Football Talk

Nations League, Ισλανδία – Ισραήλ 2-2: Γκολ και θέαμα με κερδισμένους τους… φιλοξενούμενους

Nations League, Ισλανδία – Ισραήλ 2-2: Γκολ και θέαμα με κερδισμένους τους… φιλοξενούμενους

«Χρυσό» βαθμό κατάφερε να πάρει το Ισραήλ κόντρα στην Ισλανδία, στο ντέρμπι κορυφής του 2ου ομίλου της League B του Nations League και πλέον έχει σημαντικό προβάδισμα για την άνοδο.

Ισλανδία και Ισραήλ μονομάχησαν στο Ρέικιαβικ για τον τρίτη αγωνιστική του 2ου ομίλου της League B του Nations League με φόντο την νίκη και το πλεονέκτημα για την άνοδο στην ανώτερη κατηγορία. Ο αγώνας ήταν μία συνέχεια της πρώτης αναμέτρησης μεταξύ των δύο ομάδων στη Χάιφα, με το θέαμα να είναι χορταστικό και τους φιλοξενούμενους να παίρνουν «χρυσό» βαθμό και προβάδισμα για την πρωτιά.

Το πρώτο μέρος ήταν πολύ ισορροπημένο, με τους φιλοξενούμενους να ξεκινάνε πιο δυναμικά και τους Ισλανδούς να ανεβάζουν την απόδοσή τους σταδιακά και να προηγούνται κόντρα στη ροή, μόλις στο με κεφαλιά του Θορστέινσον. Οι γηπεδούχοι 10 λεπτά αργότερα απάντησαν με τους Νταμπούρ και Τζαμπέρ να απειλούν τον τερματοφύλακα Ρούναρσον στο 20’ και στο 22’ χωρίς να καταφέρουν να τον νικήσουν ενώ ένα λεπτό αργότερα η Ισλανδία έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Σίγκουρντσον, την οποία εξουδετέρωσε ο Μαρτσιάνο. Στο 37’, σε μία αναταραχή στην άμυνα των γηπεδούχων, ο Λέο Γκρέταρσον άθελά του έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της δικής του ομάδας, κάνοντας το 1-1, σκορ με το οποίο πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Το δεύτερο ημίχρονο συνεχίστηκε στους ρυθμούς του πρώτου, με τις δύο ομάδες να χάνουν εκατέρωθεν ευκαιρίες και να προσπαθούν πάση θυσία να πάρουν τη νίκη. Στο 60’ ο Χέλγκασον έπιασε ένα σουτ κεραυνό, με την μπάλα να πηγαίνει στη δεξιά γωνία του Μαρτσιάνο, που δεν μπορούσε να κάνει κάτι. Ωστόσο, η χαρά των γηπεδούχων κράτησε μόλις επτά λεπτά καθώς στο 67’ ο Πέρετζ έπιασε την κεφαλιά, με τον Ρούναρσον να αποκρούει αλλά η μπάλα έπειτα και από έλεγχο στο VAR αποδείχθηκε ότι είχε περάσει τη γραμμή. Στο τελευταίο εικοσάλεπτο η κούραση έκανε την εμφάνισή της και στις δύο ομάδες, με τον ρυθμό να πέφτει αισθητά, χωρίς να συμβεί κάποια μεγάλη φάση. Το τελικό 2-2 έφερε το Ισραήλ σε πλεονεκτική θέση καθώς είναι στην πρώτη θέση του ομίλου με 5 βαθμούς, σε αντίθεση με τους Ισλανδούς που έμειναν δεύτεροι με 3.


Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Ισλανδία (Α. Βίνταρσον): Ρούναρσον, Μάγκνουσον, Γκρέταρσον, Όλαφσον, Σάμστεντ, Μπιάρναρσον (79΄ Φράνταρσον), Φορστείρσον (79΄ Μπόρμπαρσον), Σίγκουρτσον (61΄ Γιόχανεσον), Χέλγκασον (90΄ Γκούντμουνσον), Χάραλντσον, Α. Γκούντιενσεν (61΄ Σ. Γκούντιενσεν)

Ισραήλ (Α. Χαζάν): Μαρτσιάνο, Μιγκέλ Βίτορ (78΄ Αμπάιντ, 90΄ Γκλεϊζερ), Ντάσα, Γκόλντμπεργκ, Λέιντνερ (46΄ Μέναχεμ), Σαφούρι, Πέρετς, Σόλομον, Τζιάμπερ, Νταμπούρ (74΄ Βάισμαν), Αμπάντα (78΄Ατζίλι)

 

Αντώνης Κεφαλωνίτης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0