Football Talk

Αλβανία – Ισραήλ 1-2: Ανατροπή και «διπλό» πρωτιάς με ηγέτη τον Σόλομον! (video)

Αλβανία – Ισραήλ 1-2: Ανατροπή και «διπλό» πρωτιάς με ηγέτη τον Σόλομον! (video)

Μεγάλο «διπλό» το Ισραήλ στην έδρα της Αλβανίας στην 2η αγωνιστική του Nations League, με τους γηπεδούχους να προηγούνται με τον Μπρόγια, αλλά τον Σόλομον να ανατρέπει την κατάσταση και με δύο δικά του γκολ να στέλνει τους φιλοξενούμενους στην κορυφή της βαθμολογίας!

Επρόκειτο για την 3η αναμέτρηση στην ιστορία των δύο ομάδων στον 21ο αιώνα, με τα αποτελέσματα μέχρι τώρα να ήταν ισορροπημένα. Μία νίκη για την Αλβανία και ένα «διπλό» για το Ισραήλ, το οποίο ήθελε να επαναλάβει το κατόρθωμά του και να πανηγυρίσει στην έδρα της αντιπάλου του, για δεύτερη φορά τα τελευταία έξι χρόνια.

Οι συνθήκες ήταν αντίξοες αλλά οι φιλοξενούμενοι τα κατάφεραν. Ακόμη και αν βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο χειρότερο δυνατό σημείο, μιας και ο Μπρόγια έβαλε μπροστά στο σκορ την Αλβανία, με απίστευτη ατομική προσπάθεια στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους.

Ωστόσο, το Ισραήλ δεν πανικοβλήθηκε και συνέχισε να παίζει το δικό του παιχνίδι.  Κυκλοφόρησε καλύτερα την μπάλα, «άγγιξε» το 60% σε κατοχή της μπάλας και ισοφάρισε 12 λεπτά μετά την έναρξη της επανάληψης με τον Σόλομον.

Ακολούθησε μεγάλη ευκαιρία με την συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα με τον Αμπάντα, αλλά ό,τι δεν έκανε  ο 20άχρονος επιθετικός της Σέλτικ, έγινε πράξη και πάλι από τον Σόλομον.

Αυτός σκόραρε στο 73’ και από την στιγμή που η ανατροπή ήταν γεγονός, η Αλβανία ξεκίνησε να επιτίθεται κατά ριπάς. Είδε γκολ της να ακυρώνεται στο 76’ από τον VAR, ο Μπαλίου δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα στο 81’ με ωραίο σουτ από το ύψος της περιοχής και το 2-1 παρέμεινε μέχρι τέλους.

Κάπως έτσι, το Ισραήλ έφτασε τους 4 βαθμούς στο 2ο γκρουπ του Nations League, έχοντας απόσταση δύο και τριών βαθμών από Ισλανδία και Αλβανία που το καταδιώκουν!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Αλβανία: Μπερίσα, Βεσέλι (84’ Σεκίσι), Ισμαίλι, Τζιμιστί, Μπαλίου, Αμπράσι (84΄Βριόνι), Μπαχράμι (68’ Γιασούλα), Ασλιάνι (58’ Ρανταμάνι), Χισάι, Ουζούνι, Μπρόγια

Ισραήλ: Μαρσιάνο, Ντάσα, Βίτορ, Γκόλντμπεργκ, Λάιντνερ (64΄Μενάχεμ),  Πέρετς, Γιάμπερ, Κάρζεβ (46΄ Σαφούρι), Αμπάντα, Σόλομον (81’ Νταμπούρ), Βάισμαν (91’ Γκλέιζερ)

Το πρόγραμμα της 3ης  αγωνιστικής (13/06)

Ισλανδία – Ισραήλ (21:45)

Ρωσία – Αλβανία ακυρώθηκε

Βαθμολογία:

1. Ισραήλ 4 (4-3)

2. Ισλανδία 2 (3-3)

3. Αλβανία 1 (2-3)

4. Ρωσία 0 (0-0)

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0