Football Talk

Nations League: Δεν εκμεταλλεύτηκε την αριθμητική της υπεροχή η Νορβηγία – μεγάλο «διπλό» της Σερβίας στην έδρα της Σουηδίας (video)

Nations League: Δεν εκμεταλλεύτηκε την αριθμητική της υπεροχή η Νορβηγία – μεγάλο «διπλό» της Σερβίας στην έδρα της Σουηδίας (video)

Σκληρές μάχες αλλά μόλις ένα γκολ έκρυβαν τα ΣουηδίαΣερβία (0-1) και ΝορβηγίαΣλοβενία (0-0) στο πλαίσιο της τρίτης αγωνιστικής των ομίλων του Nations League.

Μόλις ένα γκολ μπήκε στον τέταρτο όμιλο της δεύτερης κατηγορίας του Nations League, με την Σερβία να επικρατεί της Σουηδίας με 1-0 και την Νορβηγία να μένει στην «λευκή» ισοπαλία με την Σλοβενία του Κούρτιτς.

Στο Φρεντς Αρίνα, οι δύο ομάδες μπήκαν υποτονικά στον αγώνα, με το πρώτο ημίωρο να μην «κρύβει» ιδιαίτερες συγκινήσεις. Οι Σέρβοι είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού, χωρίς όμως να γίνονται ιδιαίτερα απειλητικοί. Προς το τέλος του πρώτου ημιχρόνου ο ρυθμός έγινε πιο έντονος, με τις δύο ομάδες να δημιουργούν μερικές ευκαιρίες.

Τελικά, οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ, «παγώνοντας» το Φρεντς Αρένα στο 45+3’. Μετά από ένα κόρνερ, ο Πάβλοβιτς με κεφαλιά βρήκε τον Γιόβιτς που ήταν μόνος και με πλασέ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε ιδιαίτερα, με την Σουηδία να προσπαθεί να βρει το γκολ της ισοφάρισης, χωρίς όμως να παίρνει ιδιαίτερα ρίσκα. Ταυτόχρονα, η Σερβία δεν είχε πρόβλημα να προσαρμοστεί στον σχετικά χαμηλό ρυθμό του αγώνα και να διατηρήσει το προβάδισμά της. Παρότι οι γηπεδούχοι δημιούργησαν μερικά επικίνδυνες ευκαιρίες, δεν κατάφεραν να «ενοχλήσουν» ιδιαίτερα τον Ντμίτροβιτς με το 0-1 να παραμένει μέχρι τέλους.

Στο άλλο ματς του ομίλου, η Νορβηγία έχανε την μια ευκαιρία μετά την άλλη κόντρα στην Σλοβενία και δεν κατάφερε να κάνει το 3/3, μένοντας στο 0-0. Από την μεριά των φιλοξενούμενων, ο Κούρτιτς του ΠΑΟΚ ξεχώρισε στον αγωνιστικό χώρο, αποτελώντας πηγή δημιουργικότητας για την ομάδα του.

Το πρώτο ημίχρονο παρά τον υψηλό ρυθμό του δεν είχε γκολ. Οι δύο ομάδες δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες, με την Νορβηγία ειδικά να είναι ιδιαίτερα απειλητική, όχι όμως και αποτελεσματική. Ο Κούρτιτς είχε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ στο 32’, με το «σκαφτό» σουτ του να περνάει για λίγα εκατοστά πάνω από το δοκάρι. Η πίεση των γηπεδούχων απέδωσε προσωρινά στο 44’, όταν ο Κινγκ σκόραρε, αλλά είδε το γκολ του να ακυρώνεται ως οφσάιντ.

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε, με την Σλοβενία να εξακολουθεί να περιορίζεται σε παθητικό ρόλο. Οι γηπεδούχοι συνέχιζαν της επιθέσεις, με τον Χάαλαντ έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 53’, με τον Όμπλακ να σώζει την ομάδα του. Τα πόδια των φιλοξενούμενων, όμως, «κόπηκαν» στο 63’, όταν ο Μπλάζιτς είδε την κόκκινη κάρτα και άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες. Άμεσα… προσαρμόστηκε η Νορβηγία στην αριθμητική υπεροχή της, με τον Έντεγκαρντ να βρίσκει το δοκάρι στο 64’, μετά από τρομερή εκτέλεση φάουλ.

Με πρωτοστάτη τον Χάαλαντ, οι γηπεδούχοι βγήκαν στην επίθεση με στόχο το γκολ της νίκης. Παρά την αυξημένη πίεση, η Σλοβενία άντεξε, με την ομάδα του Σολμπάκεν να βλέπει τις ευκαιρίες της να μην αποδίδουν και να χάνει μεγάλη ευκαιρία για να πάρει τρίτη διαδοχική νίκη στον όμιλο.

Η βαθμολογία

1. Νορβηγία 7 (3-1)
2. Σερβία 6 (5-2)
3. Σουηδία 3 (3-3)
4. Σλοβενία 1 (1-6)

Η επόμενη αγωνιστική

Κυριακή 12/06

Νορβηγία – Σουηδία (19:00)

Σλοβενία – Σερβία (21:45)

Κώστας Ξενακούδης
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0