Football Talk

Nations League: Σεφέροβιτς και Όμλιν «πλήγωσαν» την Πορτογαλία, επαγγελματική νίκη για την Ισπανία επί της Τσεχίας (video)

Nations League: Σεφέροβιτς και Όμλιν «πλήγωσαν» την Πορτογαλία, επαγγελματική νίκη για την Ισπανία επί της Τσεχίας (video)

Σπουδαία νίκη για την Ελβετία του Τσούμπερ επί της Πορτογαλίας για τον δεύτερο όμιλο της πρώτης κατηγορίας του Nations League με 1-0 χάρη στις ηρωικές επεμβάσεις του Όμλιν. Στο ύψος της στάθηκε η Ισπανία, που επικράτησε της πολύ καλής Τσεχίας με 2-0.

«Έκπληξη» στην πρώτη κατηγορία του Nations League, με την Ελβετία να επικρατεί της Πορτογαλίας με 1-0 και να παίρνει την πρώτη της νίκη στον δεύτερο όμιλο. Την ίδια ώρα η Ισπανία χωρίς να κυριαρχήσει «λύγισε» την Τσεχία με 2-0.

Στην Ελβετία, οι γηπεδούχοι στο πρώτο ημίχρονο ήταν απολύτως κυνικοί αλλά και αποτελεσματικοί, σκοράροντας ένα γκολ με το μοναδικό σουτ τους! Αυτό ήρθε, μάλιστα, στο πρώτο λεπτό, με τον Σεφέροβιτς να «ανοίγει» το σκορ πριν καλά καλά ξεκινήσει ο αγώνας. Ο επιθετικός της Μπενφίκα εκμεταλλεύτηκε την σέντρα του Βίντμερ από τα δεξιά και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Πατρίσιο.

Οι γηπεδούχοι δεν είχαν πρόβλημα να περιοριστούν σε πιο παθητικό ρόλο από το σημείο εκείνο, «απορροφώντας» τις επιθετικές προσπάθειες της Πορτογαλίας. Στο δεύτερο 45λεπτο ο ρυθμός του παιχνιδιού έγινε πιο έντονος, με την ομάδα του Φερνάντο Σάντος να μπαίνει στο γήπεδο αποφασισμένη να επιτεθεί και να ανατρέψει την κατάσταση. Όμως, η άμυνα της Ελβετίας και κυρίως ο Όμλιν, ο οποίος είχε οχτώ αποκρούσεις, απέτρεψαν κάθε απειλή, με τους γηπεδούχους να αντέχουν μέχρι τέλους και να παίρνουν μια σπουδαία νίκη. Πρώτο τρίποντο για την Ελβετία, αλλά και πρώτη ήττα για την Πορτγαλία στο Nations League.

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου η Τσεχία έδειξε τα… δόντια της στην Ισπανία αλλά δεν «δάγκωσε». Η ομάδα του Λουίς Ενρίκε ήταν αποτελεσματική στην επίθεση, αμύνθηκε εξαιρετικά και έφυγε έτσι με την νίκη (2-0). Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν πολύ δυνατά το παιχνίδι, δείχνοντας από νωρίς τις διαθέσεις τους να επιτεθούν και κοιτάξουν την Ισπανία «στα μάτια». Η «φούρια ρόχα», όμως, ήταν αυτή που «άνοιξε» το σκορ. Ο Κάρλος Σολέρ στο 24’ μπήκε στην περιοχή του Σιμόν, έλαβε μια ωραία πάσα από τον Ασένσιο και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μαντούς.

Μετά το γκολ ο ρυθμός της αναμέτρησης μειώθηκε, με τους Ισπανούς να τον ελέγχουν και να πηγαίνουν στα αποδυτήρια όντας μπροστά στο σκορ. Η Τσεχία προσπάθησε να ανεβάσει «στροφές» στο δεύτερο 45λεπτο, πίεσε αλλά το… έργο του πρώτου μέρους επαναλήφθηκε. Η Ισπανία αμύνθηκε σωστά και εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία της στο 75’ για να κάνει το 2-0 και να «κλειδώσει» το παιχνίδι. Οι δύο αλλαγές, ο Φεράν Τόρες και ο Πάμπλο Σαράμπια, συνεργάστηκαν πολύ ωραία, με τον τελευταίο να σπρώχνει απλά την μπάλα στα δίχτυα σε κενή εστία.

Το δεύτερο γκολ «έκοψε» τα πόδια της Τσεχίας που είχε πλέον ένα βουνό να ανέβει. Στα λεπτά που απέμειναν δεν κατάφερε να απαντήσει στα δύο γκολ της Ισπανίας, με το 2-0 να μένει μέχρι τέλους.

Η βαθμολογία

1.Ισπανία 8 (6-3)
1. Πορτογαλία 7 (7-2)
3. Τσεχία 4 (4-7)
4. Ελβετία 3 (2-7)


Επόμενη αγωνιστική

Σάββατο 24/09

Ισπανία – Ελβετία (21:45)

Τσεχία – Πορτογαλία (21:45)


Κώστας Ξενακούδης
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0