Football Talk

Οι 5+1 περιπτώσεις που οι «μεγάλοι» της Super League ρίσκαραν και... κέρδισαν! (video)

Οι 5+1 περιπτώσεις που οι «μεγάλοι» της Super League ρίσκαραν και... κέρδισαν! (video)

Άλλη μια χρονιά στον κόσμο του ελληνικού ποδοσφαίρου ολοκληρώθηκε και το BN Sports, μετά τις πιο επιτυχημένες μεταγραφές του περασμένου καλοκαιριού, επιστρέφει με τους παίκτες-αποκαλύψεις της σεζόν. Περιπτώσεις νεαρών που οι «μεγάλοι» κέρδισαν το στοίχημα.

Περίοδος απολογισμού είναι αυτή που διανύουν οι σύλλογοι σε όλα τα πρωταθλήματα που ολοκληρώθηκαν τις προηγούμενες εβδομάδες και η Super League 1 δε θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση. Σε συνέχεια λοιπόν του προηγούμενου κειμένου για τις μεταγραφές των «μεγάλων» της Λίγκας, που δεν δικαιολόγησαν τη φήμη τους, ξεχώρισαν κάποιες περιπτώσεις που νεαροί κατά βάση αθλητές, υπερκέρασαν τις προσδοκίες και καθιερώθηκαν.

Το BN Sports ξεχώρισε τα έξι πρόσωπα (μεταγραφές και μη) που προσέφεραν στον αγωνιστικό χώρο περισσότερα από αυτά που ανέμεναν οι ίδιοι τους οι σύλλογοι και απέδειξαν ότι το μέλλον τους ανήκει. Άλλοι με μεγαλύτερη και άλλοι με μικρότερη συνεισφορά στο παιχνίδι της ομάδας τους, «κέρδισαν με το σπαθί» τους μια θέση στην εντεκάδα.

Λάζαρος Ρότα (ΑΕΚ)

Προϊόν των ακαδημιών του Ηρακλή, έφυγε σε ηλικία 20 ετών για να δοκιμάσει την «τύχη» του στο εξωτερικό και επαναπατρίστηκε για χάρη της ΑΕΚ το περασμένο καλοκαίρι (2021). Με παραστάσεις από σλοβένικο και ολλανδικό πρωτάθλημα ήρθε για να αποτελέσει μια έξτρα λύση στο δεξί άκρο της άμυνας και τελικώς εξελίχθηκε στην πιο αξιόπιστη λύση.

Στο πρώτο μισό της σεζόν δεν λογιζόταν ως βασική επιλογή, όμως από την αλλαγή του έτους και με τον Σωκράτη Οφρυδόπουλο στον πάγκο, ο Ρότα ανέβηκε στην ιεραρχία και έδειξε ότι η «Ένωση» μπορεί να επενδύσει πάνω του. Μάλιστα στο τελευταίο και κρίσιμο κομμάτι της χρονιάς (playoff) είχε συμμετοχή στα εννιά από τα 10 παιχνίδια των «κιτρινόμαυρων». Τις καλές του φετινές εμφανίσεις εξαργύρωσε με την επανάκλησή του στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, με την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Γκουστάβο Πογετ και τις δυο συμμετοχές που έγραψε.

Φώτης Ιωαννίδης (Παναθηναικός)

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς άλλαξε θεαματικά τον Παναθηναϊκό και τον έβαλε και πάλι στο προσκήνιο. Μεγάλο κομμάτι της φετινής επιτυχημένης πορείας της ομάδας πιστώνεται στο Σέρβο και δικαίως. Αυτό όμως που δεν μπορεί κάποιος να ισχυριστεί είναι ότι ενίσχυσε το ελληνικό στοιχείο. Από τους ελάχιστους γηγενείς που πίστεψε και χρησιμοποίησε ήταν ο Φώτης Ιωαννίδης, ο οποίος έδειξε ότι μπορεί να ανταποκριθεί στο υψηλό επίπεδο.

Τα προβλήματα τραυματισμού στη γραμμή κρούσης του «τριφυλλιού» άδειασαν χώρο στον 22χρονο επιθετικό ο οποίος «άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά». Ο Ιωαννίδης αύξησε όχι μόνο το χρόνο συμμετοχής του συγκριτικά με την περασμένη σεζόν αλλά και την παραγωγικότητά του, σκοράροντας 6 γκολ σε πρωτάθλημα και Κύπελλο και μοιράζοντας μια ασίστ. Το μεγαλύτερο κέρδος όμως για τους «πράσινους» είναι ότι «έχτισαν» ένα πρότζεκτ, το οποίο μπορεί να αποβεί χρυσοφόρο στο άμεσο μέλλον.

