Football Talk

Βέροια – Λαμία 1-2: Μπαράζ-ματσάρα και… αγκαλιά με την παραμονή οι Φθιωτοί (video)

Βέροια – Λαμία 1-2: Μπαράζ-ματσάρα και… αγκαλιά με την παραμονή οι Φθιωτοί (video)

Πολύ σημαντικό προβάδισμα για τη Λαμία χάρις στα δύο εκτός έδρας της γκολ στη νίκη με 2-1 επί της Βέροιας, τα οποία την φέρνουν ένα βήμα πιο κοντά στην παραμονή της στη Super League.

Δεν τα παρατάει ούτε την τελευταία στιγμή η Λαμία! Η ομάδα του Τζιανλούκα Φέστα επικράτησε της Βέροιας στην έδρα της με 2-1, στο πλαίσιο της πρώτης αναμέτρησης των μπαράζ της Super League. Ένα ματς με θέαμα, στο οποίο αμφότερες οι ομάδες παρουσίασαν ένα εξαιρετικό πρόσωπο και θα δώσουν ακόμη περισσότερα στη δεύτερη αναμέτρηση σε μία εβδομάδα.

Η Λαμία ήταν εκείνη που μπήκε με πολύ δυναμικό τρόπο στην αναμέτρηση, εκμεταλλευόμενη με τον καλύτερο τρόπο την πρώτη της ευκαιρία στο ματς. Συγκεκριμένα στο 7ο λεπτό ο Τιρόνε εκτέλεσε το φάουλ από τα δεξιά, με τον Μπεχαράνο να πιάνει την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι και να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.


Η Βέροια με τη σειρά της θέλησε να απαντήσει στο 20’, με τον Κάτσε να βγάζει μια ωραία κάθετη πάσα στον Μούργο. Το τελείωμα του δεύτερου, ωστόσο, δεν ήταν το καλύτερο δυνατό με το πλασέ του να περνάει άουτ.


Οι φιλοξενούμενοι στη συνέχεια, είχαν μια νέα πολύ καλή ευκαιρία να διπλασιάσουν τα τέρματά τους. Στο 24’, μετά την εκτέλεση του κόρνερ και την κεφαλιά του Μανούσου, ο Μπεχαράνο βρέθηκε αμαρκάριστος στο δεύτερο δοκάρι, έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.


Σε γενικές γραμμές η Λαμία δεν φάνηκε να έχει διάθεση να ανοιχτεί πολύ, δίνοντας βαρύτητα στο ανασταλτικό της κομμάτι. Από την άλλη η Βέροια είχε κάποιες ευκαιρίες να παραβιάσει την εστία του Σαράνοφ, χωρίς όμως να καταφέρνει κάτι ουσιαστικό.

Στο δεύτερο μισό οι γηπεδούχοι φάνηκαν να είναι πιο ενεργοί όσον αφορά το επιθετικό κομμάτι. Σε κάτι τέτοιο συνέβαλλε φυσικά η επιλογή του αντιπάλου να κάτσει πίσω από τη μεσαία γραμμή.

Καλή στιγμή για αυτούς ήταν αυτή στο 57ο λεπτό με τον Μούργο ξανά πρωταγωνιστή να σουτάρει, αλλά με την προσπάθειά του να βρίσκει στα πόδια αντιπάλου. Λίγο αργότερα (59’) και ο Κάτσε θέλησε να απειλήσει με δυνατό σουτ, ωστόσο εν τέλει ήταν αρκετά άστοχος.

Μετά από αρκετή ώρα οι φιλοξενούμενοι μπόρεσαν να απειλήσουν κι εκείνοι την εστία του Παπαδόπουλου. Στο 64’ ο Τζανετόπουλος κατάφερε να πιάσει την κεφαλιά έπειτα από την εκτέλεση του κόρνερ, με τον Έλληνα κίπερ να μπλοκάρει.

Το γκολ όμως που τόσο πολύ έψαχνε η Βέροια, τελικά ήρθε! Χάρις σ’ ένα λάθος του Σαράνοφ, ο οποίος δεν μπόρεσε να μπλοκάρει σωστά τη μπάλα, ο Πασάς εκμεταλλεύτηκε το σφάλμα και από κοντά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για να γράψει το 1-1 (78’) και παράλληλα το 25ο προσωπικό του τέρμα για φέτος.


Η χαρά τους ωστόσο ήταν παροδική. Η Λαμία αντέδρασε άμεσα και πήρε εκ νέου το προβάδισμα με πρωταγωνιστή τον Μανούσο και δημιουργό τον Καραμάνο. Στο 82’ ο δεύτερος έκανε μια εξαιρετική κάθετη στον 34χρονο κι εκείνος από πλάγια θέση έγραψε εντυπωσιακά το 2-1.


Κάπως έτσι η Λαμία οδηγείται στο επόμενο ματς έχοντας ένα σημαντικό προβάδισμα, καθώς το εκτός έδρας γκολ ισχύει κανονικά. Από την άλλη η Βέροια ήταν εξαιρετικά μαχητική στον αγωνιστικό χώρο και οδηγείται στο επόμενο παιχνίδι σκεπτόμενη πως δεν έχει τίποτα να χάσει.

ΒΕΡΟΙΑ (Παύλος Δερμιτζάκης): Παπαδόπουλος, Πεταυράκης, Μαραγκός, Δημόπουλος, Μπουκουβάλας, Γαβριηλίδης, Κάτσε (80' Οικονόμου), Φοφανά (60' Κουτένγκ), Μούργος (80' Καπνίδης), Πασάς, Γιακουμάκης

ΛΑΜΙΑ (Τζανλούκα Φέστα): Σαράνοφ, Σαραμαντάς, Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Σιμόν, Μαρτίνεθ, Τζανδάρης (57' Νούνιες), Μπεχαράνο (70' Γκέντσογλου), Τιρόνε (46' Ρόμανιτς), Μανούσος (88' Προβυδάκης), Καραμάνος

Ξανθίππη Δασκαλάκη

www.bnsports.gr

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0