Football Talk

Ελλάδα – Κύπρος 3-0: Τρία στα τρία με «μπροστάρη» Μπακασέτα για την Εθνικάρα του Πογέτ! (video)

Ελλάδα – Κύπρος 3-0: Τρία στα τρία με «μπροστάρη» Μπακασέτα για την Εθνικάρα του Πογέτ! (video)

Τρία στα τρία, «μηδέν» παθητικό και ονειρικό ξεκίνημα για την Εθνική του Γκουστάβο Πογέτ, η οποία επικράτησε με 3-0 της Κύπρου στο Πανθεσσαλικό Στάδιο και βάζει πλώρη για την πρώτη θέση στον 2ο όμιλο του τρίτου γκρουπ του Nations League!

Ολοκληρωτική εμφάνιση πραγματοποίησε η Εθνική μας ομάδα στο πρώτο εντός έδρας ματς της για το 2022, με την Ελλάδα να επικρατεί με 3-0 της Κύπρου και να βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά στην πρώτη θέση του 2ου ομίλου του τρίτου γκρουπ στο Nations League. Τον δρόμο έδειξε και πάλι ο Τάσος Μπακασέτας, με τον Παυλίδη να προστίθεται στον πίνακα των σκόρερ και τον Λημνιό να βάζει το κερασάκι στην τούρτα, την ώρα που το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα σκόραρε 3+ γκολ, για πρώτη φορά μετά από 5 χρόνια!

Πώς όμως φτάσαμε σε αυτό το σημείο; Πίεζε, προσπαθούσε να επιβάλλει τον ρυθμό της και δικαιώθηκε η Εθνική μας ομάδα, η οποία αν και δεν κατάφερε να σκοράρει στο 5’ με τις δύο τελικές προσπάθειες των Μπάλντοκ και Μάνταλου, πέτυχε τον στόχο της τέσσερα λεπτά αργότερα!

Η υπέροχη προσπάθεια του Κώστα Τσιμίκα δημιούργησε ρήγμα στην άμυνα της Κύπρου, η σέντρα του μπακ της Λίβερπουλ απομακρύνθηκε και ο Τάσος Μπακασέτας με σουτ πριν σκάσει η μπάλα κάτω, έδωσε το προβάδισμα στην Ελλάδα, πριν την συμπλήρωση 10 λεπτών!


Επρόκειτο για το 3ο συνεχόμενο γκολ του επιτελικού μέσου της Τράμπζονσπορ με την φανέλα της χώρας μας, την ώρα που η ομάδα του Γκουστάβο Πογέτ βρέθηκε μπροστά στο σκορ σε ισάριθμες περιπτώσεις, στα πρώτα τρία ματς του Γάλλου στον πάγκο της.

Από εκεί και πέρα, το γρήγορο γκολ έδιωξε το όποιο άγχος υπήρχε στις τάξεις των γηπεδούχων και τα ανασταλτικά προβλήματα της Κύπρου άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους.

Κάπως έτσι, ο Βαγγέλης Παυλίδης αξιοποίησε την ασίστ του Τάσου Μπακασέτα στο 21’, καθώς ο τελευταίος έκλεψε την μπάλα εντός περιοχής, και «έγραψε» το 2-0, με την συμπλήρωση 21 λεπτών!


Ωστόσο, η αναγκαστική αλλαγή του Χατζηδιάκου, με τον Γιώργο Τζαβέλλα να παίρνει την θέση του, και ο τραυματισμός του Δουβίκα που όμως συνέχισε μέχρι το ημίχρονο, ανέκοψαν τον ρυθμό και το 2-0 ήρθε ως φυσιολογική συνέπεια με το σφύριγμα της λήξης του πρώτου μέρους, μιας και ο μόνος κίνδυνος από πλευράς Κύπρου, ήρθε στο 40’, με τον Πίττα να αστοχεί απέναντι στον Οδυσσέα Βλαχοδήμο.


Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου όμως, έγινε ό,τι δεν έγινε στο πρώτο. Σκόραρε δηλαδή η Εθνική με την πρώτη της ευκαιρία στην έναρξη του 45αλέπτου. Μία ντρίμπλα, ένα κοντρόλ και ένα σουτ στο «γάμα» ήταν αρκετό για να κάνει η Ελλάδα το 3-0 απέναντι στην Κύπρο με τον Δημήτρη Λημνιό, κάνοντάς μας να αναλογιστούμε αν το δικό του γκολ ή αυτό του Τάσου Μπακασέτα είναι εντυπωσιακότερο!


Η Εθνική επικρατούσε με χαρακτηριστική ευκολία με 3+ γκολ με την συμπλήρωση μίας ώρας, για πρώτη φορά μετά το 2017 και το 4-0 επί του Γιβραλτάρ, και τα εναπομείναντα λεπτά είχαν διαδικαστικό χαρακτήρα.

Το 3-0 διατηρήθηκε μέχρι τέλους, δίχως ιδιαίτερες ευκαιρίες, πλην αυτής του Μασούρα από κοντά στο 70’, και η Ελλάδα έκανε το 3/3 στο Nations League, δίχως να έχει δεχθεί γκολ σε 270 αγωνιστικά λεπτά, με πλήγμα την αποχώρηση του Λημνιού με φορείο στις καθυστερήσεις. Σαφώς και πρόκειται για το καλύτερο ξεκίνημα προπονητή στην ιστορία της Εθνικής μας σε επίσημες αναμετρήσεις, αναλογικά με το παθητικό τερμάτων…


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ελλάδα: Βλαχοδήμος, Τσιμίκας, Χατζηδιάκος (24’ Τζαβέλλας), Μαυροπάνος, Μπάλντοκ, Σιώπης (51’ Αλεξανδρόπουλος), Μπακασέτας (80' Παπανικολάου) , Μάνταλος (51’ Κουρμπέλης), Λημνιός, Δουβίκας 46’ Μασούρας), Παυλίδης

Κύπρος: Μιχαήλ, Ιωάννου (63’ Παναγιώτου), Κατελάρης (46’ Λαίφης), Γκόγκιτς, Κυριάκου, Σωτηρίου (46’ Χριστοφί), Παπουλής (73’ Σπόλιαριτς), Κορέα, Λοΐζου (63’ Τζιώνης), Αρτυματάς, Πίττας

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0