Football Talk

Nations League: Κορυφή για Βοσνία – Πρώτο τρίποντο για Ρουμανία

Nations League: Κορυφή για Βοσνία – Πρώτο τρίποντο για Ρουμανία

Τέλος στην τρίτη αγωνιστική του τρίτου ομίλου του Nations League, με την Βοσνία να μένει στο 1-1 με το Μαυροβούνιο αλλά να ανεβαίνει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας και τη Ρουμανία να παίρνει την πρώτη της νίκη στη φετινή διοργάνωση με το 1-0 επί της Φινλανδίας.

Πρωτιά στον όμιλο για τη Βοσνία! Συγκεκριμένα η βαλκανική ομάδα αναδείχθηκε ισόπαλη με 1-1 στο ματς με το Μαυροβούνιο, σ’ ένα παιχνίδι που σε γενικές γραμμές ήταν ισορροπημένο και δίχως πολλές τελικές ευκαιρίες.

Η μοναδική καλή στιγμή στο πρώτο ημίχρονο, ήρθε από έμπνευση του Γιόβοβιτς. Ο χαφ των γηπεδούχων κατάφερε στο 41’ να τρυπώσει στην αντίπαλη περιοχή και να τσιμπήσει ωραία τη μπάλα. Στη συνέχεια έπιασε το σουτ, όμως η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι.

Στο δεύτερο μισό η Βοσνία πάτησε στον αγωνιστικό χώρο πολύ πιο σταθερά, γεγονός που φάνηκε από τα πρώτα μόλις λεπτά. Στο 62’, μάλιστα, ο Μέναλο έμελλε να αλλάξει και τις ισορροπίες του ματς.

Πιο συγκεκριμένα ο, ερχόμενος από τον πάγκο, 25χρονος με σουτ μέσα από την περιοχή κατάφερε να ανοίξει το σκορ δίνοντας προβάδισμα στους φιλοξενούμενους. Η υπεροχή της Βοσνίας όμως δεν κράτησε για πολύ, καθώς ο Μάρουσιτς δοκίμασε το πόδι του στα όρια της περιοχής και με μια δόση τύχης, καθώς η μπάλα βρήκε κάπου, έγραψε το 1-1 στο 77’.

Την ίδια στιγμή, μια σχετικά δύσκολη νίκη πήρε η Ρουμανία απέναντι στη Φινλανδία, η οποία επικράτησε με 1-0 στην έδρα της. Δύσκολη καθώς όχι μόνο έχασε πέναλτι, αλλά και γιατί είχε αρκετές ευκαιρίες να σκοράρει παραπάνω.

Χάρις στο σκληρό μαρκάρισμα του Ουρόνεν, άνοιξε ο δρόμος προς το γκολ για τους γηπεδούχους. Ο Πούσκας, ωστόσο, που ανέλαβε την εκτέλεσή του δεν κατάφερε να στοχεύσει σωστά, με τον Φινλανδό κίπερ να μαντεύει σωστά και να κρατά το «μηδέν» στην εστία του (16’). Αυτό κατάφερε να κάνει και στην επαναφορά, νικώντας εντυπωσιακά πάλι τον Σορέσκου.

Στο 30ο λεπτό, ο Μπάντσου κατάφερε να κάνει ό,τι δεν έκανε λίγο νωρίτερα ο συμπαίκτης του! Συγκεκριμένα ο 29χρονος αμυντικός εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τη σέντρα του συμπαίκτη του, πήδηξε ψηλότερα απ’ όλους και έγραψε έτσι το 1-0.

Τόσο στο 63’, όσο και στο 85’ ο Γιόρονεν χρειάστηκε να σώσει για ακόμη μία φορά την ομάδα του. Συγκεκριμένα, με δύο εντυπωσιακές αποκρούσεις σταμάτησε τους παίκτες της Ρουμανίας και δεν έδωσε το δικαίωμα στους αντιπάλους να ξεφύγουν στο σκορ.

Για την ιστορία ο επιθετικός του ΠΑΟΚ, Αλεξάντρου Μιτρίτσα, δεν αγωνίστηκε.

Η βαθμολογία του 3ου ομίλου της 3ης κατηγορίας:

1. Βοσνία 3 5 (3:2)

2. Φινλανδία 3 4 (3:2)

3. Μαυροβούνιο 3 4 (3:3)

4. Ρουμανία 3 3 (1:3)

Η τέταρτη αγωνιστική (14/06):

Βοσνία – Φινλανδία (21:45)

Ρουμανία – Μαυροβούνιο (21:45)

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0