Football Talk

Το κρίσιμο σταυροδρόμι του Ποτσετίνο μετά την αποτυχία στο Παρίσι

Το κρίσιμο σταυροδρόμι του Ποτσετίνο μετά την αποτυχία στο Παρίσι
Ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι όσον αφορά τον επόμενο σταθμό της καριέρας του και το BN Sports αναλύει τα δεδομένα για το ποια θα μπορούσε να προσλάβει τον πρώην προπονητή της Παρί Σεν Ζερμέν
Σχετικά Άρθρα

Γράφει ο Θοδωρής Βασίλης

Ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο αποχωρεί από την Παρί Σεν Ζερμέν σε μια επιλογή που μάλλον πρέπει να την έχει μετανιώσει και τώρα ετοιμάζεται για τον επόμενο σταθμό στην καριέρα του. Η αλήθεια είναι ότι η 18μηνη παρουσία του στην γαλλική πρωτεύουσα δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί πετυχημένη αφού η συγκομιδή τίτλων περιορίστηκε σε ένα μόλις πρωτάθλημα Γαλλίας κι ένα Κύπελλο όταν στον μεγάλο στόχο που ήταν το Champions League απέτυχε παταγωδώς.

Και η παρουσία του στο Παρίσι τον πήγε αρκετά πίσω αν σκεφτεί κανείς την εντυπωσιακή δουλειά που είχε κάνει τόσο στην Σαουθάμπτον όσο και στην Τότεναμ την οποία είχε οδηγήσει σε τελικό Champions League με αποτέλεσμα να βρεθεί στο στόχαστρο ομάδων όπως η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Η τοξικότητα της Παρί όμως επηρέασε και τον ίδιο αφού δεν κατάφερε σε κανένα σημείο της παραμονής του στην γαλλική ομάδα να περάσει την ποδοσφαιρική του φιλοσοφία. Και αυτό είχε επίπτωση και στην προσωπική του φήμη, αφού οι κενές θέσεις στους μεγάλους πάγκους δεν υπάρχουν πια και ίσως πλέον ακόμα και οι ίδιες οι ομάδες δεν κοιτάνε με την ίδια ζεστασιά τον Αργεντινό ο οποίος θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός στην επόμενη επιλογή του η οποία θα τον βγάλει ξανά στον αφρό.

Εκλεισε η Αγγλία και η Ισπανία

Αυτή την στιγμή έτσι όπως είναι τα πράγματα το πιο πιθανό είναι ο Ποτσετίνο να μην βρεθεί σε κάποιο πάγκο και να περιμένει την πρώτη ευκαιρία που θα του δοθεί. Η αλήθεια πάντως είναι πως σχεδόν όλες οι τοπ ομάδες έχουν στην άκρη του πάγκου προπονητές με μεγάλα χρονικής διάρκειας συμβόλαια. Στην Premier League Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι είναι δύο απαγορευμένες θέσεις με τους Κλοπ και Γκουαρντιόλα. Όσον αφορά την άλλη μεγάλη ομάδα του Μάντσεστερ, την Γιουνάιτεντ η οποία βρέθηκε μια ανάσα από την συμφωνία μαζί του αποφάσισε να εμπιστευτεί τον πρώην προπονητή του Άγιαξ Έρικ Τεν Χάαγκ για την επόμενη ημέρα στο Ολντ Τράφορντ.

Τα πράγματα δεν διαφέρουν ούτε στο Λονδίνο αφού κι εκεί οι θέσεις είναι καπαρωμένες. Αρχικά στην αγαπημένη του Τότεναμ υπάρχει ο Κόντε ο οποίος έχει την στήριξη της διοίκησης και κυρίως του διευθυντή ποδοσφαίρου της ομάδας, Φάμπιο Παράτιτσι, ο οποίος τυγχάνει να είναι και ίδιας εθνικότητας με τον Κόντε.  

Mauricio_Pochettino_Manchester_United_1.jpg

Η κατάσταση δεν είναι καλύτερη και στην αιώνια εχθρό της Τότεναμ, Άρσεναλ. Αρχικά υπάρχει ο Αρτέτα ο οποίος πρόσφατα υπέγραψε νέο συμβόλαιο μέχρι το 2025 και δεύτερος όσο συμπαθής και να είναι ο Ποκετίνο, το γεγονός πως έχει συνδέσει το όνομα του με την μισητή εχθρό των «κανονιέρηδων» κάνει τα πράγματα εξαιρετικά δύσκολα. Τέλος, υπάρχει και η Τσέλσι η οποία βρίσκεται εν μέσω αλλαγών. Η εποχή του Ρομάν Αμπράμοβιτς έφτασε στο τέλος της με τους Αμερικανούς να εκφράζουν την πίστη τους στον Τόμας Τούχελ και γενικότερα να δείχνουν διάθεση για μη αλλαγές τουλάχιστον αρχή στην άκρη του πάγκου.

