Football Talk

Nations League: «Έφτυσε» αίμα για την ισοπαλία η Ολλανδία – Δεν πέρασε από το Κάρντιφ το Βέλγιο!

Nations League: «Έφτυσε» αίμα για την ισοπαλία η Ολλανδία – Δεν πέρασε από το Κάρντιφ το Βέλγιο!
Γλίτωσε την ήττα στο τέλος ο Τζόνσον για την Ουαλία κόντρα στην Ολλανδία (1-1). Μεγάλο comeback ισοφάρισης για του Ολλανδούς επί της Πολωνίας (2-2).

Κατάφερε να μην ηττηθεί η Ολλανδία από την Πολωνία και σε συνδυασμό με την ισοπαλία στο Κάρντιφ διατήρησε την πρώτη θέση του ομίλου.

Στο Ρότερνταμ οι Πολωνοί αιφνιδίασαν την άμυνα των Ολλανδών με το πολύ όμορφο διαγώνιο σουτ του Μάτι Κας (18’). Αυτό ήταν και το πρώτο γκολ του δεξιού μπακ της Άστον Βίλα με την νέα του εθνική ομάδα. Μάλιστα, οι «οράνιε» πίεσαν για την ισοφάριση αλλά αυτή η αντεπίθεση των φιλοξενούμενων ήταν αρκετή για να τους στείλει στα αποδυτήρια με το προβάδισμα.

Έκτοτε, ακολούθησε ένα «εκρηκτικό» πεντάλεπτο στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου με τον Πιότρ Ζιελίνσκι να διπλασιάζει τα τέρματα της ομάδας του στο 49’ αλλά την ομάδα του Λούις Φαν Χάαλ να «τρώει σίδερα» και να ισοφαρίζει σε 2-2 στο 54’ χάρη στα γκολ των Ντέιβι Κλάασεν και Ντένζελ Ντάμφρις. Αμφότεροι με κινήσεις και τελειώματα στυλ σέντερ φορ. Παρά την κούραση των γηπεδούχων υπήρξε πίεση για ολική ανατροπή με το χαμένο πέναλτι του Μέμφις Ντεπάι να πληγώνει την ομάδα του. Ο οποίος έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής που έχασε τρία πέναλτι με τα πορτοκαλί. 

Την ίδια ώρα η Ουαλία αντιμετώπισε το Βέλγιο στην έδρα της και το πρώτο ημίχρονο ήταν αρκετά ευχάριστο παρά το 0-0, μιας και οι δύο ομάδες είχαν ρυθμό αλλά οι Νίκο Γουίλιαμς και Ντάνιελ Τζέιμς ήταν αυτοί που ξεχώρισαν. Η «ανομβρία» δεν κράτησε για πολύ, καθώς ο Γιούρι Τίλεμανς άνοιξε το σκορ για τους «κόκκινους διαβόλους» στο 51ο λεπτό. Αλλά οι «δράκοι» δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη και ο Μπρέναν Τζόνσον με ωραίο πλασέ, ύστερα από απίστευτη ασίστ του Ράμσει με τακουνάκι ισοφάρισε για το τελικό 1-1.

Η Βαθμολογία του 4ου γκρουπ στον 1ο όμιλο δυναμικότητας:

  1. Ολλανδία 3 7 (10-4)
  2. Βέλγιο 3 4 (8-6)
  3. Πολωνία 3 4 (3-9)
  4. Ουαλία 3 1 (3-5)

Η 4η αγωνιστική (Τρίτη 14/6)

Πολωνία – Βέλγιο (21:45)

Ολλανδία – Ουαλία (21:45)

Φοίβος Πεφάνης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0