Football Talk

Εθνική Ελλάδας: Ο Λημνιός και οι άλλες περιπτώσεις τραυματισμών που… πάγωσαν τον χρόνο (video)

Εθνική Ελλάδας: Ο Λημνιός και οι άλλες περιπτώσεις τραυματισμών που… πάγωσαν τον χρόνο (video)
Το BN Sports σας παρουσιάζει τις υπόλοιπες περιπτώσεις κατά τις οποίες οι διεθνείς σάστισαν το γήπεδο με τους τραυματισμούς τους.

Σοκ και πίκρα προκάλεσε το φινάλε της νίκης της Εθνική ομάδας επί της Κύπρου (09/06, 3-0), για την τρίτη αγωνιστική των ομίλων του Nations League. Αυτό καθώς ο τραυματισμός του Δημήτρη Λημνιού στα τελευταία λεπτά του αγώνα «πάγωσε» το Πανθεσσαλικό, με τα χειρότερα σενάρια να επιβεβαιώνονται: ο 24χρονος εξτρέμ υπέστη ρήξη χιαστού.


Δυστυχώς, αυτή δεν αποτελεί τη μοναδική φορά κατά την οποία παίκτης της «γαλανόλευκης» έχει τραυματιστεί σοβαρά κατά τη διάρκεια των διεθνών υποχρεώσεων. Το BN Sports έκανε μια αναδρομή στο παρελθόν και βρήκε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις, κατά τις οποίες διεθνείς έχουν αποχαιρετήσει πρόωρα το ματς και με… κλάματα.

1. Σωτήρης Νίνης

Σεπτέμβρης του 2011 με την Ελλάδα να έχει κάνει ήδη ένα πολύ καλό ξεκίνημα εκείνο το καλοκαίρι στους ομίλους των προκριματικών του Euro, έχοντας 2/2 νίκες. Η τότε ομάδα του Φερνάντο Σάντος φιλοξενούταν στο Ισραήλ για την 3η αγωνιστική και ο Σωτήρης Νίνης έμελλε να γίνει ο απόλυτος πρωταγωνιστής του παιχνιδιού.

Ο ίδιος έκλεψε με ωραίο τρόπο τη μπάλα κοντά στη μεσαία γραμμή και στη συνέχεια με ένα δυνατό σουτ στα όρια της περιοχής, έγραψε το 1-0 για την Εθνική στο 60'. Αργότερα, όμως, η χαρά του αλλά και όλων επισκιάστηκε από παγωμένο ιδρώτα.

Στο 77ο λεπτό της αναμέτρησης ο τότε παίκτης του Παναθηναϊκού αποχώρησε από το γήπεδο, καθώς όπως μετέπειτα διαπιστώθηκε είχε υποστεί ρήξη χιαστού.

Ένας τραυματισμός φυσικά και δεν είναι ποτέ επιθυμητός, πόσο μάλλον στην περίπτωση του Νίνη ο οποίος βρισκόταν σε εξαιρετικό φεγγάρι εκείνο το διάστημα και το γεγονός του κόστισε ακριβά στη συνέχεια του ποδοσφαιρικού του ταξιδιού μέχρι και σήμερα

2. Αβραάμ Παπαδόπουλος

Έναν χρόνο αργότερα, Euro. Ελλάδα και Πολωνία (8/6) αναμετρώνται στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής των ομίλων της διοργάνωσης, με τους γηπεδούχους να έχουν προηγηθεί από νωρίς χάρις σε γκολ του Λεαβντόφκσι στο 17’.

Η Εθνική ναι μεν κατάφερε να ισοφαρίσει με τον Σαλπιγγίδη στο 51ο λεπτό, ωστόσο πριν από αυτό μεσολάβησε μια στιγμή που… πάγωσε τον πάγκο της ομάδας. Αυτή δεν ήταν η κόκκινη κάρτα στον Παπασταθόπουλο (44’), αλλά ο τραυματισμός του Αβραάμ Παπαδόπουλου.

Συγκεκριμένα ο διεθνής στόπερ χρειάστηκε να γίνει αναγκαστική αλλαγή, με τον Κυριάκο Παπαδόπουλο να παίρνει τη θέση του, στο 36’ έχοντας χτυπήσει σοβαρά στο αριστερό του γόνατο. Όπως έδειξαν μετέπειτα οι εξετάσεις ο Αβραάμ είχε υποστεί ολική ρήξη χιαστού και έφυγε εσπευσμένα για την Ελλάδα προκειμένου να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

Ένας τραυματισμός ορόσημο για την καριέρα του, ο οποίος τον έθεσε εκτός αγωνιστικής δράσης για κάτι παραπάνω από μισό χρόνο…

3. Παναγιώτης Κονέ

Στη λίστα προστίθεται και ο τραυματισμός του Παναγιώτη Κονέ αν και -ευτυχώς- όχι και τόσο σοβαρός. Κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2016 και συγκεκριμένα στην αναμέτρηση της Εθνικής μας με την Ακτή Ελεφαντοστού ο τότε 27χρονος μέσος χρειάστηκε να γίνει αναγκαστική αλλαγή μόλις στο 12ο λεπτό.

Ένας μυϊκός τραυματισμός στον αριστερό δικέφαλο του έσβησε αμέσως το χαμόγελο από τα χείλη, καθώς ήταν η αιτία για την οποία τέθηκε εκτός συνέχειας της διοργάνωσης. Τουλάχιστον σ’ αυτήν την περίπτωση η αποκατάστασή του ήταν σχετικά εύκολη.

Ξανθίππη Δασκαλάκη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0