Football Talk

Μπασκόνια: Στο τιμόνι της για 2 χρόνια ο Πεναρόγια

Μπασκόνια: Στο τιμόνι της για 2 χρόνια ο Πεναρόγια

Ο Χοάν Πεναρόγια θα αποτελέσει τον νέο τεχνικό της Μπασκόνια για τα επόμενα δύο χρόνια.

Στο τιμόνι της Μπασκόνια θα κάτσει ο Χοάν Πεναρόγια. Ο 53χρονος προπονητής ανακοινώθηκε από την ομάδα με διετές συμβόλαιο, η οποία εξέφρασε τον ενθουσιασμό της για το νέο αυτό ξεκίνημα.

Η σχετική ανακοίνωση:

«Ο Χοάν Πεναρόγια θα είναι ο νέος προπονητής της Saski Baskonia για τις επόμενες δύο σεζόν.

Ο 53χρονος προπονητής έρχεται από τη Βαλένθια, ομάδα με την οποία έχει φτάσει στα ημιτελικά του Eurocup τη φετινή σεζόν. Προηγουμένως, διηύθυνε την Μπούργος, μια ομάδα με την οποία κέρδισε τρεις τίτλους: τις εκδόσεις 2019-20 και 2020-21 του Basketball Champions League και το Intercontinental Cup το 2021. Πριν διευθύνει την ομάδα του Μπούργος, ο Πεναρόγια ήταν επικεφαλής της Ανδόρρας, η οποία προήχθη στην ACB το 2014, και της Μανρέσα.

Σε αυτό το νέο στάδιο, επικεφαλής του πάγκου της Μπασκόνια, ο Πεναρόγια θα κάνει το ντεμπούτο του στην υψηλότερη ηπειρωτική διοργάνωση, την Turkish Airlines Euroleague. Με αυτήν την ενσωμάτωση, η Μπασκόνια ποντάρει σε έναν σύγχρονο προπονητή με ανταγωνιστικό χαρακτήρα, ο οποίος έχει συσσωρεύσει την εμπειρία οκτώ σεζόν διευθύνοντας ομάδες από το Endesa League και άλλες τρεις σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Μια νέα πρόκληση στην προοδευτική καριέρα του προπονητή για τη σεζόν 2022-23, που θέτει ως στόχο την ανάκτηση του χαρακτήρα του».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0