Football Talk

Νορβηγία- Σουηδία 3-2: Ασταμάτητοι οι γηπεδούχοι, νίκησαν... με «one man show» Χάαλαντ (και) τους Σουηδούς! (video)

Νορβηγία- Σουηδία 3-2: Ασταμάτητοι οι γηπεδούχοι, νίκησαν... με «one man show» Χάαλαντ (και) τους Σουηδούς! (video)
Ισοπεδωτική η Νορβηγία, συνεχίζει ακάθεκτη στην κορυφή του τετάρτου ομίλου του Nations League, επικρατώντας της Σουηδίας με 3-2. Πρωταγωνιστής και πάλι ο Χάαλαντ, ο οποίος με δύο γκολ και μία ασίστ καθόρισε σε μεγάλο βαθμό τις τύχες του αγώνα.
Τρίτο τρίποντο σε τέσσερις αναμετρήσεις για την ομάδα του Σταλ Σόλμπακεν, η οποία αναδείχθηκε θριαμβεύτρια στο σκανδιναβικό ντέρμπι. Συγκλονιστικός Χάαλαντ ο οποίος μετρά πλέον 20 γκολ σε 21 διαδοχικές αναμετρήσεις, αποτελώντας τον απόλυτο ηγέτη της ξέφρενης νορβηγικής πορείας.
Αν και η εικόνα των δύο ομάδων δε διέφερε σε μεγάλο βαθμό, το ισορροπημένο πρώτο 45λεπτο βρήκε τους γηπεδούχους να προηγούνται στο σκορ. Από νωρίς νωρίς, μόλις στο 11ο λεπτό, χάρις στο συνήθη ύποπτο Έρλινγκ Χάαλαντ. O Μπιόρκαν τρύπωσε στην αντίπαλη περιοχή και πραγματοποίησε γλυκιά σέντρα με το αριστερό, σημαδεύοντας το κεφάλι του αστέρα της Μάντσεστερ Σίτι, ο οποίος σημείωσε το 19ο γκολ με το εθνόσημο σε 21 συνεχόμενους αγώνες.

Aκόμη πιο δύσκολο έγινε το έργο της Σουηδίας στο δεύτερος μέρος, καθώς οι Νορβηγοί διπλασίασαν τα τέρματα τους. Χρειάστηκαν μόλις εννέα λεπτά, με τον Χάαλαντ να στήνει την μπάλα στην λευκή βούλα και να νικά για δεύτερη φορά τον Ρόμπιν Όλσεν.

Οι Σουηδοί αυτή την φορά βρήκαν απάντηση, στο 62ο λεπτό, έπειτα από οβίδα του Έμιλ Φόρσμπεργκ ο οποίος έστειλε την μπάλα στο δεξί παράθυρο των γηπεδούχων.

Όλα αυτά μέχρι το 77΄, όπου οι ελπίδες τους εξανεμίστηκαν. Ο Χάαλαντ αυτή την φορά δεν σκόραρε αλλά δημιούργησε για τον Σόρλοθ, με τον έτερο Νορβηγό επιθετικό να μη δυσκολεύεται να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα. Το 3-1 σήμανε ουσιαστικά και το τέλος οποιασδήποτε αμφιβολίας...

Το τελικό σκορ έκρινε ο Γκιόκερες, ο οποίος είχε περάσει ως αλλαγή του Ίσακ. Στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων και λίγο πριν την λήξη του 90λεπτου, ευστόχησε απέναντι στον Νίλαντ, σε ένα χρονικό σημείο στο οποίο η αναμέτρηση είχε ήδη κριθεί.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Νορβηγία: Νίλαντ, Μπιόρκαν, Όστινγκαρντ, Στράντμπεργκ, Ρίερσον (66' Πέντερσεν), Μπέργκε, Θόρσμπι (66' Μπεργκ), Ντελί (57' Ελιουνούσι), Έντεγκααρντ (66' Θόρστβεντ), Σόρλοθ, Χάαλαντ (89' Μπερίσα)

Σουηδία: Όλσεν, Γκούντμουνσον, Έκνταλ, Κούρτουλους (85' Παπαγιαννόπουλος),  Κράφτ, Φόρσμπεργκ, Καγιούστε (83' Έρικσον), Κάρλστρομ (59' Κλάεσον), Κουλουσέφσκι, Κουάισον (58' Ελάνγκα), Ίσακ (59' Γκιόκερες)

Αντώνης Νιανιάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0