Στην Ισπανία τα πράγματα δεν είναι καλύτερα. Τρεις είναι οι ομάδες που θα μπορούσαν να καλύψουν τις φιλοδοξίες του Ποτσετίνο. Οι δύο μεγάλες της Μαδρίτης και η Μπαρτσελόνα. Αλλά κι εκεί υπάρχει κόλλημα. Στην Ρεάλ θα πρέπει να αποφασίσει ο ίδιος ο Κάρλο Αντσελότι να αποχωρήσει από τον πάγκο της «Βασίλισσας» για να ανοίξει η θέση αφού σε διαφορετική περίπτωση δεν υπάρχει περίπτωση ο Ιταλός να κουνηθεί. Και πως να κουνηθεί όταν την ίδια σεζόν κατακτά Champions League και πρωτάθλημα. Ίδια κατάσταση και στην Ατλέτικο Μαδρίτης. Οι «ροχιμπλάνκος» είναι συνυφασμένοι με τον Ντιέγκο Σιμεόνε και μόνο αν αποφασίσει ο ίδιος ο «Τσόλο» να αποχωρήσει θα ανοίξει η θέση με την Ατλέτικο να πρέπει να σκεφτεί και πως θα πρέπει να αλλάξει ποδοσφαιρική φιλοσοφία. Τέλος, όσον αφορά την Μπαρτσελόνα μόλις πέρυσι αποφάσισε να εμπιστευτεί ένα δικό της παιδί, τον Τσάβι, σε μια επιστροφή στις ρίζες του συλλόγου.            

 

H Serie A η μοναδική διέξοδος                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       

Με τα τωρινά δεδομένα το μοναδικό τοπ πρωτάθλημα που θα μπορούσε να δουλέψει ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο είναι η Serie A. Και αυτό γιατί εκεί έχει πολλές συμπάθειες ενώ και ο ίδιος έχει καταγωγή από την χώρα και συγκεκριμένα από το Τορίνο. Αν τα βάλει κανείς κάτω μπορεί να δει πως εκεί υπάρχει πρόσφορο έδαφος. Αρχικά στην πρωταθλήτρια Μίλαν η οποία έχει τον Στέφανο Πιόλι στον πάγκο. Ο Ιταλός τεχνικός οδήγησε τους «ροσονέρι» στην κορυφή, απολαμβάνει την εμπιστοσύνη όλων, αλλά η αλλαγή στην ιδιοκτησία του συλλόγου δεν αποκλείεται κάποια στιγμή να επιφέρει κάποια αλλαγή με την πρόσληψη ενός μεγαλύτερου ονόματος για προπονητή. Αντίθετα, η άλλη μεγάλη ομάδα του Μιλάνου, η Ίντερ, δείχνει να στηρίζει τον Σιμόνε Ιντζάγκι με νέο συμβόλαιο έως το 2024 και οψιόν ανανέωσης για άλλο ένα.

Η μοναδική ομάδα που θα μπορούσε ο 50χρονος τεχνικός να επιστρέψει άμεσα στους πάγκους είναι η Γιουβέντους. Και αυτό γιατί οι «μπιανκονέρι» προέρχονται από μια καταστροφική σεζόν όπου με το ζόρι βγήκαν στο Champions League όταν είχαν ξεκινήσει ως φαβορί για τον τίτλο. Αν και η δεύτερη σεζόν του Αλέγκρι στον πάγκο δεν συνδυαστεί με τα ανάλογα αποτελέσματα τότε η γκρίνια θα μεγαλώσει και η οικογένεια Ανιέλι δεν έχει σε τίποτα να προβεί σε αλλαγή προπονητή. Ειδικά από την στιγμή που ο Ποκετίνο έχει πολλές συμπάθειες στο Τορίνο, το όνομα του έχει ακουστεί στο παρελθόν, ενώ το γεγονός πως έχει καταγωγή από το Τορίνο με τους συγγενείς του να είναι Γιουβέντους κάνει ακόμα πιο ελκυστική μια πιθανή συνεργασία του με την «Γηραιά Κυρία».

pochettino_juve_1.jpg

Το σίγουρο είναι ότι ο Ποτσετίνο μετά το όχι και τόσο πετυχημένο πέρασμα από την Παρί θα σκεφτεί διπλά για την επόμενη κίνηση στην καριέρα του, αφού μια νέα αποτυχία θα κλείσει για τα καλά την πόρτα των μεγάλων συλλόγων του κόσμου. 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0