Football Talk

Αυστραλία – Περού 0-0 (πεν. 5-4): Ετοιμάζουν… βαλίτσες για Κατάρ τα «καγκουρό»

Αυστραλία – Περού 0-0 (πεν. 5-4): Ετοιμάζουν… βαλίτσες για Κατάρ τα «καγκουρό»

Αφού κανονική διάρκεια και παράταση έληξαν χωρίς σκορ, Αυστραλία και Περού οδηγήθηκαν στα πέναλτι των μπαράζ του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με τα «καγκουρό» να επικρατούν (5-4) και να παίρνουν το «χρυσό εισιτήριο» για το Μουντιάλ του Κατάρ.

Αυστραλία και Περού αναμετρήθηκαν στο Αλ Ραγιάν με «φόντο» το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ σε έναν αγώνα σκληρών μονομαχιών αλλά ελάχιστων φάσεων, με το 0-0 να είναι το σκορ τόσο της κανονικής διάρκειας όσο και της παράτασης. Οι δύο ομάδες αναπόφευκτα οδηγήθηκαν στα πέναλτι, όπου η ομάδα του Γκράχαμ Άρνολντ ήταν πιο ψύχραιμη, επκράτησε με 5-4 και ετοιμάζεται για το πέμπτο διαδοχικό Μουντιάλ της!

«Καγκουρό» και «ερυθρόλευκοι» μπήκαν αναγνωριστικά στον αγώνα, με τον ρυθμό να μην είναι ιδιαίτερα υψηλός. Οι ποδοσφαιριστές ουσιαστικά εξουδετέρωναν ο ένας τον άλλον, με τις μεγάλες ευκαιρίες να λείπουν στο πρώτο 45λεπτο. Οι Αυστραλοί ήταν στα σημεία καλύτεροι, προσπαθώντας να γίνουν απειλητικοί αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Παρόμοια ήταν η εικόνα της αναμέτρησης και στο δεύτερο ημίχρονο, μιας και καμία από τις δύο ομάδες δεν ήταν διατεθειμένη να πάρει ρίσκα. Το Περού ισορρόπησε την αγωνιστική διαφορά, χωρίς βέβαια να «πετάει φωτιές» ή να κυριαρχεί στο γήπεδο. Με εξαίρεση μια ευκαιρία του Κουέβα στο 69’, το δεύτερο 45λεπτο… αντέγραψε το πρώτο, χωρίς να προσφέρει ιδιαίτερες συγκινήσεις. Αναπόφευκτα οι δύο πλευρές οδηγήθηκαν στην παράταση, όπου η «συνταγή» του αγώνα ήταν πλέον… γνωστή.

Συγκρατημένες επιθετικές ενέργειες και ελάχιστα κενά και από τις δυο ομάδες δεν προσέφεραν υψηλό θέαμα ούτε στο πρώτο ημίχρονο της παράτασης. Στο δεύτερο, όμως, οι Περουβιανοί άλλαξαν εικόνα, πιέζοντας ασφυκτικά την Αυστραλία. Στο 107’ ο Κουέβα αστόχησε μέσα από την περιοχή, σπαταλώντας μια τεράστια ευκαιρία για την ομάδα του, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Φλόρες θα βρει με κεφαλιά το δοκάρι. Τα «καγκουρό», φανερά εξαντλημένα, διατήρησαν με «νύχια και με δόντια» το 0-0 για να διεκδικήσουν το «εισιτήριο» για το Μουντιάλ στα πέναλτι. Ο Γκράχαμ Άρνολντ μάλιστα άλλαξε τον βασικό του τερματοφύλακα, Ράιαν, με τον αναπληρωματικό, Ρέντμεϊν, στο 120’.

Ο Μάρτιν Μπόιλ αστόχησε στο πρώτο πέναλτι, «παγώνοντας» τους Αυστραλούς, με τον Αντβινκούλα, όμως, να χάνει το τρίτο για την ομάδα του. Στο έκτο πέναλτι τω «καγκουρό» ο Μαμπίλ ήταν ψύχραιμος, με τον Βαλερά να μην ευστοχεί στην δική του προσπάθεια. Με τον τρόπο αυτό η Αυστραλία «έκλεισε εισιτήριο» για Κατάρ και θα βρίσκεται στον τέταρτο όμιλο με Γαλλία, Δανία και Τυνησία.

Αυστραλία (Γκράχαμ Άρνολντ): Ράιαν (120’ Ρέντμεϊν), Άτκινσον (91’ Κάρασιτς), Ράιτ, Ρόουλς, Μπέχιχ (120’ Γκούντγουιν), Μούι, Μπόιλ, Χρούστιτς, Ίρβιν, Λέκι (86’ Μακλάρεν), Ντιουκ (69’ Μαμπίλ)

Περού (Ρικάρντο Γκαρέκα): Γκαγιέσε, Τράουκο, Κάγενς, Ζαμπράνο, Αντβινκούλα, Τάπια, Κουέβα (116’ Βαλέρα), Γκονζάλες, Πένα (80’ Ακουίνο), Καρίγιο (65’ Φλόρες), Λαπαντούλα

Κώστας Ξενακούδης
www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0