Football Talk

Από τον Ζιντάν και τον Ρονάλντο στον... Τσουαμενί: Όταν η «βασίλισσα» σπάει τα ταμεία! (video)

Από τον Ζιντάν και τον Ρονάλντο στον... Τσουαμενί: Όταν η «βασίλισσα» σπάει τα ταμεία! (video)

Ο Ορελιέν Τσουαμενί από την ερχόμενη σεζόν θα φοράει την φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης, σε μια μετακίνησή που κόστισε στην ισπανική ομάδα 80 εκατ. ευρώ.Ο 22χρονος άσος άφησε τη Μονακό και πριν καλά καλά φορέσει την φανέλα της «βασίλισσας», έχει ήδη γράψει ιστορία καθώς έγινε η τέταρτη ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία του συλλόγου, φιγουράροντας δίπλα σε παίκτες που έκαναν επίσης τεράστια αίσθηση όταν έγιναν κάτοικοι Μαδρίτης.

Ο Ορελιέν Τσουαμενί είναι και επίσημα παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης, με την ισπανική ομάδα να ανακοινώνει επίσημα την συμφωνία της με την Μονακό για την αγορά του 22χρονου έναντι 80 εκατ. ευρώ! Η «βασίλισσα» δίνει ξανά ένα αρκετά μεγάλο ποσό για ποδοσφαιριστή, το τέταρτο μεγαλύτερο στην ιστορία του συλλόγου, δείχνοντας ότι πιστεύει πολύ στο εν λόγω πρότζεκτ. Ο Γάλλος άσος έχει γράψει έτσι ήδη ιστορία, καθώς το όνομά του βρίσκεται πλέον δίπλα σε παίκτες που δημιούργησαν πανικό με την έλευσή τους στο Μπερναμπέου, με τους περισσότερους να τον δικαιώνουν.


Εντέν Αζάρ (115 εκατ. ευρώ, από Τσέλσι, 2019)

Η πιο δαπανηρή μεταγραφή της Ρεάλ Μαδρίτης έμελλε να είναι και η πιο αποτυχημένη για τον ισπανικό σύλλογο καθώς ο Βέλγος άσος δεν απέδωσε τα αναμενόμενα. Όταν το 2019 μετακόμιζε στη Μαδρίτη και άφηνε το Λονδίνο και την Τσέλσι για το ποσό ρεκόρ των 115 εκατ. ευρώ λίγοι θα περίμεναν να έχει αυτή την κατάληξη ο συγκεκριμένος «γάμος». Οι προσδοκίες τεράστιες και δικαιολογημένα καθώς ο Βέλγος είχε δείξει τα διαπιστευτήριά του με τους «μπλε», παίζοντας στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, ωστόσο το πέρασμά του στο Μπερναμπέου ήταν το λιγότερο απογοητευτικό.

maxresdefault_28.jpg

Γκάρεθ Μπέιλ (101 εκατ. ευρώ, από Τότεναμ, 2013)

Το 2013 η Ρεάλ τραντάζει ακόμη μία φορά τα νερά στο μεταγραφικό παζάρι και ανακοινώνει την απόκτηση του Γκάρεθ Μπέιλ από την Τότεναμ για το ποσό των 101 εκατ. ευρώ, καθιστώντας την μεταγραφή ως την πιο ακριβή τότε στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Ο Ουαλός είχε κάνει πράγματα και θαύματα με τα σπιρούνια στα αγγλικά γήπεδα, γεγονός που το εξαργύρωσε με την μεταγραφή του στη «βασίλισσα». Στη Ρεάλ θα βρει τους Κριστιάνο Ρονάλντο και Καρίμ Μπενζεμά και οι τρεις τους θα δημιουργήσουν το λεγόμενο BBC.

