Football Talk

Ζοσέ Μουρίνιο και Νεμάνια Μάτιτς: Μια σχέση που δεν θα «σπάσει» ποτέ!

Ζοσέ Μουρίνιο και Νεμάνια Μάτιτς: Μια σχέση που δεν θα «σπάσει» ποτέ!

Ο Ζοσέ Μουρίνιο φαίνεται πως έχει… υιοθετήσει τον Νεμάνια Μάτιτς, καθώς η Ρόμα ανακοίνωσε την απόκτηση του Σέρβου, στην τρίτη φορά που τον αποκτά ο Πορτογάλος σε ομάδα του!

Επίσημα ποδοσφαιριστής της Ρόμα, δηλαδή του Ζοσέ Μουρίνιο, είναι ο Νεμάνια Μάτιτς. Ο Σέρβος φαίνεται να… ακολουθεί τον Πορτογάλο παντού, με τους δυο τους να συνθέτουν ένα αχώριστο δίδυμο δασκάλου-μαθητή.

Αυτή είναι η τρίτη φορά που θα συνυπάρξουν σε μια ομάδα, με τον Ζοσέ Μουρίνιο μάλιστα να εισηγείται την απόκτηση του τόσο τώρα, από την Ρόμα, όσο και από την Τσέλσι και την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο παρελθόν. Αν κρίνουμε μάλιστα από την παρουσία του 33χρονου μέσου στις προηγούμενες συνεργασίες των δύο, οι Ρωμαίοι θα πρέπει να είναι τουλάχιστον αισιόδοξοι!

Τσέλσι (2014-2015)

Στην πρώτη θητεία του Μάτιτς στην Τσέλσι, από το 2009 μέχρι το 2011, ο Μουρίνιο ήταν… απών. Οι ελάχιστες εμφανίσεις του τον οδήγησαν στην Μπενφίκα το 2011, όπου μεγαλούργησε, πείθοντας τον Πορτογάλο, στην επιστροφή του στο Στάμφορντ Μπριτζ, να δαπανήσει 25 εκατομμύρια ευρώ τον Ιανουάριο του 2014 για να τον αποκτήσει. Αυτή ήταν η αρχή μιας σχέσης που τίποτα δεν θα «λύγιζε» με τίποτα.

Μέχρι την αποχώρηση του Μουρίνιο, τον Δεκέμβρη του 2015, συμπλήρωσε 90 εμφανίσεις, αποτελώντας τον βασικό αμυντικό μέσο της ομάδας. Στο διάστημα αυτό, στο οποίο κέρδισε και ένα πρωτάθλημα, ήταν τόσο κομβικός, που έπεισε τον «Special One» να τον φέρει στο Μάντσεστερ.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (2017 – 2018)

Έπρεπε να περιμένει έναν χρόνο ο Μουρίνιο πριν υπογράψει τον αγαπημένο του πλέον Μάτιτς στους «κόκκινους διαβόλους». Το καλοκαίρι του 2017, λοιπόν, αφού ο Πορτογάλος είχε κλείσει ένα έτος στο Ολντ Τράφορντ, ξόδεψε ακόμα 44 εκατομμύρια για να τον αποκτήσει.

Εκεί, διαδραμάτισε επίσης σημαντικό ρόλο, φορώντας την φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 69 φορές, μέχρι να φύγει ο Μουρίνιο, τον Δεκέμβριο του 2018. Από τότε μέχρι και την σεζόν που πέρασε οι δρόμοι των δύο δεν είχαν διασταυρωθεί, μιας και ο Σέρβος έμεινε στους «κόκκινους διαβόλους», βλέποντας τον χρόνο του σταδιακά να μειώνεται.

Φυσικά, ο Μουρίνιο δεν μπορούσε να αφήσει τον αγαπημένο του Μάτιτς μακριά του. Από την σεζόν 2022/23, ο 33χρονος θα φοράει την φανέλα της Ρόμα, ακολουθώντας τις οδηγίες του αγαπημένου του προπονητή!

Γίνεται έτσι μόλις ο τρίτος ποδοσφαιριστής που θα παίξει υπό τον Πορτογάλο σε τρεις ομάδες, μετά τον Ρικάρντο Καρβάλιο (Πόρτο, Τσέλσι, Ρεάλ Μαδρίτης) και τον Μανίς (Μπενφίκα, Πόρτο, Τσέλσι). Η συνεργασία τους ανανεώνεται και μόνο ένα είναι σίγουρο: όσο και οι δύο είναι ενεργοί στον χώρο του ποδοσφαίρου… τίποτα δεν μπορεί να τους χωρίσει!

Κώστας Ξενακούδης
www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0