Football Talk

Επίσημη αργία η Δευτέρα (13/06) στο Περού, λόγω προκριματικών Μουντιάλ!

Επίσημη αργία η Δευτέρα (13/06) στο Περού, λόγω προκριματικών Μουντιάλ!
Η Δευτέρα 13 Ιουνίου κυρήχθηκε επίσημη αργία στο Περού, ώστε να δει όσος περισσότερος κόσμος γίνεται, το ματς με την Αυστραλία, που θα κρίνει την πρόκριση της χώρας στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.
Η Λατινική Αμερική ζει για το ποδόσφαιρο και διαρκώς το αποδεικνύει. Στην παρούσα φάση, ήρθε το παράδειγμα του Περού για να ενισχύσει την προαναφερθείσα άποψη.

Η κυβέρνηση της χώρας αποφάσισε να κυρήξει την 13η Ιουνίου ως ημέρα εθνικής αργίας, για τον δημόσιο τομέα, αφήνοντας το «ελεύθερο» στον ιδιωτικό, ώστε να πράξει κατά το δοκούν. Ο λόγος; Το ματς-τελικός κόντρα στην Αυστραλία, μέσω του οποίου θα κριθεί η πρόκρισης του Περού στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.

«Το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε να είναι αργία όλη την ημέρα, ώστε ο πληθυσμός να δει την ομάδα να προκρίνεται στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ. Και φυσικά αυτό παρακινεί τους ανθρώπους να οργανωθούν, μπορούν να βγουν στους δρόμους για να ενωθούμε για τον σκοπό της ημέρας. Θεωρούμε ότι είναι εκδήλωση ένωσης, εθνικισμού και εθνικής ταυτότητας και στην οποία προαιρετικά μπορεί να ωφεληθεί κι ο ιδιωτικός τομέας», ανέφερε ο Υπουργός Πολιτισμού, Αλεχάνδρο Σάλας.

Υπενθυμίζεται πως το εν λόγω ματς είναι προγραμματισμένο για τη Δευτέρα 13 Ιουνίου στις 21:00.


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0