Μπορεί οι τελευταίες του σεζόν να ήταν κακές στη Μαδρίτη και ενδεχομένως να αδικήθηκε, δεχόμενος μάλιστα σκληρή κριτική για την απόδοσή του ωστόσο οι πρώτες του σεζόν στους «μερένχες» ήταν καλές, παρ’ότι είχε αρκετούς τραυματισμούς. Highlight της παρουσίας του στους Μαδριλένους ήταν φυσικά τα γκολ του στους τελικούς του UEFA Champions League το 2014 και 2018.

Κριστιάνο Ρονάλντο (94 εκατ. ευρώ, από Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, 2009)

Η μεταγραφή που άλλαξε τη σύγχρονη ιστορία της Ρεάλ Μαδρίτης και σίγουρα η πιο πετυχημένη. Η άφιξη του Κριστιάνο Ρονάλντο στους «μερένχες» το καλοκαίρι του 2009 προκάλεσε πανικό σε όλο τον ποδοσφαιρικό κόσμο, με τον Φλορεντίνο Πέρεθ να αποφασίζει να δώσει στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το αστρονομικό ποσό των 94 εκατ. ευρώ για να τον ντύσει στα άσπρα και πολλοί, όπως γινόταν ανέκαθεν σε τέτοιες μεταγραφές, θεώρησαν υπερβολικά τα χρήματα της μεταγραφής. Τελικά η ιστορία έδειξε ότι ήταν λίγα…

Ο Κριστιάνο «μεγάλωσε» ποδοσφαιρικά ακόμα παραπάνω στη Ρεάλ και μαζί του μεγάλωσε ακόμα παραπάνω και ο μύθος της «βασίλισσας». Πάνω από 80.000 κόσμος πήγε στο Μπερναμπέου για να αποθεώσει και να καλωσορίσει τον CR7 στη Μαδρίτη και εκείνος το ανταπέδωσε με τον καλύτερο τρόπο. Τέσσερα Champions League και τρία Super Cup, τρία Παγκόσμια Κύπελλα συλλόγων, δύο πρωταθλήματα Ισπανίας και ισάριθμα Copa Del Rey όπως και Super Cup Ισπανίας, απίστευτα ρεκόρ και γκολ, πολλά γκολ, 311 συγκεκριμένα! Ένας πραγματικός μύθος…



Ζινεντίν Ζιντάν (77,5 εκατ. ευρώ, από Γιουβέντους, 2001)

9 Ιουλίου 2001 έγραφε το ημερολόγιο όταν η Ρεάλ Μαδρίτης ανακοίνωνε επίσημα την αγορά του Ζιζού από την Γιουβέντους έναντι 77,5 εκατ. ευρώ! Και μπορεί πλέον αυτά τα ποσά να έχουν γίνει «λογικά» για την μεταγραφή κάποιου πολύ καλού ποδοσφαιριστή ωστόσο μιλάμε για μία άλλη εποχή και ο κρότος που έκανε τότε η μετακίνηση του Γάλλου σταρ ήταν εκκωφαντική. Ο Φλορεντίνο Πέρεθ ένα χρόνο μετά την ιστορική μεταγραφή του Λουίς Φίγκο έβαλε στόχο να τινάξει και πάλι την μπάνκα στον αέρα και τα κατάφερε, φέρνοντας στη Μαδρίτη τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή εκείνης της εποχής.

Ο τότε 29χρονος Ζινεντίν Ζιντάν υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο με τους «μερένχες», με ετήσιες αποδοχές που ξεπερνούσαν τα 4 εκατ. ευρώ ενώ μπήκε και μία τεράστια ρήτρα ύψους 122 εκατ. εάν ήθελε κάποια ομάδα να τον κάνει δικό της. Στα χρόνια παρουσίας του στο Μπερναμπέου, ο Ζιντάν βοήθησε την «βασίλισσα» να φτάσει σε δύο κατακτήσεις της La Liga αλλά και σε εκείνη του Champions League το 2002 με το απίστευτο τέρμα που πέτυχε στον τελικό κόντρα στη Μπάγερν Λεβερκούζεν.


Αντώνης Κεφαλωνίτης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0