Football Talk

Nations League: Διέσυρε με τέσσερα γκολ το... φάντασμα της Αγγλίας η Ουγγαρία - Σκόρπισε στους πέντε ανέμους την Ιταλία η Γερμανία!

Nations League: Διέσυρε με τέσσερα γκολ το... φάντασμα της Αγγλίας η Ουγγαρία - Σκόρπισε στους πέντε ανέμους την Ιταλία η Γερμανία!

 Στα χνάρια της ομάδας του 53' η αρμάδα του Μάρκο Ρόσι. Σκόρπισε στους τέσσερις ανέμους την Αγγλία (4-0) και της ξύπνησε... εφιάλτες από το 1928 και την εντός έδρας ήττα με 5-1 από την Σκωτία. Την ίδια ώρα, η Γερμανία επικράτησε για της Ιταλίας, σκορπίζοντας την με 5-2, έπειτα από εντυπωσιακή εμφάνιση!

Αδιανόητη εμφάνιση από τους Ούγγρους 69 χρόνια αργότερα και τον διασυρμό επί των Άγγλων με 6-3! Στην χειρότερη φάση της υπό τις οδηγίες του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, φαίνεται πως βρίσκεται και… επίσημα η Αγγλία, η οποία ηττήθηκε για 2η φορά σε λιγότερο από 2 εβδομάδες από την Ουγγαρία, τώρα με 4-0, στο Μολινό, γνωρίζοντας τον διασυρμό. Ο Κέιν και η… παρέα του δεν σκόραραν για τέταρτο σερί ματς σε κανονική ροή αγώνα και τα «τρία Λιοντάρια» βρίσκονται στην τελευταία θέση του 3ου ομίλου της 1ης κατηγορίας του Nations League, με δύο βαθμούς υπέρ τους και στο -5 από την κορυφή!

Πώς όμως φτάσαμε σε αυτό το σημείο; Το σκορ άνοιξε ο Σάλαϊ στο 25’ έπειτα από στατική φάση και έγινε ο πρώτος, μη Άγγλος, στον 21ο αιώνα, που σκοράρει κόντρα στα «τρία Λιοντάρια» σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, σε δύο διαφορετικά γήπεδα της χώρας τους (Γουέμπλεϊ – Μολινό).

Χρόνος για αντίδραση υπήρχε, αλλά η ψυχολογία των Άγγλων δεν είναι καλή και αυτό γινόταν φανερό στις επαφές τους με την μπάλα. «Άγγιξαν» τεράστια ποσοστά κατοχής, αλλά δεν μετουσίωναν σε φάσεις την υπεροχή τους και το 2-0 από τον ίδιο ποδοσφαιριστή στο 70’, ήρθε να ολοκληρώσει το «σοκ» για το σύνολο του Σάουθγκεϊτ.

Και όμως, το «σοκαριστικό» βράδυ των γηπεδούχων δεν είχε τελειώσει, με τον Κέιν να καταγράφει δοκάρι στο 77’ και τρία λεπτά αργότερα, τον Ναγκί να διαμορφώνει με δύο γκολ στο 80' και το 87' το τελικό σκορ! Κάπως έτσι, η Αγγλία διασύρθηκε και βρίσκεται στην τελευταία θέση του 3ου ομίλου της 1ης κατηγορίας του Nations League, έχοντας πραγματοποιήσει τραγικές εμφανίσεις, με το 4-0 ενδεχομένως να επιφέρει και... εξελίξεις!

Την ίδια ώρα, η Γερμανία είχε ως σύμμαχό της την παράδοση και το γεγονός πως συνηθίζει να επικρατεί της Ιταλίας, όταν την συναντά εντός έδρας, και επικράτησε με 5-2 της «Σκουάντρα Ατζούρα», με χαρακτηριστική ευκολία.

Το προβάδισμα στα «πάντσερ» έδωσε ο Κίμιχ, με το 5ο του γκολ με την φανέλα της χώρας του, στο 10ο λεπτό, και μετά από μία πλήρη κυριαρχία των γηπεδούχων, που «άγγιξε» σχεδόν το 70% κατοχής της μπάλας, ο Γκιντογκάν έβαλε τις βάσεις για τη νίκη!

Μετουσίωσε σε γκολ την παράβαση του Μπαστόνι, έκανε το 2-0 από τα «11» βήματα και η ομάδα του Φλικ κατάφερε να ολοκληρώσει με τον ιδανικότερο τρόπο ένα εξαιρετικό για αυτήν πρώτη ημίχρονο.

Από εκεί και πέρα, ο ρυθμός έπεσε, οι Ιταλοί είχαν πραγματοποιήσει μόλις μία εντός στόχου τελική προσπάθεια μέχρι και την συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα και οι Γερμανοί είχαν την δυνατότητα να τους διασύρουν!

Ο Μίλερ σκόραρε στο 51’, ο Βέρνερ βρήκε δύο γκολ σε 120 δευτερόλεπτα και οι γηπεδούχοι έφτασαν στο τελικό 5-2, δεχόμενοι γκολ από τον Γκντόντο στο 78', που έγινε και ο νεότερος σκόρερ της ομάδας του, και από τον Μπαστόνι, και τους 6 βαθμούς, όντες πίσω μόνο από την έκπληξη του 3ου ομίλου της 1ης κατηγορίας του Nations League, Ουγγαρία!

Επόμενη αγωνιστική του 3ου ομίλου του Nations League (23/09)

Γερμανία – Ουγγαρία (21:45)

Ιταλία – Αγγλία (21:45)

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0