Football Talk

Βέροια-Λαμία: Επιτέλους μπαράζ με φόντο μια θέση στη Super League 1! (video)

Βέροια-Λαμία: Επιτέλους μπαράζ με φόντο μια θέση στη Super League 1! (video)

Η Βέροια υποδέχεται τη Λαμία στο Δημοτικό Στάδιο της πόλης για την πρώτη «πράξη» του αγώνα μπαράζ που θα κρίνει το τελευταίο «εισιτήριο» της Super League 1 της νέας σεζόν.

Αναμονή τέλος για τους δυο μονομάχους, οι οποίοι σήμερα το απόγευμα (11/6, 18:45, ΕΡΤ 3) θα ριχτούν στην πρώτη τους «μάχη». Ένας αγώνας που καθυστέρησε λόγω της εξέτασης της υπόθεσης Παναιτωλικού από την Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ (απαλλακτική εν τέλει) και της καθυστερημένης επικύρωσης της βαθμολογίας των playout, λόγω απορριφθείσας έφεσης του Απόλλωνα για αντικανονική συμμετοχή του Μπαράλες στο μεταξύ τους παιχνίδι.

Το στοιχείο που ενώνει τους δυο διεκδικητές είναι οι αντίθετες πορείες τους, αφού τη χρονιά που η Λαμία ανήλθε, και από τότε παραμένει, στην ανώτερη κατηγορία, η Βέροια υποβιβάστηκε και βίωσε το «γολγοθά» της.

Στους δύο αγώνες θα ισχύσει ο κανονισμός των εκτός έδρας γκολ, κάτι που είχε συμβεί και στα ματς των μπαράζ της Super League 2 με το Λεβαδειακό και θα υπάρχει VAR.

Βέροια: Η «Βασίλισσα του Βορρά» έτοιμη να καθίσει ξανά στο «θρόνο» της, έξι χρόνια μετά

Η ΠΑΕ Ν.Π.Σ. Βέροια (από το 2019) πραγματοποίησε εξαιρετική πορεία στο πρωτάθλημα της δεύτερης τη τάξει εθνικής κατηγορίας, τερματίζοντας άνετα στην κορυφή του βόρειου ομίλου. Καθόλη τη διάρκεια της σεζόν ήταν πρωτοπόρος, μετρώντας 23 νίκες, έξι ισοπαλίες και μόνο τρεις ήττες σε σύνολο 32 αγώνων. Τα «κλειδιά της επιτυχίας» ήταν η επιθετική της συγκομιδή και η ισχυρή της έδρα (αήττητη).

Οι παίκτες του Παύλου Δερμιτζάκη έφυγαν με «σκυμμένο το κεφάλι» από το γήπεδό τους μόνο για φορές (και όχι για το πρωτάθλημα), από την Αναγέννηση Καρδίτσας για το Κύπελλο και το Λεβαδειακό στα μπαράζ.

Η Βέροια είχε στις τάξεις της, τον πρώτο σκόρερ της κατηγορίας, Γιάννη Πασσά (24 γκολ σε 31 ματς). Συνολικά έστειλε 61 φορές τη μπάλα στο πλεκτό του αντίπαλου τερματοφύλακα, όντας η καλύτερη επίθεση του ομίλου.

Λαμία: Η δεύτερη και τελευταία της ευκαιρία

Οι Φθιωτείς τερμάτισαν στην 13η και προτελευταία θέση με την απόδοσή τους να πέφτει κατακόρυφα από του «δρόμου τα μισά» και έπειτα. Αυτός ήταν και ο λόγος που στις αρχές Μάρτη, απομακρύνθηκε από την τεχνική ηγεσία ο Μιχάλης Γρηγορίου και ήρθε στη θέση του ο Τζιανλούκα Φέστα. Η μεγάλη «πληγή» δεν ήταν τόσο η αμυντική της γραμμή, όσο η δυσκολία της να παράξει φάσεις και να σκοράρει.

Βέβαια, διένυσε άλλη μια εξαιρετική σεζόν στο Κύπελλο Ελλάδας, αποκλείοντας Ιωνικό και Άρη και φτάνοντας μέχρι τα ημιτελικά του θεσμού, σε μια διοργάνωση που της … παέι. Εκεί το όνειρο «έσβησε», με καλές εμφανίσεις, από τον μετέπειτα Κυπελλούχο, Παναθηναϊκό.

Στη διαδικασία των play out, τα μεγάλα «διπλά» σε Αγρίνιο και Τρίπολη, «έσωσαν την παρτίδα», βυθίζοντας τον Απόλλωνα. Ο Φέστα, στηρίχτηκε στους έμπειρους ποδοσφαιριστές του, δίνοντας «πνοή» στο σύλλογο και ελπίζοντας να λειτουργήσει το «ένστικτο της επιβίωσης».

Μάνος Φυρογένης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0