Football Talk

Nations League: Γλίτωσε τη Γαλλία από «κάζο» ο Εμπαπέ – Σημαντικό διπλό στην Κοπεγχάγη για την Κροατία (video)

Nations League:  Γλίτωσε τη Γαλλία από  «κάζο» ο Εμπαπέ –  Σημαντικό διπλό στην Κοπεγχάγη για την Κροατία (video)

Η Γαλλία, απέσπασε σημαντική ισοπαλία (1-1) στην Βιέννη απέναντι στην Αυστρία με τον Εμπαπέ να ισοφαρίζει το γκολ του Βάιμαν, την ίδια στιγμή που η Κροατία, «δραπέτευε» από το Πάρκεν και τη Δανία με 1-0 χάρη στο γκολ του Πάσαλιτς στο 69’.

Σε όμιλο – φωτιά εξελίσσεται αυτός της League Α, του Nations League. Η Αυστρία με τη Γαλλία ήρθαν ισόπαλες 1-1 στην Βιέννη με τους «τρικολόρ» να σώζουν την «παρτίδα» χάρη σε γκολ του Εμπαπέ. Πολύτιμη εκτός έδρας νίκη για την Κροατία απέναντι στην Δανία στην Κοπεγχάγη με 1-0 με «δράστη» τον Πάσαλιτς.

Στο Έρνστ Χάπελ της Αυστρίας, η ομάδα του Ραλφ Ράνγκνικ, έπειτα από 37 «άνοστα» λεπτά αγώνα, πήρε προβάδισμα στο σκορ χάρη σε γκολ του Αντρέας Βάιμαν. Από εκείνο το σημείο και μετά η νωθρή Γαλλία προσπάθησε να πιέσει και να αλλάξει τη ροή του αγώνα. Στο δεύτερο ημίχρονο οι παγκόσμιοι πρωταθλητές, πήραν βοήθεια από τον πάγκο μετά την είσοδο του Εμπαπέ και του Ενκουνκού στο ματς, χωρίς να δημιουργούν κάποια ευκαιρία.


Ώσπου έφτασε το 83ο λεπτό, που ο άσος της Λειψίας βρήκε με κάθετη πάσα τον Κιλιάν Εμπαπέ που πλάσαρε από κοντά τον Πέντζ για το τελικό 1-1. Τελευταία στον όμιλο η Γαλλία, παραμένει στο κυνήγι της πρωτιάς η Αυστρία.

Λίγα χιλιόμετρα βορειότερα και συγκεκριμένα στο Πάρκεν της Κοπεγχάγης, η Δανία, ξεκίνησε την αναμέτρηση με «άγριες» διαθέσεις απέναντι στην Κροατία. Το πρώτο ημίχρονο κύλησε ομαλά χωρίς κάποια ιδιαίτερη ευκαιρία με μοναδική εξαίρεση το ακυρωθέν γκολ του Κορνέλιους, ο οποίος πριν εκτελέσει τον Λιβάκοβιτς, υπέπεσε σε φάουλ, πάνω στον Σούταλο.

Στο δεύτερο μέρος, οι Κροάτες, πήραν μέτρα στο γήπεδο και στο 60’ ο Κόβασιτς, με μακρινό σουτ απείλησε την εστία των Δανών, με τον Κάσπερ Σμάιχελ να δείχνει τα αντανακλαστικά του. Εννέα λεπτά αργότερα, οι φιλοξενούμενοι, «πάγωσαν» τη Δανία, αφού η προβολή του Πάσαλιτς, κατέληξε στα δίχτυα για το 0-1. Η αντίδραση της Δανίας ήρθε με μια μεγάλη ευκαιρία στο 82ο λεπτό. Ο Μάρτιν Μπρέιθγουεϊτ, με σουτ, λίγο έλειψε να ισοφαρίσει, όμως η μπάλα, δεν του έκανε το χατίρι καταλήγοντας οριακά έκτος του αριστερού δοκαριού του Λιβάκοβιτς. Στο 88’ ακόμα ένα γκολ των γηπεδούχων ακυρώθηκε, καθώς ο Βιντ, ήταν εκτεθειμένος και δεν κατάφερε να ισοφαρίσει και να χαρίσει πολύτιμη ισοπαλία στην εξαιρετική κατά τα άλλα Δανία.


H Βαθμολογία του ομίλου:

1.Δανία 6 (4-3)
2.Αυστρία 4 (5-3)
3.Κροατία 4 (2-4)
4. Γαλλία 2 (3-4)
 

Επόμενη αγωνιστική (13/06)

Γαλλία – Κροατία (21:45)

Δανία – Αυστρία (21:45)


Γιώργος Ζαχαρίου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0