Λουίς Πάλμα (Άρης)

Έκανε για πρώτη φορά το υπερατλαντικό ταξίδι το Γενάρη, αφήνοντας την πατρίδα του (Ονδούρας) για τον Άρη και τη Θεσσαλονίκη. Το στοίχημα ήταν μεγάλο αφού συνήθως τέτοιες αλλαγές επιφέρουν μεγάλο διάστημα προσαρμογής. Αυτό κράτησε όμως μόλις δυο μήνες. Από εκείνο το σημείο και μετά, ο Πάλμα κέρδιζε σταδιακά έδαφος, βοηθώντας τους «κίτρινους» στην αντεπίθεσή τους.

Ο 22χρονος μεσοεπιθετικός, ήταν σταθερά μέρος του ροτέισον των Θεσσαλονικιών στα κρίσιμα παιχνίδια των playoff συνεισφέροντας στο επιθετικό σκέλος. Μάλιστα σκόραρε από ένα γκολ και στις δυο αναμετρήσεις απέναντι στην ΑΕΚ, με την εξέλιξή του την επόμενη, γεμάτη χρονιά, να αναμένεται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

Αγκιμπού Καμαρά (Ολυμπιακός)

Το μεγαλύτερο αγωνιστικό κέρδος του φετινού Ολυμπιακού, με διαφορά από το δεύτερο. Οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν την παράδοση που έχουν αναπτύξει τα τελευταία χρόνια να βρίσκουν και να φέρνουν με μικρό κόστος στην Ελλάδα ταλέντα από τη γαλλική αγορά και ο Αγκιμπού Καμαρά ίσως εξελιχθεί σε κορυφαίο τους εξαγώγιμο προϊόν.

Ο Πέδρο Μάρτινς εμπιστεύθηκε εξ’ αρχής το ένστικτό του και ο Σενεγαλέζος τον δικαίωσε. Ο Καμαρά εκμεταλλεύτηκε την απουσία του Φορτούνη, «τρύπωσε» στην εντεκάδα και αποτέλεσε «κινητήριο μοχλό» των Πειραιωτών. Μέτρησε συνολικά 40 συμμετοχές στην πρώτη του σεζόν, στέλνοντας πέντε φορές τη μπάλα στα δίχτυα και μοιράζοντας ισάριθμες τελικές πάσες.

Οι ευθύνες που φορτώθηκε από πολύ νωρίς καθώς και η σωματική κούραση (πήρε μέρος μεταξύ άλλων με την εθνική ομάδα της χώρας του στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής) έφεραν ένα λογικό ντεφορμάρισμα προς το τέλος της σεζόν. Αν όμως ο ίδιος «πατήσει στα στάνταρ» της εκκίνησής του στο λιμάνι, δείξει σταθερότητα και βελτιωθεί κι’ άλλο, η φυγή του θα γεμίσει τα ταμεία του συλλόγου με ένα... σκασμό λεφτά.

Λευτέρης Λύρατζης, Θεοχάρης Τσιγγάρας (ΠΑΟΚ)

Μπορεί ο «δικέφαλος του Βορρά» να έφτασε μέχρι τα προημιτελικά του Conference League και μια ανάσα κοντά στην κατάκτηση του 5ου Κυπέλλου Ελλάδας σε έξι χρόνια, όμως ο λόγος που πρέπει να χαίρεται περισσότερο είναι οι Ακαδημίες του, προεξέχοντος των Λύρατζη και Τσιγγάρα.

Οι δυο νεαροί υπερδιπλασίασαν το χρόνο συμμετοχής τους με την αντρική ομάδα του ΠΑΟΚ συγκριτικά με την περασμένη σεζόν, όντας μεταξύ άλλων σημαντικό κομμάτι της λειτουργίας της ομάδας. Μάλιστα είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι «εκτόπισαν» από το αρχικό σχήμα παίκτες που λογίζονταν ως βασικοί και αναντικατάστατοι, ανακατεύοντας την «τράπουλα της ιεραρχίας» και βάζοντας θετικούς «πονοκεφάλους» στον Λουτσέσκου.

To εξίσου σημαντικό είναι ότι ο Ρουμάνος τεχνικός τους εμπιστευόταν και σε παιχνίδια που «έκαιγε» η μπάλα και όχι μόνο απέναντι σε ομάδες χαμηλότερης δυναμικής. Και αφού κατάφεραν να αποδείξουν ότι μπορούν να ανταποκριθούν, η συνέχεια αναμένεται ανοδική, με τους Θεσσαλονικείς να δημιουργούν ελληνικό κορμό, με παρόν και μέλλον.

Μάνος Φυρογένης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0