Football Talk

Nations League: Ανατροπή στην ανατροπή η Βοσνία, άνετη επικράτηση του Μαυροβουνίου (video)

Nations League: Ανατροπή στην ανατροπή η Βοσνία, άνετη επικράτηση του Μαυροβουνίου (video)

Οι άμυνες πήγαν… περίπατο στο ΒοσνίαΦινλανδία, με τις δύο ομάδες να προσφέρουν υψηλό θέαμα και τους γηπεδούχους να επικρατούν με 3-2. Χωρίς πρόβλημα ξεπέρασε το «εμπόδιο» της Ρουμανίας το Μαυροβούνιο (0-3).

Γκολ και θέαμα είχαν οι αγώνες του τρίτου ομίλου της Β’ κατηγορίας του Nations League, με την Βοσνία να επικρατεί της Φινλανδίας με 3-2 και το Μαυροβούνιο να παίρνει άνετη νίκη στην Ρουμανία με 3-0.

Βοσνία και Φινλανδία έδωσαν μια πραγματική ποδοσφαιρική παράσταση, υψηλή σε θέαμα και… γεμάτη γκολ. Μόλις στο 5’ οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ μετά από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Πιάνιτς.

Η αντίδραση των φιλοξενούμενων, όμως, ήταν άμεση. Μόλις στο 10’ κατάφεραν να ισοφαρίσουν με τον Πούκι, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε το γύρισμα του Κάλμαν μέσα στην περιοχή και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Σέχιτς. Δεν έμειναν, όμως, μόνο εκεί.

Στο 18’ η Φινλανδία ολοκλήρωσε την ολική ανατροπή, περνώντας μπροστά στο σκορ με 2-1. Μετά από πολύ ωραία αντεπίθεση, οι ρόλοι ανάμεσα σε Πούκι και Κάλμαν αντιστράφηκαν. Ο πρώτος έβγαλε μια ωραία σέντρα, ο δεύτερος κατέβασε εξαιρετικά και σούταρε στην κίνηση, με τον Σέχιτς να μην μπορεί να αντιδράσει.

Ο ρυθμός του αγώνα είχε… ξεκαθαριστεί από την αρχή, με την μια φάση να διαδέχεται την άλλη και την Βοσνία να ισοφαρίζει ξανά το σκορ στο 29’. Μετά από απίστευτη πάσα του Πιάνιτς, που «έκοψε στην μέση» την άμυνα της Φινλανδίας, ο Τζέκο βγήκε μόνος απέναντι στον Χραντέτσκι και δεν δυσκολεύτηκε να σκοράρει.

Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου το σκορ δεν άλλαξε, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια ισόπαλες με 2-2. Στο δεύτερο μέρος δεν είχαν κανένα λόγο να αλλάξουν προσέγγιση.

Αφού η Φινλανδία έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Πούκι στο 56’, είδε δύο λεπτά αργότερα τον Τζέκο να σκοράρει ξανά για να ολοκληρώσει την ανατροπή. Το 3-2 έμεινε μέχρι τέλους, με τις δύο ομάδες να… σταματάνε στα πέντε γκολ και την Βοσνία να παίρνει μεγάλη νίκη.

Στον άλλον αγώνα του ομίλου, η κατάσταση ήταν πιο ξεκάθαρη, με το Μαυροβούνιο να επικρατεί εύκολα στην Ρουμανία με 3-0. Ένας Μουγκόσα… έφερε την άνοιξη για τους φιλοξενούμενους, με τον 30χρονο επιθετικό να πετυχαίνει χατ-τρικ.

Το πρώτο ημίχρονο κύλησε χωρίς ιδιαίτερες συγκινήσεις, με το Μαυροβούνιο να ανοίγει το σκορ λίγο πριν το τέλος, στο 42’. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Γιάνκοβιτς, ο Μουγκόσα πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Ίδιο σκηνικό και στο δεύτερο γκολ, με τον Γιάνκοβις ξανά στην σέντρα και τον Μουκόσα στην κεφαλιά στο 56’. Οι Ρουμάνοι δεν είχαν απάντηση με τον ίδιο παίκτη να κλειδώνει την νίκη στο 63’, με ωραίο σουτ λίγο έξω από την περιοχή. Το υπόλοιπο του αγώνα είχε διαδικαστικό χαρακτήρα, με τους Ρουμάνους να γνωρίζουν βαριά ήττα και να έχουν μόνο τρεις βαθμούς μέχρι τώρα στον όμιλο.


Η βαθμολογία


1. Βοσνία 8 (6-4)
2. Μαυροβούνιο 7 (6-3)
3. Φινλανδία 4 (5-5)
4. Ρουμανία 3 (1-6)

Επόμενη αγωνιστική

23/09 Βοσνία - Μαυροβούνιο (21:45)
23/09 Φινλανδία - Ρουμανία (21:45)

Κώστας Ξενακούδης
www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0