Football Talk

Nations League: Διατήρησε τα σκήπτρα της πρώτης θέσης η Γεωργία – Στραβοπάτησαν στο Γιβραλτάρ οι Βούλγαροι!

Nations League: Διατήρησε τα σκήπτρα της πρώτης θέσης η Γεωργία – Στραβοπάτησαν στο Γιβραλτάρ οι Βούλγαροι!
Υπερηχητική νίκη από την Γεωργία στην Β. Μακεδονία (3-0). Έχασε μόνη της το τρίποντο η Βουλγαρία στο Γιβραλτάρ (1-1). Buzzer-Beater και νίκη για την Εσθονία απέναντι στην Μάλτα (2-1).

Στο χαμηλότερο γκρουπ δυναμικότητας (4ο) η Γεωργία πέρασε «αέρας» από την Βόρεια Μακεδονία, η Εσθονία νίκησε στο… τσακ την Μάλτα και η Βουλγαρία «αυτοκτόνησε» στο Γιβραλτάρ.

Η Βόρεια Μακεδονία «καιγόταν» για νίκη απέναντι στην πρώτη του ομίλου Γεωργία και παρά την υπεροχή από τους γηπεδούχους στο πρώτο ημίχρονο το γκολ δεν ήρθε. Αντιθέτως, στο 52ο λεπτό ο Μπούντου Ζιβζιβάντζε «πάγωσε» τα Σκόπια και έκανε το 1-0. Ενώ, δέκα λεπτά μετά ο «δαιμονιώδης» Κβίτσα Κβαρατσκέλια έστειλε την αναμέτρηση για «ύπνο» γράφοντας το 2-0. Τέλος, το 3-0 διαμόρφωσε ο Οτάρ Κιτεισβίλι στο 84’.

Την ίδια ώρα οι Βούλγαροι δυσκολεύτηκαν να ανοίξουν το σκορ στο Γιβραλτάρ, αφού το 1-0 ήρθε με την λήξη του πρώτου ημιχρόνου από τον Γκεόργκι Μίντσεβ με πολύ ωραία κεφαλιά. Βέβαια, στο 61’ ήρθε από το πουθενά ένα «σοκ» για τους φιλοξενούμενους καθώς ο Άντριαν Κράεβ έκανε χέρι και έστειλε τον Λίαμ Γουόκερ στην άσπρη βούλα και από εκεί εκείνος πέτυχε το 1-1.

Παράλληλα, για τον δεύτερο όμιλο του τέταρτου γκρουπ δυναμικότητας, η Μάλτα είχε τις στιγμές απέναντι στην Εσθονία αλλά οι τελευταίοι είχαν το γκολ από τον Κονσταντίν Βασίλιεβ, μόλις έξι λεπτά μετά την απόκρουση πέναλτι του Καρλ Χάιν, ύστερα από εκτέλεση του Τέντι Τέουμα. Τελικά, οι Μαλτέζοι ανταμειφθήκαν και ισοφάρισαν σε 1-1 στο 56’ με αυτογκόλ του τερματοφύλακα της Εσθονίας. Όμως ο Χένρι Ανιέρ χτύπησε στο τέλος και έδωσε το τρίποντο στην ομάδα της Εσθονίας με την λήξη του αγώνα.

Φοίβος Πεφάνης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0