόρμα στα τέλη του Σεπτεμβρίου για να δώσουν μάχη για παραμονή στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας, με τα παιχνίδια που ακολουθούν να είναι εναντία σε Ιταλία και Γερμανία, και να επαναφέρουν το «τιμόνι» προς την σωστή κατεύθυνση ενόψει του Μουντιάλ του Κατάρ, που θα λάβει χώρα τον Νοέμβριο και τα «Τρία Λιοντάρια» θα κάνουν πρεμιέρα στις 21/11 κόντρα στο Ιράν.

Φοίβος Πεφάνης 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0