Football Talk

Nations League: Υπόθεση πέντε λεπτών για την Πορτογαλία – Ίδρωσε αλλά έφυγε με το διπλό η Ισπανία

Nations League: Υπόθεση πέντε λεπτών για την Πορτογαλία – Ίδρωσε αλλά έφυγε με το διπλό η Ισπανία

Το… καθήκον τους έκαναν Ισπανία και Πορτογαλία, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του UEFA Nations League, και έφυγαν με το τρίποντο απέναντι σε Ελβετία και Τσεχία αντίστοιχα.

Τους τρεις βαθμούς κατέκτησαν Ισπανία και Πορτογαλία στην 3η αγωνιστική του Nations League, καθώς νίκησαν τις Ελβετία και Τσεχία αντίστοιχα. Μάλιστα, για την «Ρόχα» ήταν η πρώτη της νίκη στο φετινό Nations League μετά από δύο ισοπαλίες που είχε στην αρχή της διοργάνωσης.

Συγκεκριμένα, οι Ισπανοί μπήκαν πιο δυναμικά στον αγωνιστικό χώρο επί των Ελβετών. Στόχος, φυσικά, το γρήγορο γκολ από την ομάδα του Ενρίκε.

Η εξαιρετική κίνηση του Μάρκος Γιορέντε, ήταν αρκετή για να ανοίξει την σφικτή άμυνα των γηπεδούχων και ο Πάμπλο Σαράμπια βρέθηκε στο κατάλληλο σημείο για να βάλει την προβολή και να ανοίξει το σκορ για τους Ρόχα, μόλις στο 13ο λεπτό.

Ο ρυθμός έπεσε αλλά η ομάδα του Ενρίκε ήταν σε εξαιρετική κατάσταση και διατηρούσε το σκορ στα επίπεδα που ήθελε ψάχνοντας κάτι παραπάνω στο δεύτερο μέρος. Τελικά, οι φιλοξενούμενοι έμειναν στο 1-0 μέχρι το τέλος, παρά την πίεση της Ελβετίας για να βρει το γκολ της ισοφάρισης. Μάλιστα, αυτή ήταν η πρώτη νίκη της Ισπανίας στο Nations League φέτος.

Στο 100ο παιχνίδι του Φερνάντο Σάντος στον πάγκο της Πορτογαλίας, οι παίκτες του προτίμησαν να του κάνουν ένα… δώρο. Η κυριαρχία των γηπεδούχων φαινόταν από την πρώτη στιγμή, με το γκολ να φαίνεται αρκετά κοντά.

Με τον Μπερνάρντο Σίλβα να παίρνει το… ραβδάκι του, οι Πορτογάλοι ήταν να μην ανοίξουν το σκορ. Στο 33ο λεπτό, ο Ζοάο Κανσέλο συνεργάστηκε άψογα με τον συμπαίκτη του στη Μάντσεστερ Σίτι και έβαλε μπροστά στο σκορ την ομάδα του Σάντος.

Φυσικά, οι γηπεδούχοι δεν έμειναν εκεί και πέντε λεπτά αργότερα χτύπησαν ξανά. Αυτή τη φορά, ο άσος της Μάντσεστερ Σίτι βρήκε με εξαιρετική ασίστ τον Γουέδες, ο οποίος πλάσαρε τον Ζόμερ για το 2-0. Αυτό ήταν και το τελικό σκορ του πρώτου μέρους, με την Πορτογαλία να επιβεβαιώνει τον τίτλο του φαβορί.

Όπως και στο ματς της Ισπανίας, έτσι και οι Πορτογάλοι δεν ανέβασαν στροφές στην επανάληψη και έμειναν στο 2-0 μέχρι το φινάλε του αγώνα, παίρνοντας τους τρεις βαθμούς.

Βαθμολογία (Group A2)

1. Πορτογαλία 7 (7-1)

2. Ισπανία 5 (4-3)

3. Τσεχία 4 (4-5)

4. Ελβετία 0 (1-7)

www.bnsports.gr



Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0