Football Talk

Κόσοβο – Β. Ιρλανδία 3-2: Σπουδαία νίκη με οδηγό τον Μουρίκι πριν τον «τελικό» με Ελλάδα!

Κόσοβο – Β. Ιρλανδία 3-2: Σπουδαία νίκη με οδηγό τον Μουρίκι πριν τον «τελικό» με Ελλάδα!
Σημαντική νίκη για τους Κοσοβάρους επί της Βόρειας Ιρλανδίας (3-2) για το UEFA Nations League, τρεις μέρες πριν την αναμέτρηση πρωτιάς στον Βόλο απέναντι στην Ελλάδα. Νοκ-άουτ οι απογοητευτικοί Βρετανοί.

Συνέχισε το κυνήγι με τον εθνική μας ομάδα το Κοσσυφοπέδιο χάρη στον Μουρίκι και την τρομερή της εμφάνιση κόντρα στην Β. Ιρλανδία. Τρεις βαθμούς πίσω η διαφορά από την Ελλάδα.

Οι γηπεδούχοι πήραν από νωρίς τα ηνία του αγώνα αφού στο 8ο λεπτό ο Μίλοτ Ρασίτσα κέρδισε πέναλτι και ο Βεντάτ Μουρίκι ευστόχησε από τα έντεκα μέτρα για το 1-0. Μάλιστα, το Κοσσυφοπέδιο δεν σταμάτησε εκεί και δέκα λεπτά αργότερα διεύρυνε τον δείκτη του σκορ σε 2-0 χάρη στο πολύ ωραίο τελείωμα του Ζίμερ Μπιτίκι. Οι φιλοξενούμενοι είχαν αιφνιδιαστεί από νωρίς και ένα τρίτο γκολ ήταν πολύ κοντά, αλλά μία πολύ ωραία δημιουργία από την Βόρεια Ιρλανδία στο 45ο λεπτό με τελικό αποδέκτη τον Σέιν Λάβερι, ήταν αρκετή για τη μείωση του σκορ σε 2-1.

Παρόλα αυτά, ο Μουρίκι είχε κέφια και στο 52’ επέκτεινε το προβάδισμα της ομάδας του σε 3-1 με το γόνατο, έπειτα από αξιέπαινη ομαδική συνεργασία. Βέβαια, το γκολ του Ντάνιελ Μπάλαρντ στο 83’ για το 3-2 άγχωσε τους γηπεδούχους αλλά δεν άλλαξε κάτι παραπάνω πέραν του τελικού σκορ.

Κόσοβο (Αλέν Ζιρές): Ουικάνι, Καστράτι, Ραχμάνι, Κριέζιου, Ρουντχάνι (75’ Φαζλίγι), Ντρέσεβιτς, Μουσλίγια, Μπερίσα (79’ Ντομγκιόνι), Μπιτίκι, Ρασίτσα (89’ Σαχίτι), Μουρίκι

Β. Ιρλανδία (Ίαν Μπάρακλαφ): Πίκοκ-Φάρελ, Μπάλαρντ, Έβανς, Μπράουν, Σπένσερ (86’ Μπράντλει), ΜακΜέναμιν, Ντέιβις, ΜακΚάν (68’ Σίον Τσαρλς), Σάβαιλ (73’ Τόμπσον), Λάβερι (68’ Γουάιτ), Λάφερτι (68’ Ντίον Τσαρλς)

Φοίβος Πεφάνης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0